Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Όλα στραβά πήγαν για τον Τζόναθαν Ροντρίγκες

Ο τραυματισμός έφερε πολύ πίσω τον Αργεντινό επιθετικό Τζόναθαν Ροντρίγκες

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ



Παρά την διακοπή του πρωταθλήματος, δεν φαίνεται να προλαβαίνει ούτε το ματς με τον Πλατανιά ο Τζόναθαν Ροντρίγκες, αφού συνεχίζει να κάνει πρόγραμμα αποθεραπείας από την θλάση που τον ταλαιπωρεί εδώ και ένα περίπου μήνα.
Και αν ακόμα μπορέσει την άλλη εβδομάδα να ξεκινήσει προπονήσεις, θέλει αρκετό ακόμα χρόνο για να μπει στο ρυθμό της υπόλοιπης ομάδας, γιατί και πριν τραυματιστεί, δεν ήταν απολύτως έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης να μπορεί να τον υπολογίζει ο Πετράκης ώστε να τον αξιολογήσει για τη βασική ενδεκάδα.

Εκτιμάται ότι ο Αργεντινός επιθετικός, που την περασμένη σεζόν με την Τσακαρίτα Τζούνιορς πανηγύρισε την άνοδο στην Α’ κατηγορία, θα χρειαστεί ακόμα αρκετό χρόνο, ίσως και τρεις εβδομάδας με ένα μήνα, για να φτάσει στα επίπεδα των άλλων συμπαικτών του. Και ασφαλώς αυτή η ατυχία με τον τραυματισμό χάλασε τη διάθεση και του ποδοσφαιριστή, καθώς είχε θερμή υποδοχή στα Γιάννινα, λόγω και των ιδιαίτερων συναισθημάτων που τρέφουν από παλιά οι Γιαννιώτες για τους Αργεντινούς παίκτες, αλλά αυτός ακόμα δεν είχε τη δυνατότητα να δείξει την αξία του. Πάντως προσπαθεί με ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασης να κερδίσει χρόνο για να είναι όσο το δυνατόν νωρίτερα στη διάθεση του προπονητή. 

Παράλληλα με τον Ροντρίγκες, ειδικό πρόγραμμα ακολουθεί και ο γκολκίπερ Περιστερίδης που εγχειρίστηκε τον Μάιο λόγω ρήξης χιαστών και τώρα κάνει προσπάθειες μετά τις 20 Οκτωβρίου να αρχίσει σιγά – σιγά να μπει σταδιακά στο πρόγραμμα της ομάδας, για να τελειώσουν τα βάσανά του. Ο υψηλόσωμος γκολκίπερ πραγματικά διεκδικεί το «Όσκαρ ατυχίας», αφού σε μια εποχή που είχε καθιερωθεί στην ενδεκάδα ως αντικαταστάτης του Βελλίδη που είχε πάει στον ΠΑΟΚ, έσπασε το δάχτυλο του χεριού παραμονές του πρώτου ευρωπαϊκού αγώνα με την Οντ το καλοκαίρι του 2016. Ο τραυματισμός αυτός του στοίχισε ακριβά, γιατί του πήρε τη θέση ο Πασχαλάκης. Τον περασμένο Μάιο, στην προτελευταία προπόνηση ενόψει των διακοπών, έπαθε ρήξη χιαστών που τον έφερε πάλι πίσω. Φαίνεται όμως ότι τα βάσανα τελειώνουν για τον Περιστερίδη, αφού αρχές Νοεμβρίου θα είναι κανονικά στην ομάδα και στη διάθεση του προπονητή. 

Έτσι ο Ροντρίγκες, Περιστερίδης και οι διεθνείς Τζημόπουλος, Λίλα, Μανθάτης, Μαυροπάνος είναι οι απόντες στο διάστημα αυτό, από το μίνι πρόγραμμα προετοιμασίας που κάνει ο Πετράκης στην ομάδα εκμεταλλευόμενος την διακοπή του πρωταθλήματος. Οι Κόντε και Νικολιάς που επέστρεψαν από τραυματισμό, προπονούνται κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα και με τη διακοπή θα βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση. Ο ΠΑΣ έβγαλε δύσκολο πρόγραμμα στις έξι πρώτες αγωνιστικές, με σημαντικές απουσίες παικτών και η διακοπή του πρωταθλήματος στην παρούσα φάση τον ωφελεί.

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΙΛΙΚΟ

Από την Τρίτη Πετράκης ανακοίνωσε και το πρόγραμμα των επόμενων ημερών, με πρωινές προπονήσεις σε καθημερινή βάση, πλην της Κυριακής που θα δοθεί ρεπό. Υπήρξε σκέψη να γίνει φιλικό με ομάδα Β’ Εθνικής, καθώς έφτασαν τέτοιες προτάσεις από ενδιαφερόμενες ομάδες, αλλά από το τεχνικό τιμ αποφασίστηκε να μη γίνει φιλικό. Όπως τονίσαμε και σε προηγούμενα ρεπορτάζ, υπάρχει επιθετική δυστοκία στην ομάδα έχοντας μόνο 2 γκολ ενεργητικό, ένα από τον Χαλκιαδάκη και τα άλλα δύο από τους αμυντικούς Ναδάλες και Μαυροπάνο. Τώρα που γυρίζει ο Κόντε, ο Πετράκης προσπαθεί μέσα από τις προπονήσεις να βρει το σχήμα που θα δώσει λύσεις στο πρόβλημα αυτό.