Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Ο θρυλικός ΠΑΣ 3-1 τον Πλατανιά αντί για 6-1!

Ο ΠΑΣ δίκαια κέρδισε 3-1 τον αδύναμο Πλατανιά

ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ

Στις επιτυχίες επέστρεψε ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς κέρδισε άνετα με σκορ 3-1 τον αδύναμο Πλατανιά, ενώ με λίγη προσοχή και τύχη θα μπορούσε να κερδίσει με 6-1!
Παρότι η Κρητική ομάδα ξεκίνησε καλά το παιχνίδι μπαίνοντας μπροστά στο σκορ με το γκολ στο 7’ του Γκρζέλτσακ, ο ΠΑΣ δεν πτοήθηκε, έδειξε ψυχραιμία, καθαρό μυαλό και μέχρι να τελειώσει το α’ ημίχρονο έκανε την ανατροπή από 0-1 σε 3-1 με τα γκολ που σημείωσαν οι Κόντε (12’), Τζημόπουλος (36’) και Χαλκιαδάκης (39’).

Ήταν καλό που ο ΠΑΣ μπόρεσε αμέσως να ισοφαρίσει και να μπει πάλι με καλή ψυχολογία στο παιχνίδι, πριν προλάβουν οι φιλοξενούμενοι να οργανωθούν στην άμυνα. Μετά το 1-1 ήταν θέμα χρόνου να επέλθει η ανατροπή καθώς ο Πλατανιάς έχασε στροφές και άρχισε να δείχνει πολλές αδυναμίες στην άμυνα, με πολλές τρύπες και αργές επιστροφές των κεντρικών αμυντικών. Αυτό ήταν βούτυρο στο ψωμί του ΠΑΣ που είναι ομάδα που βγαίνει σαν κόμπρα στις αντεπιθέσεις και οι εντολές του πανέξυπνου Πετράκη ήταν να βγαίνουν μπαλιές στην πλάτη της αργόστροφης άμυνας του Πλατανιά, όπως και έγινε.

Όλες οι κάθετες μπαλιές που έβγαιναν στην καρδιά της άμυνας του Πλατανιά ήταν… μισό γκολ. Από τύχη δεν έγινε το σκορ 6-1 όπως γράφουμε και στον πρόλογο, γιατί χάθηκαν σημαντικές ευκαιρίες από τις λεγόμενες άχαστες. Ο ΠΑΣ αφού εξασφάλισε το 3-1 στο α’ ημίχρονο, σκορ που τον κρατούσε καβάλα στο άλογο, δεν χρειάστηκε να φορτσάρει ιδιαίτερα στην επανάληψη. Έπαιζε συντηρητικά για να κρατήσει το 3-1 και με τις αντεπιθέσεις να κάνει το κάτι παραπάνω.

Ο Πλατανιάς είχε μόνο κάποιες «πάσες – πασούλες» στη μεσαία γραμμή, άκαρπες και χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Έδειξε αδύναμη ομάδα, που θα έχει πρόβλημα αν συνεχίσει έτσι και στη συνέχεια. Κρίμα για τον προπονητή του, τον Γιώργο Παράσχο, που έχει μια λαμπρά πορεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, από τους μεγαλύτερους Έλληνες προπονητές τα τελευταία 30 χρόνια. 

Ο ΠΑΣ μπορεί να μη έφτασε σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, αλλά για το παιχνίδι αυτό ήταν ο πρωταγωνιστής. Έκανε την ανατροπή, πέτυχε τρία γκολ, έχασε άλλα τρία, είχε τον έλεγχο του αγώνα και κέρδισε δίκαια. Έπαιξε με ρεαλισμό και ουσία, αλλά σωστά κατευθυνόμενος από τον Πετράκη. Αξίζουν συγχαρητήρια στους νικητές για το τρίποντο και την καλή προσπάθεια. Ο "Άγιαξ" ήταν διαβασμένος, κοτρολαρισμένος σαν ομάδα με φιλότιμους παίκτες και μαχητές. Η επιστροφή του Κόντε δυνάμωσε την ομάδα και κυρίως τη ζώνη πυρός. 

Το ματς έγινε παρουσία 1800 περίπου φιλάθλων, που δεν έπαψαν ούτε λεπτό να στηρίζουν την ομάδα. Ο λίγος σχετικά κόσμος είναι θέμα προς συζήτηση.


ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

3': Λίλα και Μπουκουβάλας συνδυάζονται ωραία, ο δεύτερος βγάζει τη σέντρα και ο Γιάκος με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά αστοχεί.

9': Ο Ντεβέσα δοκιμάζει το πόδι του εκτός περιοχής και ο Βελλίδης μπλοκάρει.

60': Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ Γιάννινα! Ωραία κάθετη του Τζημόπουλου, ο Γιάκος κάνει το πλασέ από μέσα δεξιά και ο Κοκκαλάς αποκρούει.

75': Γίνεται η σέντρα από δεξιά, η μπάλα φτάνει στον Ναδάλες και τη στιγμή που πλασάρει κοντράρεται και κερδίζει απλά ένα κόρνερ. Αυτό περνά ανεκμετάλλευτο.

ΤΑ ΓΚΟΛ

7’: Ο Γκρζέλτσακ επιχειρεί μακρινό σουτ, ο Βελλίδης δεν έχει καλό οπτικό πεδίο και γίνεται το 0-1.

12’: Γίνεται η βαθιά μπαλιά από τον Τζημόπουλο, ο Χαλκιαδάκης με κεφαλιά σπάει για τον Κόντε και εκείνος από μέσα δεξιά σουτάρει αμέσως και κάνει το 1-1.

36’: Ο Ναδάλες εκτελεί κόρνερ, ο Τζημόπουλος πηδά ψηλότερα όλων και με κεφαλιά κάνει το 2-1.

39’: Ο Ναδάλες βγάζει τη σέντρα, ο Χαλκιαδάκης κατεβάζει την μπάλα ωραία, σουτάρει αμέσως με το αριστερό και εκτελεί τον Κοκκαλά.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο Ζαχαριάδης από τη Θεσσαλονίκη δεν απέφυγε τα λάθη. Το ευτύχημα για αυτόν ήταν ότι δεν έγινε κάποια κρίσιμη φάση που θα χαλούσε το παιχνίδι, καθώς ήταν σε κακή μέρα και έκανε αλλοπρόσαλλα σφυρίγματα. Καλοί ήταν οι επόπτες Μερκενίδης (Μακεδονίας), Νικολαΐδης (Μακεδονίας). Σωστά απέβαλε τον εριστικό Ντικαμονά στο 85’ που χτύπησε εκτός φάσης τον Κόντε. Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν: 51’ Ναδάλες, 81’ Χαλκιαδάκης, 89’ Τζημόπουλος – 85’ Ντικαμονά.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Ναδάλες, Γαρουφαλιάς (65’ Νικολιάς), Λίλα, Γιάκος (73’ Μανθάτης), Χαλκιαδάκης (81’ Σολτάνι), Κόντε.


ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Κοκκαλάς, Στάθης, Ντικαμονά, Πριντέτα (69’ Κοροβέσης), Βάντερσον, Κρος, Δημούτσος (73’ Πατράλης), Στανισάβλιεβιτς, Ντεβέσα (80’ Στόιτσεφ), Ενσικουλού, Γκρζέλτσακ