Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Προσπάθειες να γίνουν τα Γιάννινα διεθνές κέντρο κωπηλασίας

Έντονη κινητικότητα επικρατεί τον τελευταίο καιρό στον χώρο της Κωπηλασίας


Τα Γιάννενα έχουν όλες τις προϋποθέσεις να ξαναγίνουν μητρόπολη της Κωπηλασίας, όχι μόνο σε Πανελλήνιο, αλλά και σε διεθνές επίπεδο κι αυτό είναι ένα μεγάλο «στοίχημα» για τη Διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, η οποία εργάζεται συστηματικά τον τελευταίο ενάμισι χρόνο προκειμένου να το κερδίσει, σε αγαστή συνεργασία πάντα με όλους τους τοπικούς φορείς.


Η προσπάθεια ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2016 με την επιτυχημένη διοργάνωση στα Γιάννενα της β΄ φάσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας, η οποία έδωσε το έναυσμα στην Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία για τη διεκδίκηση μιας σημαντικής διεθνούς διοργάνωσης για την πόλη, του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων του 2019. Με την έμπρακτη συμβολή του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, των κυβερνητικών βουλευτών του Ν. Ιωαννίνων, των τοπικών Αρχών, της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών, τα Γιάννενα κέρδισαν τη διοργάνωση και οι προετοιμασίες γι’ αυτήν έχουν ήδη ξεκινήσει, με τον Ν.Ο.Ι. να παίζει βασικό ρόλο ως συνδιοργανωτής φορέας.

Από τη άλλη, έχουν ξεκινήσει οι προσπάθειες για την προσέλκυση στην Παμβώτιδα ξένων εθνικών ομάδων και αποστολών, καθώς ο εξαιρετικός φυσικός στίβος της λίμνης σε συνδυασμό με τις κωπηλατικές υποδομές της Λιμνοπούλας θεωρείται σίγουρο ότι μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στο να γίνουν τα Γιάννενα διεθνές κωπηλατικό κέντρο, φιλοξενώντας σε ετήσια βάση προπονητικά camp από μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος.

Η αρχή έγινε το περασμένο καλοκαίρι με την καθόλα επιτυχημένη φιλοξενία της εθνικής ομάδας του Καναδά, η οποία δίνει ήδη τους πρώτους «καρπούς». Πιο συγκεκριμένα, η Καναδική Κωπηλατική Ομοσπονδία με έγγραφό της προς την ΕΚΟΦΝΣ και τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων κάνει γνωστό ότι προτίθεται να επιστρέψει για προπονήσεις στα Γιάννενα το επόμενο καλοκαίρι, με ενισχυμένη μάλιστα αποστολή! Αυτή τη φορά σκοπεύει να παραμείνει στην πόλη το διάστημα 24 Αυγούστου – 5 Σεπτεμβρίου προκειμένου οι διεθνείς αθλητές της να προπονηθούν στον κωπηλατικό στίβο της Παμβώτιδας ενόψει του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος του 2018 που θα διεξαχθεί στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας. Η Καναδική αποστολή θα αποτελεί από 45 περίπου άτομα, αθλητές, προπονητές και συνοδευτικό προσωπικό.

Η Διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων εκφράζει τη χαρά και ικανοποίησή της για την απόφαση της Καναδικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας να ξαναστείλει αποστολή το επόμενο καλοκαίρι στα Γιάννενα για προπονητικό camp. Υπενθυμίζει δε, ότι η ικανοποίηση των Καναδών από τη φετινή διαμονή τους στην πόλη μας υπήρξε αποτέλεσμα άψογης συνεργασίας και συνδυασμένης δουλειάς τόσο από πλευράς του Ν.Ο.Ι., ιδιαίτερα των μελών του Δ.Σ. Αντώνη Καραπέτσου και Εβελίνας Ασπιώτη, που επωμίστηκαν τη σχετική ευθύνη, όσο και από τον Δήμο Ιωαννιτών, κυρίως από τον ειδικό σύμβουλο του Δημάρχου Στέφανο Ζέρβα, αλλά και από την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων και ιδιαίτερα τον εκπρόσωπό της Στάθη Σιούτη.

Βασικός στόχος και όραμα του Δ.Σ. του Ομίλου είναι η ανάπτυξη των κωπηλατικών εγκαταστάσεων και υποδομών του ΕΑΝΚΙ, ώστε η πόλη να είναι σε θέση σύντομα να φιλοξενεί ακόμα περισσότερες αθλητικές αποστολές απ’ όλο τον κόσμο, κάτι που θεωρεί απόλυτα εφικτό.

Από το Γραφείο Τύπου

του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων