Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Νέα δεδομένα φέρνει στον ΠΑΣ η επιστροφή Βελλίδη

Νέα δεδομένα φέρνει στον ΠΑΣ η επιστροφή Βελλίδη

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Η επιστροφή του Μάρκου Βελλίδη στον ΠΑΣ δημιουργεί νέα δεδομένα στα μεταγραφικά πλάνα της ομάδας, όσον αφορά τον «άσσο» κάτω από τα δοκάρια. Αν παραμείνει ο Πασχαλάκης ο ΠΑΣ δεν θα πάρει άλλον γκολκίπερ, δεδομένου ότι αρχές Οκτωβρίου επιστρέφει και ο Περιστερίδης, ενώ θα γίνει επαγγελματίας και ο νεαρός Παπαϊωάννου από την ομάδα νέων. Αν αποχωρήσει ο Πασχαλάκης, για να μη μείνει η ομάδα μέχρι τον Οκτώβριο μόνο με τον Βελλίδη και τον νεαρό Παπαϊωάννου, τότε θα αποκτηθεί και άλλος γκολκίπερ με εμπειρία για να αποτελεί εναλλακτική λύση. Ιδανικότερη περίπτωση για τον ΠΑΣ είναι να βρεθεί ομάδα που θα αποκτήσει τον Πασχαλάκη, αφού κριθούν ικανοποιητικά τα οικονομικά ανταλλάγματα, ώστε να μη βρεθεί ένας εκ των Βελλίδη, Πασχαλάκη στον πάγκο. 

Επιπλέον το συμβόλαιο του Πασχαλάκη λήγει στις 30 Ιουνίου 2018, οπότε από τον Ιανουάριο έχει δικαίωμα ο ίδιος να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του, χωρίς ο ΠΑΣ να έχει κανένα όφελος. Για αυτό οι Γιαννιώτες περιμένουν στο ακουστικό κάποια πρόταση, περισσότερο από το εξωτερικό, καθώς έχει ατονήσει σε μεγάλο βαθμό το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ, που έχει επικεντρώσει αλλού το ενδιαφέρον του. Θεωρείται τώρα ο καταλληλότερος χρόνος για αυτή τη μεταγραφή, μετά από μια καταπληκτική χρονιά, για να ωφεληθεί η ομάδα αλλά και ο ίδιος να εκπληρώσει τις προσωπικές φιλοδοξίες του. Ο υψηλόσωμος πορτιέρο μπορεί στη διάρκεια των διακοπών να έδωσε πολλές συνεντεύξεις σε ραδιόφωνα εκμυστηρεύοντας τα όνειρά του να πάει κάπου παραπάνω, αλλά τώρα που ξεκίνησαν οι προπονήσεις έχει στρωθεί στη δουλειά, αφήνοντας την ομάδα και τον μάνατζέρ του να χειρισθούν τα της μεταγραφής του. Ο ίδιος δηλώνει πιστός στο συμβόλαιο που έχει με τον ΠΑΣ για ένα ακόμα χρόνο.

Όσο για τον Βελλίδη, πληροφορίες λένε ότι είχε συμφωνήσει να επιστρέψει στον ΠΑΣ από την περασμένη άνοιξη. Μένοντας ελεύθερος τον Ιανουάριο από τον ΠΑΟΚ, έκανε προπονήσεις στα Γιάννινα, βοηθώντας με την εμπειρία του και τον Πασχαλάκη. Όταν συμφώνησε με τον Χριστοβασίλη για να ξαναφορέσει την κυανόλευκη φανέλα, αφού είχαν ήδη αρχίσει τα μεταγραφικά σενάρια για Πασχαλάκη, έβαλαν από κοινού ένα αστερίσκο στην προφορική συμφωνία τους. Ότι δεν θα ισχύσει, μόνο αν υπάρξει κάποια άλλη εξαιρετική περίπτωση από Ελλάδα ή εξωτερικό. Τελικά ο Βελλίδης προτίμησε την σιγουριά του ΠΑΣ, λόγω και της προηγούμενης θητείας του. 

Ο Περιστερίδης βρέθηκε προχθές στο ΠΕΑΚΙ και παρακολούθησε την πρώτη προπόνηση των συμπαικτών του. Όπως μας είπε, το πρόγραμμα αποθεραπείας  μετά την πετυχημένη εγχείρηση για την αποκατάσταση της ρήξης χιαστού που έπαθε λίγο πριν σταματήσουν οι προπονήσεις, πάει πολύ καλά και στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου θα αρχίσει κανονικά προπονήσεις. Στην προχθεσινή πρώτη προπόνηση πολλοί φίλαθλοι του ευχήθηκαν ότι του στέρησε η τύχη μέχρι τώρα να του το δώσει απλόχερα στη συνέχεια. Μη ξεχνάμε ότι ο Περιστερίδης διεκδικεί το «Όσκαρ ατυχίας». Παραμονές του αγώνα με την Όντ έσπασε το δάχτυλο του χεριού του και έχασε τη θέση βασικού κάτω  από τα δοκάρια. Φέτος ενώ τελείωσε καλά το πρωτάθλημα, σε μία από τις τελευταίες προπονήσεις πριν πει ο Πετράκης «τους ζυγούς λύσατε» έπαθε ρήξη χιαστών!


ΦΕΥΓΟΥΝ ΚΟΛΙΟΦΟΥΚΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣΟΥΡΑΣ

Από τον ΠΑΣ θα αποχωρήσουν οι νεαροί Γιαννιώτες ποδοσφαιριστές Νίκος Κολιοφούκας, 21 ετών, γκολκίπερ και Αλέξανδρος Μασούρας, 19 ετών, μεσοεπιθετικός, καθώς δεν είναι στα πλάνα του Γιάννη Πετράκη για τη νέα σεζόν. Και οι δύο προέρχονται από τις ομάδες νέων. Ο πρώτος δεν έχει καμία συμμετοχή στον ΠΑΣ ενώ πρόπερσι είχε δοθεί δανεικός για 6 μήνες στον Θεσπρωτό Ηγουμενίτσας. Ο δεύτερος έκανε φέτος 2 συμμετοχές στα ματς κυπέλλου με Αγροτικό Αστέρα και Καλλονή. Από τον ΠΑΣ τους πρότειναν είτε να μείνουν ελεύθεροι, είτε να πάνε και δανεικοί έχοντας και μια άλλη ευκαιρία αξιολόγησης του χρόνου. Ο Μασούρας πήρε την απόφαση να μείνει ελεύθερος, ο Κολιοφούκας δεν το αποφάσισε ακόμα.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ

Ο Αλέξανδρος Μασούρας βγήκε από τις ομάδες νέων του ΠΑΣ, κάνοντας τα πρώτα βήματα από τις Ελπίδες Ιωαννίνων. Χθες ανακοίνωσε ο ίδιος την αποχώρησή του από την ομάδα με μια αξιοπρεπέστατη δήλωση που δείχνει και το ήθος του. Αποχαιρετώντας την οικογένεια του ΠΑΣ μέσα στην οποία μεγάλωσε, σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ανέφερε τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια του ΠΑΣ Γιάννινα για όλα αυτά τα υπέροχα χρόνια που είχα την τιμή να είμαι μέλος αυτής. Να ευχαριστήσω επίσης όλους τους προπονητές με τούς οποίους έχω συνεργαστεί αυτά τα χρόνια όπου ο καθένας ξεχωριστά με βοήθησε με τον δικό του τρόπο, το ιατρικό επιτελείο της ομάδας, τον κ. Ριστάνη, τον κ. Σκόρδο και τους βοηθούς του που ήταν δίπλα μου όποτε τούς είχα ανάγκη. Ακόμη ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλω σε όλους τους ανθρώπους της διοίκησης και βεβαίως στον πρόεδρο κ. Χριστοβασίλη για την ιδανική συνεργασία που είχαμε καθώς και για την άριστη συμπεριφορά του. Τέλος θα ήθελα να ευχηθώ στους συμπαίκτες μου να έχουν υγεία και πολλές επιτυχίες. Αξίζει σε αυτή την ομάδα να βρίσκεται ψηλά και σε αυτόν τον υπέροχο κόσμο να βλέπει την αγάπη του εκεί που ονειρεύεται».

ΔΥΟ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ

Με την ομάδα του ΠΑΣ προπονούνται δύο παιδιά από την ακαδημία των Αθηνών, οι Ζόγκος και Μπουτιβάς, προκειμένου να έχει μια καλύτερη εικόνα για αυτούς ο Γιάννης Πετράκης. Οι δύο ποδοσφαιριστές έλαβαν μέρος και στους αγώνες του τουρνουά “Viareggio Cup” που έγινε στην Ιταλία με την ομάδα νέων Κ19 και άφησαν καλές εντυπώσεις.

ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Όπως τονίσαμε και χθες, με την επαγγελματική ομάδα ξεκίνησαν προπονήσεις και έξι ποδοσφαιριστές από τις ομάδες νέων και συγκεκριμένα οι Παπαϊωάννου, Μούτσιος, Σιχλιμοίρης, Λευτέρης και Κώστας Παπαδόπουλος, Λιάπης, Λιάσος. Ο Παπαϊωάννου επειδή είναι τερματοφύλακας είναι πρώτος στη λίστα των υποψήφιων να γίνουν επαγγελματίες. Από τους υπόλοιπους θα επιλεγούν από τον Πετράκη άλλοι δύο παίκτες για την επαγγελματική ομάδα. Πέρα από τη φιλοσοφία της ομάδας να ανοίξουν ορίζοντες για τα ντόπια ταλέντα, υπάρχει και η υποχρέωση στους αγώνες κυπέλλου, οι ομάδες της Σούπερ Λίγκα να έχουν δύο γηγενείς παίκτες στην 18άδα κάτω των 21 ετών.

ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΜΕ ΤΣΙΜΙΚΑ;

Ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης τις τελευταίες μέρες προσπαθεί να ξεπεραστούν κάποια εμπόδια που παρουσιάσθηκαν για την μεταγραφή του Κώστα Τσιμίκα από τον Ολυμπιακό. Φέτος ήταν δανεικός για ένα εξάμηνο στην Έσμπιεργκ και μάλιστα από εκεί φαίνεται να έχει προκύψει το πρόβλημα. Στον ΠΑΣ πιστεύουν ότι έστω και με λίγες μέρες καθυστέρηση θα ξεπεραστεί το πρόβλημα και ο διεθνής με την Εθνική Ελπίδων αριστερός μπακ χαφ θα φορέσει την κυανόλευκη φανέλα.

ΠΡΩΤΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ Ο ΜΑΜΠΟΥΛΟΥ


Ο Κρίστοφερ Μαμπουλού είναι το πρώτο «θύμα» της προετοιμασίας που ξεκίνησε στον ΠΑΣ καθώς ένιωσε τράβηγμα στην προπόνηση και θα μείνει εκτός προγράμματος μέχρι τη Δευτέρα. Χθες βράδυ οργίασαν φήμες περί ενδιαφέροντος του ΠΑΣ για τον Χουχούμη που έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό, τον νεαρό γκολκίπερ της Βέροιας Βενετικίδη, για τον Αγγελόπουλο του Ηρακλή.