Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Οι επόμενες κινήσεις, οι μεταγραφές και το καυτό πρόβλημα του γηπέδου

Κινητήριος μοχλός των εξελίξεων είναι ο πρόεδρος Γ. Χριστοβασίλης

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Μετά την επισημοποίηση της συνεργασίας με τον Γιάννη Πετράκη και τους συνεργάτες του για τη νέα σεζόν που έγινε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, έκλεισε ένα καυτό θέμα που απασχολούσε τους Γιαννιώτες τον τελευταίο καιρό. Όχι γιατί υπήρχε περίπτωση να μη γίνει αυτή η συνεργασία, καθώς από την πρώτη συνάντηση του Χριστοβασίλη με τον προπονητή φάνηκε το θετικό κλίμα και δεν υπήρχαν ουσιαστικές διαφωνίες. Απλώς, αργούσε να επισημοποιηθεί η συνεργασία, υπήρχαν αντιφατικά δημοσιεύματα –κυρίως στο διαδίκτυο- που μπέρδευαν τον κόσμο και το όλο θέμα πήγαινε να πάρει τη ροή ενός σίριαλ. Τελικά στη συνάντηση του Σαββάτου των δύο ανδρών στην Αθήνα ρυθμίστηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες που είχαν να κάνουν με την οργάνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος και τις μεταγραφές και ουσιαστικά επικυρώθηκε η προφορική συμφωνία που υπήρχε από πριν. 

Οι δύο πλευρές έπραξαν το αυτονόητο. Ο Χριστοβασίλης είναι ικανοποιημένος από τη συνεργασία των 3,5 ετών με τον Κρητικό τεχνικό και δεν θα ήθελε να χαλάσουν αυτές οι ισορροπίες σε περίπτωση διαζυγίου. Αλλά και ο Πετράκης, που είναι χρόνια στον χώρο, δεν θα ήθελε να ρισκάρει πηγαίνοντας σε κάποια άλλη ομάδα, έχοντας στα Γιάννινα την αποδοχή και εκτίμηση της ομάδας και του κόσμου, γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις, μη παραβλέποντας και το γεγονός ότι ο ΠΑΣ του έδωσε την ευκαιρία να κάνει αυτή την πετυχημένη πορεία στη Σούπερ Λίγκα. Ήταν δεδομένο ότι θα συνεχιζόταν η συνεργασία. Το ζητούμενο ήταν πότε θα υπήρχαν οι ανακοινώσεις. 

Εκτός του Πετράκη θα συνεχίσει και το υπόλοιπο τεχνικό τιμ, ήτοι οι Γιάννης Ταουσιάνης (βοηθός), Βασίλης Αλεξίου (γυμναστής), Χρήστος Τσελιόπουλος (εκπαιδευτής τερματοφυλάκων). Στη συνάντηση του Σαββάτου δόθηκε η διαβεβαίωση και από τις δύο πλευρές ότι θα γίνει και πάλι η μεγάλη προσπάθεια για καλή πορεία της ομάδας στη νέα σεζόν. Παράλληλα ο πρόεδρος του ΠΑΣ δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξουν ενισχύσεις, εκεί που υπάρχουν ελλείψεις για να έχει και ο Πετράκης περισσότερες επιλογές. Λακωνική ήταν η ανακοίνωση της ΠΑΕ που ανέφερε τα εξής:  «Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας με το τεχνικό επιτελείο της ομάδας μας και για την ερχόμενη ποδοσφαιρική περίοδο».

Αφού τελείωσε το θέμα αυτό, από εδώ και πέρα το βάρος πέφτει στην οργάνωση της ομάδας, στην κατασκευή των έργων στο γήπεδο αλλά και στις μεταγραφές. Το διάστημα που μεσολάβησε από το τέλος του πρωταθλήματος μέχρι τώρα δεν πήγε χαμένο, καθώς συμμετείχε και ο Πετράκης στον  σχεδιασμό, έχοντας καθημερινή επαφή με τον πρόεδρο Χριστοβασίλη και τον τεχνικό διευθυντή Νιαρχάκο. Υπάρχει καλή προεργασία στο κομμάτι αυτό και πολύ σύντομα θα υπάρξουν οι πρώτες ανακοινώσεις. Σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν και τα έργα στο στάδιο όπως είπε σε συνεργάτες του ο Χριστοβασίλης. 

Προχθές το μεσημέρι ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές των παικτών για τις ομάδες νέων. Όπως τόνισε ο προπονητής της Κ20 Χρήστος Αγγέλης έχουν ξεχωρίσει κάποιοι παίκτες για τους οποίους θα υπάρξει και συνέχεια. Υπάρχει σκέψη δοκιμές να γίνουν και στις ακαδημίες που έχει ο ΠΑΣ στην Αθήνα στις οποίες επικεφαλής είναι ο Γιώργος Γεωργουλόπουλος. «Θέλουμε πραγματικά να αγκαλιάσουν την προσπάθεια μας οι Γιαννιώτες και οι Ηπειρώτες γενικά που ζουν στην Αθήνα» τόνισε στο newsacademies.gr ο προπονητής Στέφανος Κουμερτάς και συμπλήρωσε: «Άλλωστε όλη αυτή η διαδικασία έχει ξεκινήσει, καθώς το Ηπειρώτικο στοιχεία στην πρωτεύουσα είναι πάρα πολύ μεγάλο και ισχυρό. Πιστεύω ότι ο δρόμος για την επιτυχία περνάει μέσα από αυτή την ακαδημία και θέλω να αγκαλιαστεί όλο αυτό. Υπάρχει ήδη μεγάλη ανταπόκριση, αλλά τους επόμενους μήνες και όσο εξελίσσεται η ακαδημία θα υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη».


ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΛΙΛΑ

Αυτή την εβδομάδα περιμένουν στον ΠΑΣ απάντηση από τον Άντι Λίλα για να ανανεώσει για άλλα δύο χρόνια το συμβόλαιό του με τον ΠΑΣ. Ο διεθνής άσσος από την Αλβανία ζήτησε παράταση μέχρι τέλος του μήνα για να απαντήσει οριστικά. Η προθεσμία λήγει την Πέμπτη που μπαίνει ο Ιούνιος, οπότε μέχρι τέλος της εβδομάδας θα έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με Λίλα. Ο Νόε Ακόστα έκλεισε τις πόρτες και έφυγε από τον ΠΑΣ μη δεχόμενος την πρόταση που του έγινε. Ωστόσο στην ομάδα εκτιμούν ότι ο Ισπανός μέσος θα γυρίσει μετανιωμένος, καθώς στην ηλικία του την οικονομική πρόταση του ΠΑΣ δεν θα τη βρει αλλού. Λόγω της καλής συμπεριφοράς του στα τελευταία 3,5 χρόνια η ομάδα δεν του κλείνει τις πόρτες και περιμένει την επιστροφή του ακόμα και να γίνει μια ακόμα συζήτηση. Ο Πετράκης ζήτησε την παραμονή των δύο αυτών έμπειρων παικτών, καθώς η ομάδα στη νέα σεζόν χρειάζεται και παίκτες με εμπειρία και προσωπικότητα για να έχει το ανάλογο ειδικό βάρος. 

Ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης που έχει και τον τελικό λόγο στις μεταγραφικές συμφωνίες, πάντα κλείνει τις εκκρεμότητες με ανανεώσεις και λύσεις συμβολαίων και μετά προχωρά σε μεταγραφές νέων παικτών. Την τακτική αυτή που ακολούθησε τα προηγούμενα χρόνια, ακολουθεί και φέτος. Αφού αυτή την εβδομάδα ξεκαθαρίσει τις εκκρεμότητες με Λίλα, Ακόστα, θα κινηθεί για άλλες προσθήκες.

ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Από τους βασικούς στόχους είναι και ο δανεισμός εκ νέου από τον ΠΑΟΚ των Ζάιρο και Χαρίση, αν δεν τους έχει στα πλάνα ο Ίβιτς. Στον ΠΑΣ θα κληθούν να διαχειριστούν και την περίπτωση του Κρίστοφερ Μαμπουλού που έχει τριετές συμβόλαιο. Έχει πολύ καλά στοιχεία ως ποδοσφαιριστής με καριέρα στη Γαλλία, αλλά δεν προσέφερε τα αναμενόμενα, ενώ για ενάμιση μήνα ήταν σε άδεια για προσωπικούς λόγους. Η περίπτωσή του, όπως αναφέρουν πληροφορίες, θα εκτιμηθεί ανάλογα. Αν δουν από τον παίκτη πρόθεση να μείνει και να δουλέψει ώστε να δείξει αυτό που αξίζει στη νέα σεζόν, θα συνεχιστεί η συνεργασία. Διαφορετικά, θα δουν τι θα κάνουν.

ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΡΟΣΤΕΡ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ

Τα μέχρι τώρα δεδομένα στον ΠΑΣ είναι: Λήγουν στις 30 Ιουνίου τα συμβόλαια των Λίλα, Ακόστα, ενώ ολοκληρώθηκε ο δανεισμός από τον ΠΑΟΚ των Ζάιρο και Κοροβέση. Υπάρχει συμφωνία με τον Ολυμπιακό για την παραχώρηση του Κούτρη και πληροφορίες αναφέρουν ότι ο παίκτης υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο στους «ερυθρόλευκους». Στο ρόστερ της ομάδας είναι οι Πασχαλάκης, Περιστερίδης, Κολιοφούκας, Μπουκουβάλας, Μπέριος, Γαρουφαλιάς, Μιχαήλ, Ναδάλες, Καρανίκας, Μαυροπάνος, Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Κοζορώνης, Βιδάλ, Νικολιάς, Μαμπουλού, Μασούρας, Γιάκος, Κόντε. Έμειναν 19 παίκτες και είναι φυσικό ότι θα υπάρξουν μεταγραφικές ενισχύσεις σε όλες τις γραμμές.

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΔΗ ΣΤΟΝ ΓΛΥΚΟ


Τέλος ο γκολκίπερ του ΠΑΣ Κώστας Περιστερίδης που αναρρώνει μετά την εγχείρηση για τη ρήξη χιαστών που υπέστη στα μέσα Μαίου, εξέφρασε την συμπάθειά του για τον Παναγιώτη Γλύκο του ΠΑΟΚ γράφοντας στο διαδίκτυο: «Βιώνοντας ο ίδιος παρόμοιο τραυματισμό, θα ήθελα να ευχηθώ και στον συνάδελφο Παναγιώτη Γλύκο, υπομονή, δύναμη και ταχεία ανάρρωση. Ραντεβού στα γήπεδα το συντομότερο και για τους δυό μας».