Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Άξιζε και τη νίκη ο "Άγιαξ της Ηπείρου"

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση ΠΑΣ - ΑΕΚ 1-1 (φωτο onsports.gr)


Με ισοπαλία 1-1 σφραγίστηκε η τελευταία αναμέτρηση της σεζόν ανάμεσα στον ΠΑΣ και στην ΑΕΚ. Και τα δύο γκολ ήταν καταπληκτικά. Στο 38’ ο Λίλα έκανε το 1-0 και στο 81’ ο Πατίτο Ροντρίγκεζ ισοφάρισε 1-1. Το ματς ήταν καλό στην επανάληψη που είχε περισσότερες φάσεις και καλύτερες προσπάθειες από τις δύο ομάδες. Πιο σημαντικές ήταν οι ευκαιρίες που έχασε ο ΠΑΣ που θα μπορούσε να πάρει τη νίκη. Αλλά και η ισοπαλία δεν χάλασε τη διάθεση των δύο ομάδων. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» έκλεισε με μια καλή εμφάνιση την αυλαία των αγώνων του, ασχέτως αν δεν ήρθε η νίκη. Από την άλλη πλευρά η ΑΕΚ ήταν λογικό να είχε και το μυαλό της στον τελικό του Κυπέλλου του ερχόμενου Σαββάτου με τον ΠΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό στάδιο. 

Ωραία ήταν και η ατμόσφαιρα του γηπέδου όπου υπήρχαν και 500 περίπου φίλοι της ΑΕΚ. Δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα από τη συμπεριφορά των φιλάθλων που έδειξαν καλή συμπεριφορά. Στον αγωνιστικό χώρο δεν έλειψαν οι κόντρες και οι σκληρές μονομαχίες, αλλά το παιχνίδι κρατήθηκε σε καλά επίπεδα. Ήταν ωραίες και οι εικόνες που οι παίκτες αγκαλιάστηκαν μεταξύ τους και αποχώρησαν σαν φίλοι από τον αγωνιστικό χώρο. Ο ΠΑΣ έπαιξε έξυπνα, έδωσε χώρο στην ΑΕΚ και στις αντεπιθέσεις δημιούργησε κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις. Η «Ένωση» δεν ήταν τόσο καλή στο α’ μέρος όσο στην επανάληψη, όπου βελτιώθηκε πολύ στο επιθετικό κομμάτι και σε κάποιες φάσεις έδειξε την ποιότητα που έχει σαν ομάδα. Γενικά έγινε ένα καλό σε γενικές γραμμές παιχνίδι με αρκετό κόσμο στο γήπεδο, παρά το τριήμερο της Πρωτομαγιάς. 

Από τον ΠΑΣ πολύ καλά τα πήγε ο Νικολιάς, σωστές τοποθετήσεις και επεμβάσεις είχε ο Πασχαλάκης, ο Λίλα ήταν δραστήριος όπως και ο Μιχαήλ, ο Μαυροπάνος περιόρισε πολύ τον Αλμέιδα ενώ έβγαινε για να βοηθήσει και ψηλά. Από την ΑΕΚ ο Τσιγκρίνσκι με τον Κολοβέτσιο είχαν καλή παρουσία στην άμυνα, ενώ μπροστά βοήθησαν οι δύο αλλαγές με τους Ροντρίγκεζ. Μάνταλο. Καλός ήταν και ο Σιμόες αλλά αντικαταστάθηκε από τον Χιμένεθ για να προστατευτεί ενόψει τελικού, γιατί κάποια στιγμή είχε μια κόντρα με τον Λίλα και έδειξε εκνευρισμένος. 

Εύκολο έργο είχε ο διαιτητής που χρειάστηκε να δείξει μόνο μία κίτρινη κάρτα. Είναι αλήθεια ότι δεν του ξέφυγε καμία φάση, καίτοι είναι από τους πίνακες της Β’ Εθνικής και τα πήγε καλά.


ΤΑ ΓΚΟΛ

38’: Γκολ για τον ΠΑΣ με τον Λίλα με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή που αιφνιδίασε τον Μπάρκα. Είχε προηγηθεί ασθενή απόκρουση του Αϊντάρεβιτς, με συνέπεια η μπάλα να πάει στον Αλβανό μέσο του ΠΑΣ που δεν δίστασε να σουτάρει και να βρει στόχο.

81: Η ισοφάριση της ΑΕΚ με ένα καταπληκτικό γκολ του Πατίτο Ροντρίγκεζ. Ο Αργεντινός άσσος με τρομερό σουτ εκτός περιοχής, έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνιά του Πασχαλάκη κάνοντας το 1-1.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

8': Ευκαιρία για τον ΠΑΣ Γιάννινα! Από εκτέλεση κόρνερ ο Μαυροπάνος παίρνει την κεφαλιά και η μπάλα φεύγει λίγο έξω.

11': Ευκαιρία για την ΑΕΚ! Γίνεται η σέντρα από αριστερά, ο Πέχαρτ παίρνει την κεφαλιά και ο Πασχαλάκης αποκρούει.

30': Ο Πέκχαρτ εκτός περιοχής κάνει συρτό σουτ, ο Πασχαλάκης βρίσκει με τα ακροδάχτυλα την μπάλα και παραχωρεί κόρνερ. Αυτό περνά ανεκμετάλλευτο.

54': Ευκαιρία για την ΑΕΚ! Ο Αϊντάρεβιτς πιάνει δυνατό σουτ εκτός περιοχής και ο Πασχαλάκης αποκρούει.

65': Ο Καρανίκας μπαίνει στην περιοχή από δεξιά, κάνει το σουτ, ενώ είχε εύκολη πάσα, και αστοχεί.

75': Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ Γιάννινα! Ο Ζάιρο κάνει τρομερή ενέργεια, βγάζει τη σέντρα και ο Ακόστα δεν πιάνει την κεφαλιά. Στην εξέλιξη της φάσης, όμως, ο Μαμπουλού πιάνει δυνατό σουτ και ο Μπάρκας αποκρούει εντυπωσιακά!

77': Ευκαιρία για τον ΠΑΣ Γιάννινα! Πολύ καλή αντεπίθεση από τους Ηπειρώτες, ο Κούτρης πιάνει δυνατό σουτ από μέσα αριστερά και αστοχεί.

89': Ευκαιρία για την ΑΕΚ! Ο Μάνταλος δίνει στον Πέκχαρτ και εκείνος από μέσα αριστερά αστοχεί.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Πολύ καλή η διαιτησία του Κοτσάνη (Δράμας) και των βοηθών του Καραγκιζόπουλου (Ημαθίας), Δημητριάδη (Καστοριάς). Με κίτρινη κάρτα παρατηρήθηκε στο 44’ ο Βάργκας.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Πασχαλάκης, Καρανίκας, Μαυροπάνος, Μιχαήλ, Ναδάλες (52’ Κούτρης), Νικολιάς, Ακόστα, Λίλα (87’ Κοζορώνης), Γαρουφαλιάς, Μαμπουλού, Ζάιρο.


ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Βινίσιους, Σιμόες (74’ Γαλανόπουλος), Αϊντάρεβιτς, Μπακασέτας, Βάργκας (58’ Ροντρίγκεζ), Αλμέιδα (67’ Μάνταλος), Πέκχαρτ.