Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Βελτιωμένος ο ΠΑΣ 1-1 με Αστέρα, ενώ μπορούσε και διπλό

Από τους κορυφαίους παίκτες ο Γιάκος που μονομαχεί με τον Μάσα


Για 4η συνεχόμενη χρονιά το ματς στην Τρίπολη ανάμεσα στον τοπικό Αστέρα και στον ΠΑΣ έληξε με ισοπαλία χωρίς να υπάρξει νικητής.
Σήμερα έληξε με σκορ 1-1, αποτέλεσμα που αποδίδει και δικαιοσύνη, καθώς έγινε ένα ισορροπημένο παιχνίδι, οριακό μερικές φορές με κατά διαστήματα τις δύο ομάδες να ελέγχουν το παιχνίδι. 

Ο ΠΑΣ προηγήθηκε στο 27’ με τον Ζάιρο 0-1 και ισοφάρισε στο 70’ ο Αστέρας με τον Μανιά. Οι γηπεδούχοι μπορεί να είχαν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά παίζοντας με λάθος τρόπο από τον άξονα δεν μπορούσαν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα του ΠΑΣ, ενώ και ο Πασχαλάκης, ειδικά στο α’ μέρος, όσες φορές χρειάστηκε έκανε σωτήριες επεμβάσεις. Ο ΠΑΣ έπαιξε με αντεπιθέσεις και εκτός από το γκολ δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ των γηπεδούχων. 

Ο «Άγιαξ» ήταν βελτιωμένος σε σχέση με προηγούμενες εμφανίσεις και δέχθηκε ένα γκολ σε μια κακιά στιγμή της άμυνας, ενώ με λίγη προσοχή και τύχη θα μπορούσε να φύγει με διπλό από την Τρίπολη. Από την άλλη πλευρά ο Αστέρας Τρίπολης είχε πολλές αδυναμίες στην άμυνα και δεν είναι τυχαίο που είναι η 3η χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα. Είναι μια ομάδα με καλούς παίκτες σαν μονάδες, αλλά σαν σύνολο έχει πολλά προβλήματα και αυτό οφείλεται μάλλον στο ότι δεν δουλεύτηκε κατάλληλα.

Το παιχνίδι μπορεί να μη ήταν ιδιαίτερα ποιοτικό, αλλά είχε ενδιαφέρον μέχρι το τέλος με εναλλαγές φάσεων μπροστά από τις δύο εστίες.


Από τον ΠΑΣ πολύ καλός για μια ακόμα φορά ήταν ο Πασχαλάκης που εξέθεσε πάλι τον Σκίμπε. Πολύ καλός ήταν ο Γιάκος, δραστήριος ο Ζάιρο και με σωστές επεμβάσεις Λίλα, Τζημόπουλος, Μιχαήλ.

Από τον Αστέρα ο Μανιάς ήταν δραστήριος, θετικός ο Ντοναρούμα ενώ βοήθησε και ο Δημούτσος.
Καλός ο διαιτητής Ευαγγέλου. Του ξέφυγε από κακή υπόδειξη του επόπτη μια φάση με τον Ακόστα που δεν ήταν οφσάιντ που στοίχισε και κίτρινη κάρτα στον Ισπανό που έδιωξε τη μπάλα.

ΤΑ ΓΚΟΛ

27’: Σε εκτέλεση πλάγιου άουτ του Ναδάλες από αριστερά ο Κόντε απέφυγε τον Μπέρτο, έστρωσε στον αμαρκάριστο Ζάιρο στην καρδιά της άμυνας που δεν δυσκολεύθηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-1.
70’: Ο Κώτσιρας από δεξιά βγάζει τη σέντρα, ο Κώτσιρας δίνει στον Μανιά και εκείνος ισοφαρίζει με κοντινό πλασέ.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

3’: Σουτ Καλτσά μέσα από την περιοχή απέκρουσε σε κόρνερ ο Πασχαλάκης.
7’: Σουτ του Κόντε μετά από μπαλιά του Ακόστα απέκρουσε δύσκολα ο Ντοναρούμα.
14’: Πάλι ο Πασχαλάκης έσωσε τον ΠΑΣ με διπλή απόκρουση αρχικά σε σουτ του Μανιά και μετά σε κεφαλιά του Μάσα.
21’: Ο Μάσα έστρωσε στον Καλτσά που έκανε το σουτ, η πορεία της μπάλας αλλοιώθηκε καθώς βρήκε τα σώματα των Μπέριου, Μιχαήλ αλλά στην γωνία απέκρουσε πάλι ο Πασχαλάκης.
30’: Καλό σουτ του Κόντε, όχι ιδιαίτερα δυνατό, μπλόκαρε ο γκολκίπερ του Αστέρα.
42’: Μακρινό σουτ του Μάσα μετά από ατομική προσπάθεια ήταν άστοχο και έφυγε πάνω από τα δοκάρια.
43’: Αναστάτωση στα καρέ του ΠΑΣ όταν σε σέντρα του Γιαννούλη ο Μανιάς έκανε από κοντά το τακουνάκι που εξουδετέρωσε ο Πασχαλάκης.
45’: Κοντινή κεφαλιά του Μανιά σε σέντρα του Γιαννούλη πέρασε πάνω από τα δοκάρια.
45’+1’: Φοβερή απόκρουση του Πασχαλάκη με εκτίναξη στην αριστερή γωνία σε εκτέλεση φάουλ του Μάσα.
50': Κόρνερ για τον Αστέρα. Το εκτελεί ο Μάσα και περνά η μπάλα απ' όλους. Έπεσε ο Ιωαννίδης ζητώντας πέναλτι, αλλά είναι υπερβολική η πτώση του. "Έλα" του φωνάζει ο Μιχαήλ.
58’: Σέντρα Τσουκαλά από αριστερά κεφαλιά Ιωαννίδη από κοντά έφυγε άουτ.
81’: Φάουλ Ιωαννίδη πάνω από τα δοκάρια του ΠΑΣ.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Άγγελος Ευαγγέλου του συνδέσμου Αθηνών. Βοηθοί του οι Ιωάννης Τουμπακάρης (Αθηνών), Κυριάκος Μερκενίδης (Μακεδονίας). Τέταρτος διαιτητής ορίσθηκε ο Κωνσταντίνος Αντωνίου (Αθηνών) και παρατηρητής ο Γεώργιος Σταθόπουλος (Αχαΐας). Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Γκαϊντούτσεκ (Αστέρα) – Λίλα, Μπουκουβάλας, Ακόστα, Μπέριος, Ζάιρο(ΠΑΣ).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ντοναρούμα, Μπέρτος, Γκαϊντούτσεκ (54’ Κώτσιρας), Σέλιν, Γιαννούλης, Δημούτσος, Τσουκαλάς, Φαρίνια, Μάσα (77’ Κυριακόπουλος), Καλτσάς (39’ Ιωαννίδης), Μανιάς.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Πασχαλάκης, Μπουκουβάλας (90’ Καρανίκας), Μπέριος, Μιχαήλ, Ναδάλες (82’ Κοροβέσης), Λίλα, Τζημόπουλος, Ακόστα, Γιάκος, Ζάιρο, Κόντε (66’ Κοζορώνης).