Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Έτοιμος για να σπάσει μια ακόμα κακή παράδοση ο ΠΑΣ

Για νίκη στο Καυτατζόγλειο θα πάει ο ιστορικός ΠΑΣ Γιάννινα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα αφού εξασφάλισε την πρόκριση στους «16» του κυπέλλου Ελλάδος με την προχθεσινή νίκη 0-1 μέσα στον Εύοσμο επί του Αγροτικού Αστέρα, ετοιμάζεται τώρα για τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα.
Την Δευτέρα τον περιμένει ένα δύσκολο ματς με τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη στο οποίο θα επιδιώξει τη νίκη για να μείνει στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, περιμένοντας να αυξήσει και άλλο τη διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες που είναι από πίσω. Μπορεί ο Ηρακλής να μη έχει σταυρώσει ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα και να είναι τελευταίος στην βαθμολογία, αλλά αυτό σε τίποτα δεν εφησυχάζει τους Γιαννιώτες που εκτιμούν ότι θα περάσουν από μια μεγάλη δοκιμασία στο Καυτατζόγλειο στάδιο. 

Έχοντας και ιδιαίτερα δυσμενή παράδοση, καθώς δεν έχουν κερδίσει ποτέ τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη. Η δε προϊστορία καταγράφει σε 16 παιχνίδια Α’ Εθνικής 14 νίκες του Γηραιού και 2 ισοπαλίες. Όλα αυτά θα τα ξεπεράσουν ανώδυνα μόνο με σοβαρή προσπάθεια και με καλή αγωνιστική παρουσία. Αυτό επισήμανε στους παίκτες και ο Γιάννης Πετράκης, λέγοντας ότι ο Ηρακλής είναι ιστορική ομάδα με τον επιβαλλόμενο προς αυτή σεβασμό και ότι στο φετινό πρωτάθλημα δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια, αλλά όλα είναι δύσκολα. 

Η νίκη στο ματς αυτό θα είναι ιδανική περίπτωση για τον ΠΑΣ ώστε να μαζέψει βαθμούς και μακριά από τα Γιάννινα, καλύπτοντας και το χαμένο έδαφος που είχε τελευταία στην έδρα του. Παράλληλα να αντέξει και στη συνέχεια που το πρόγραμμα θα γίνει ακόμα πιο δύσκολο, αφού θα γίνουν και τα εξ’ αναβολής παιχνίδια της 1ης και 2ης αγωνιστικής. 

Χθες όσοι παίκτες αγωνίσθηκαν στον Εύοσμο έκαναν αποθεραπεία ενώ κανονικά προπονήθηκαν οι υπόλοιποι. Μέχρι και την Κυριακή που θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία θα συνεχισθούν οι προπονήσεις για να είναι έτοιμη η ομάδα από κάθε άποψη. Μόνο σήμερα οι παίκτες που έπαιξαν στον Εύοσμο θα έχουν ρεπό. Θα δουν τις μέρες αυτές πως θα πάει η κατάσταση με τον Ναδάλες και αν μπορεί να τον υπολογίζει ο Πετράκης. Οι υπόλοιποι παίκτες είναι στην διάθεσή του. 

Χθες βράδυ ο κόουτς του ΠΑΣ κατασκόπευσε τηλεοπτικά τον Ηρακλή παρακολουθώντας τον αγώνα κυπέλλου με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Αυτό έκανε προχθές δια ζώσης και ο προπονητής του Γηραιού Σάββας Παντελίδης που βρέθηκε στο γήπεδο Ευόσμου. Χθες τα συγχαρητήρια των συμπαικτών του δέχθηκε ο Βαλάντης Κοζορώνης που το γκολ που σημείωσε στο ματς με την Βέροια ψηφίστηκε ως το καλύτερο της 12ης αγωνιστικής στον διαγωνισμό Best goal που κάνει η NOVA με τη Σούπερ Λίγκα. 

Όσον αφορά το προχθεσινό ματς κυπέλλου που σφραγίσθηκε με νίκη 0-1 επί του Αγροτικού Αστέρα και πρόκριση στους «16» του θεσμού, άφησε αρκετά ικανοποιημένο στον Πετράκη κάτι που τόνισε στις δηλώσεις του αλλά το μετέφερε και στους παίκτες. Οι πολλές αλλαγές παικτών που έγιναν δεν αποσυντόνισαν την ομάδα που διατηρήθηκε σε καλά αγωνιστικά επίπεδα, με τον Χρήστο Δώνη να πετυχαίνει ένα παλικαρίσιο γκολ με κεφαλιά κάνοντας και πολύ καλή εμφάνιση. Πλέον έφυγε το βάρος του κυπέλλου, αφού το τελευταίο ματς στη Μυτιλήνη με την Καλλονή έχει διαδικαστικό χαρακτήρα. Στη Θεσσαλονίκη ήταν και ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης που είχε στο τέλος μίνι συνάντηση με τον Γιάννη Πετράκη και τον τεχνικό διευθυντή Δημήτρη Νιαρχάκο. 
-Ο ΠΑΣ κλήθηκε σε απολογία στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο για τη συμπεριφορά των φιλάθλων του (άναψαν καπνογόνα) στο ματς με τη Βέροια.