Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Αυτό που ήθελε ο ΠΑΣ το πήρε στο ματς με την Ξάνθη

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση ΠΑΣ - Ξάνθη 1-0 με τον Καρανίκα να κατεβάζει τη μπάλα (ΦΩΤΟ ΣΤΑΜΟΥΛΗ)


Αυτό που ήθελε ο ΠΑΣ Γιάννινα το πήρε στο σημερινό παιχνίδι με την Ξάνθη που έγινε στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Κέρδισε 1-0 με ένα καταπληκτικό γκολ του Μαμπουλού στο 15’ κάνοντας αποφασιστικό βήμα πρόκρισης και παράλληλα ο Γιάννης Πετράκης είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει παίκτες ενόψει του αγώνα με τον Παναιτωλικό τη Δευτέρα στο Αγρίνιο, αλλά να δώσει ευκαιρία και σε άλλα παιδιά να αγωνισθούν όπως Πασχαλάκης, Σκόνδρας, Κούτρης, Δώνης, Καρανίκας. Αυτό είναι το διπλό κέρδος για τον ΠΑΣ. Όλα τα υπόλοιπα έχουν λιγότερη σημασία. 
Οι 1500 με 2000 περίπου φίλαθλοι που ήταν στο γήπεδο είδαν ένα ανοιχτό παιχνίδι και ένα πραγματικά όμορφο γκολ από τον Μαμπουλού. Δημιουργός του γκολ ήταν ο δαιμόνιος Κούτρης που έφυγε από αριστερά, έστρωσε τη μπάλα στον Γάλλο άσσο του ΠΑΣ που με ένα τακουνάκι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αιφνιδιάζοντας τον γκολκίπερ της Ξάνθης. Ο «Άγιαξ» είχε και άλλες φάσεις – ευκαιρίες, ειδικά στο α’ ημίχρονο που ήταν σαφώς ανώτερος από την ομάδα της Θράκης. Με λίγη προσοχή και τύχη θα μπορούσε να «τελειώσει» το ματς από το α’ ημίχρονο πετυχαίνοντας 2ο και 3ο γκολ. 
Στην επανάληψη φάνηκε περισσότερο η Ξάνθη που είχε κατοχή μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, γιατί δεν είχε καλές τελικές προσπάθειες. Με λίγα λόγια οι ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο. Στο α’ μέρος ξεχώρισε ο ΠΑΣ και στο β’ μέρος η Ξάνθη. 
Το κύπελλο στην παρούσα φάση γίνεται σε ομίλους. Ο ΠΑΣ με τη νίκη αυτή έβαλε βάσεις πρόκρισης, αλλά πρέπει να είναι προσεκτικός και στα επόμενα δύο εκτός έδρας ματς με τον Αγροτικό Αστέρα στον Εύοσμο και την Καλλονή στη Μυτιλήνη.


ΤΟ ΓΚΟΛ

15’: Ο Ζάιρο γυρίζει πίσω στον Κούτρη, εκείνος αποφεύγει όποιον βρίσκει μπροστά του από αριστερά και δίνει στον Μαμπουλού, ο οποίος πλασάρει στην κίνηση και ανοίγει το σκορ.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

6': Σκαστό σουτ εκτός περιοχής από τον Τριάδη, η μπάλα άουτ.

12': Μακρινή έξοδος του Πασχαλάκη, έπειτα από λάθος του Καρανίκα, πέφτει στα πόδια του Νιέτο και απομακρύνει.

13': Κόρνερ του Κοζορώνη, ο Σκόνδρας παίρνει την κεφαλιά και στέλνει την μπάλα ψηλά πάνω από τα δοκάρια.

35': Ωραίο 1-2 οι Κούτρης και Δώνης, ο πρώτος γυρίζει από αριστερά, ο Ζάιρο πλασάρει πέφτοντας και στέλνει την μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ζίβκοβιτς

39': Πρώτη καλή ευκαιρία για την Ξάνθη. Σέντρα του Ορφανίδη, ο αφύλακτος Χατζητερζόγλου σουτάρει εντός περιοχής και στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

40': Εκτέλεση φάουλ του Κοζορώνη από αριστερά, η μπάλα περνά κάτω από τα πόδια του Μαμπουλού, ο Ζίβκοβιτς εκτινάσσεται εντυπωσιακά και παραχωρεί κόρνερ.

41': Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ, ο Κοζορώνης σεντράρει, ο Μπέριος παίρνει την κεφαλιά και ο Ζίβκοβιτς αποκρούει εντυπωσιακά σε νέο κόρνερ, αυτή τη φορά από αριστερά.

54': Κόρνερ παραχωρεί ο Λισγάρας, από αριστερά για τον ΠΑΣ. Ο Κοζορώνης εκτελεί, ο Σκόνδρας παίρνει την κεφαλιά και στέλνει την μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

63': Μεγάλη ευκαιρία για την Ξάνθη! Ωραίο γύρισμα του Νιέτο, ο Λάζιτς σουτάρει με τη μία και ο Πασχαλάκης τον σταματά. Νέο σουτ, ο Μπέριος παραχωρεί κόρνερ, το οποίο περνά ανεκμετάλλευτο για την Ξάνθη

90’: Πέναλτι για τον ΠΑΣ. Το κερδίζει ο Κόντε από τον Χατζητερζόγλου. Ο Μαμπουλού εκτελεί και στέλνει την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ζίβκοβιτς.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Αρκετά καλά τα πήγε και ο διαιτητής Γιάννης Παπαδόπουλος με τους βοηθούς του Γρεβένη (Χαλκιδικής), Νατσιούλα (Λάρισας)που δεν του ξέφυγε καμία κρίσιμη και καθοριστική φάση. Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι 36’ Κούτρης - 52’ Μπαξεβανίδης, 69’ Γιούνες, 85’ Παπαγεωργίου, 93’ Ράνιος.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Σκόνδρας, Μπέριος, Μιχαήλ, Καρανίκας, Κούτρης, Γαρουφαλιάς, Κοζορώνης (73’ Ναδάλες), Δώνης (61’ Γιάκος), Ζάιρο (80’ Κόντε), Μαμπουλού.

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου):  Ζίβκοβιτς, Παπαγεωργίου, Λισγάρας, Χατζητερζόγλου, Μπαξεβανίδης, Βασιλακάκης (65’ Γιουνές), Ορφανίδης (65’ Ντε Λούκας), Τριάδης, Λάζιτς, Νιέτο (65’ Καμαρά), Ράνος.

 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Καλλονή – Αγροτικός Αστέρας 1-2
ΠΑΣ – Ξάνθη 1-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΠΑΣ 3
Αγροτικός Αστέρας 3
Ξάνθη 0
Καλλονή 0


ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Αγροτικός Αστέρας – ΠΑΣ
Ξάνθη – Καλλονή