Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Καλό ταξίδι κυρ Ανδρέα θα σε θυμόμαστε πάντα

"Έφυγε" από κοντά μας ο Ανδρέας Καραμανωλάκης


Η αθλητική οικογένεια του ΠΑΣ Γιάννινα και των Ιωαννίνων έγινε φτωχότερη, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Ανδρέας Καραμανωλάκης. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Τετάρτη στις 3 το μεσημέρι στην εκκλησία της Περιβλέπτου. Ο Ανδρέας Καραμανωλάκης ήταν στην παλιά φρουρά του ΠΑΣ, από τις πρώτες μέρες της ίδρυσής του. Έλαβε μέρος στο πρώτο επίσημο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Πατρών στα Γιάννινα, την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 1966, για το πρωτάθλημα Β’ Εθνικής, ανοίγοντας την πρώτη σελίδα της ιστορίας. 




Στον ΠΑΣ αγωνίστηκε μέχρι το 1969, για να μετακομίσει για μερικά ακόμα χρόνια στον  ΠΑΣ Πρέβεζα. Πριν από την ίδρυση του ΠΑΣ Γιάννινα από τα μέσα της δεκαετίας του ’50 ήταν βασικός στέλεχος του Ατρόμητου Ιωαννίνων και στη συνέχεια μετά τη συγχώνευση του 1962 με τον Ολυμπιακό, συνέχισε να είναι από τους καλύτερους παίκτες στον Αθλητικό Όμιλο Ιωαννίνων. Παρένθεση της καριέρας του στο διάστημα αυτό ήταν η σαιζόν 1961-1962 που αγωνίστηκε στον Παναιτωλικό με προπονητή τον Κοσκινά και συμπαίκτες μεταξύ άλλων τους Γιαννόπουλο, Δούκα, Δρόσο, Κουτσογιάννη, Κωστόπουλο, Μπάθα, Μήτσου, Μπαρχαμπά, Παπαδόπουλο και άλλους. 

Ο Ανδρέας Καραμανωλάκης ήταν από τους πρωταγωνιστές στο ξεκίνημα της ιστορίας του ΠΑΣ καθώς ήταν από τους θερμούς υποστηρικτές της συγχώνευσης με τον Αβέρωφ για να ιδρυθεί το 1966 η μεγάλη ομάδα των Ιωαννίνων και της Ηπείρου. Στην οποία υπήρξε από τους βασικούς παίκτες μέχρι το 1969 που ο ΠΑΣ αγωνιζόταν στη Β’ Εθνική.

Ο Ανδρέας Καραμανωλάκης με τον Βασίλη Παπαχρήστου σε αγώνα των βετεράνων του ΠΑΣ

Ο Ανδρέας Καραμανωλάκης αφού αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, υπήρξε στον ΠΑΣ βοηθός και επιστήθιος φίλος με τον Αντώνη Γεωργιάδη, ενώ βοηθός υπήρξε και με τον Ζέτσεφ στην τεχνική ηγεσία. Επίσης διετέλεσε προπονητής στον Ερασιτέχνη ΠΑΣ και σε πολλές ερασιτεχνικές ομάδες της περιοχής. Την τελευταία 10ετία είχε ενεργό ρόλο στον σύλλογο παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του ΠΑΣ και μάλιστα ήταν προπονητής στην ομάδα των παλαιμάχων.

Ο κυρ Ανδρέας όπως τον αποκαλούσαμε ήταν ένας μποέμ τύπος, άνθρωπος της παρέας και του κεφιού. Άριστος οικογενειάρχης και ευτύχησε να δει εγγόνια –που ήταν η αδυναμία του- από τους δύο γιούς του.

Στο πρόσωπο του Ανδρέα Καραμανωλάκη τρέφαμε προσωπικά άπειρη εκτίμηση και σεβασμό, έχοντας τη μεγάλη τιμή να μας κατατάσσει στους φίλους του. Μας τίμησε πολλές φορές με σειρά συνεντεύξεων που πάντα προκαλούσαν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Καλό ταξίδι και καλό παράδεισο κυρ Ανδρέα, θα σε θυμόμαστε για πάντα. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΣ


Ο Ανδρέας Καραμανωλάκης αριστερά με τον Αντώνη Γλύκα στο φιλικό με τον Ολυμπιακό τον Ιούνιο 2011


ΣΥΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Ο Πρόεδρος κος Γιώργος Χριστοβασίλης, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και όλη η οικογένοια της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για το θάνατο του πρώην προπονητή της ομάδας μας, Ανδρέα Καραμανωλάκη και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους οικείους του.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΠΑΣ

Ο Ανδρέας Καραμανωλάκης λέει ιστορίες από το παρελθόν σε εκδήλωση του Ερασιτέχνη ΠΑΣ με αφορμή το φιλικό με τον Ολυμπιακό


Χθες το βράδυ έφυγε απ τη ζωή ο βετεράνος ποδοσφαιριστής Ανδρέας Καραμανωλάκης, μετά από σύντομη ασθένεια. Ο Ανδρέας ζωντανή ιστορία του Γιαννιώτικου ποδοσφαίρου δεν βρίσκεται ανάμεσά μας και συγγενείς και φίλοι θα τον αποχαιρετήσουν σήμερα 22/4/2015 στις 15.00 στον Ιερό Ναό Περιβλέπτου. Ο Καραμανωλάκης ήταν ποδοσφαιριστής του Ατρομήτου Ιωαννίνων και από τους πρώτους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα όταν ιδρύθηκε το 1966. Τα τελευταία χρόνια συνέχιζε να υπηρετεί τον ΠΑΣ Γιάννινα από τη θέση του αντιπροέδρου των παλαιμάχων και του προπονητή της ομάδας παλαιμάχων του ΠΑΣ Γιάννινα.
Στις εκδηλώσεις μας έδινε πάντα το παρόν με την παρουσία του και το ζεστό του λόγο για τον ερασιτέχνη ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Το σωματείο αντί στεφάνου καταθέτει στη μνήμη του Ανδρέα Καραμανωλάκη χρηματικό ποσό στην Ιερά Μονή Ντουραχάνης.

Καλό ταξίδι Ανδρέα.

Ακούραστος και αγέρωχος στο μέσον ο Ανδρέας Καραμανωλάκης στο στάδιο "Ζωσιμάδες" που πέρασε ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής του











Στο φιλικό με τον Ολυμπιακό στη σέντρα με τον θρυλικό Μπάμπη Δρόσο που δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα











Σε πάνελ της εκπομπής του Αντώνη Γλύκα στο ΑΡΤ για την ιστορία του ΠΑΣ Γιάννινα












Δεξιά ο κυρ Ανδρέας με τον μεγάλο Ηλία Ρωσσίδη σε εκδρομή στο Νησάκι Ιωαννίνων στο περιθώριο του φιλικού αγώνα με τον Ολυμπιακό που οργάνωσε ο Ερασιτέχνης ΠΑΣ








Ο Ανδρέας Καραμανωλάκης δίνει τις τελευταίες οδηγίες ως προπονητής σε αγώνα των βετεράνων του ΠΑΣ











ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΠΑΣ