Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Ο ποδοσφαιρικός χάρτης σε Ήπειρο - Λευκάδα με σημαιοφόρο τον θρυλικό ΠΑΣ

Σημαιοφόρος στη Βορειοδυτική Ελλάδα είναι ο θρυλικός Άγιαξ της Ηπείρου.

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Με τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Σούπερ Λίγκα και με εννέα ομάδες στη Γ’ Εθνική θα εκπροσωπηθούν η Ήπειρος και η Λευκάδα στα εθνικά πρωταθλήματα της νέας αγωνιστικής περιόδου 2017-18. Στο ποδόσφαιρο της Ηπείρου συμπεριλαμβάνεται και το όμορφο νησί της Λευκάδας, καθώς οι ομάδες της ανήκουν στην ίδια Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων με την Πρέβεζα. Πλην του ΠΑΣ, οι υπόλοιπες ομάδες που θα εκπροσωπήσουν στα εθνικά πρωταθλήματα τη Βορειοδυτική Ελλάδα είναι: Δόξα Κρανούλας από τα Γιάννινα, Εθνικός Φιλιππιάδας από τον νομό Πρέβεζας, Θεσπρωτός Ηγουμενίτσας και Αστέρας Παραποτάμου από τη Θεσπρωτία, Α. Ε. Καραϊσκάκης, Αμβρακία Κωστακιών, Σκουφάς Κομποτίου από την Άρτα, Τηλυκράτης και Πανλευκάδιος από τη Λευκάδα. Το αξιοσημείωτο είναι ότι δεν υπάρχει ομάδα στη Β’ Εθνική, ενώ λείπουν από τις εθνικές κατηγορίες ιστορικές ομάδες όπως η Αναγέννησης Άρτας και ο ΠΑΣ Πρέβεζας.  Η Αναγέννηση από πέρσι είναι σε αγωνιστική αφάνεια, αφού δεν έλαβε μέρος στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της τοπικής ένωσης και είναι αβέβαιο το μέλλον της. Στην Πρέβεζα γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια φέτος να «αναστηθεί» ο ΠΑΣ και από του χρόνου να αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική. 

Αυτός λοιπόν είναι ο νέος ποδοσφαιρικός χάρτης της Ηπείρου και Λευκάδας, στις τρεις μεγάλες εθνικές κατηγορίες, τον οποίο θα παρουσιάσουμε σήμερα από τον «Η.Α». Ξεκινώντας από τον ΠΑΣ Γιάννινα, τον θρυλικό «Άγιαξ της Ηπείρου», το καμάρι όλων των Ηπειρωτών. Είναι από τις λίγες ομάδες στην Ελλάδα που δεν εκπροσωπούν μόνο την πόλη που ανήκουν, αλλά την ευρύτερη περιοχή.  Η ιστορική ομάδα των Ιωαννίνων, με πρόεδρο για 10η χρονιά τον Ηπειρώτη επιχειρηματία Γιώργο Χριστοβασίλη και με τιμονιέρη έναν Κρητικό που αγάπησε πολύ αυτόν τον τόπο, τον Γιάννη Πετράκη, ετοιμάζεται για το νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας για να κάνει καλή πορεία, εκπροσωπώντας επάξια την Ήπειρο και την βορειοδυτική Ελλάδα.


ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ

Η Δόξα Κρανούλας επέστρεψε ως πρωταθλήτρια της ΕΠΣΗΠ στη Γ’ Εθνική, εκεί που ήταν και παλιότερα για πέντε χρόνια. Θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν με πρόεδρο τον Δημήτρη Κασσή και προπονητή τον Βασίλη Σιαφάκα. Αποχώρησαν κάποιοι βασικοί παίκτες όπως οι Τσιρογιάννης, Χαμπίπης, Καρυπιάδης, Γκέκα, Παππάς, αλλά ο πρόεδρος Κασσής δεν ανησυχεί και τονίζει ότι θα βρεθούν παίκτες που θα κάνουν αξιόμαχη τη Δόξα για να διεκδικήσει με αξιώσεις την παραμονή στην κατηγορία. Η Δόξα είναι ένα νοικοκυρεμένο σωματείο με αξιόλογες αθλητικές εγκαταστάσεις.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ

Είναι από τα πιο αξιόλογα σωματεία στην Ήπειρο και το πρώτο που αγωνίστηκε πολλά χρόνια στην παλιά Γ’ Εθνική που είχε καθαρά επαγγελματικό χαρακτήρα. Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια ο Εθνικός Φιλιππιάδας παρουσίασε σημεία κόπωσης, του έλειψε η παλιά αίγλη, με αγωνία για την παραμονή που την πετύχαινε έστω και στο «παρά πέντε». Μετά από σειρά διαβουλεύσεων, με την πολύτιμη συνδρομή και του δημάρχου  Νικολάου Καλαντζή, βγήκε η νέα διοίκηση, με πρόεδρο πάλι τον Θανάση Λιόντο πλαισιωμένη και από τους Ευάγγελο Γιολδάση, Κωνσταντίνο Μαγκλάρα, Παναγιώτη Βέργο, Ευάγγελο Πλατσούκα, Παντελή Κατέρη, Δημήτριο Κώστα, Πέτρο Γερογιάννη, Νικόλαο Καλαντζής. Ο τελευταίος είναι ο δήμαρχος της περιοχής και η παρουσία του στη νέα διοίκηση έχει συμβολικό χαρακτήρα. Όλοι τους είναι επίλεκτα μέλη της τοπικής κοινωνίας και ήδη ξεκίνησαν επαφές για να προσληφθεί προπονητής, να γίνουν μεταγραφές, για να γίνει ο ιστορικός Εθνικός και πάλι δυνατός.

Α. Ε. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΑΡΤΑΣ

Με νέα φιλοσοφία και με διαφορετική αγωνιστική ταυτότητα θα παρουσιαστεί τη νέα σεζόν η Α. Ε. Καραϊσκάκης. Ενώ τα προηγούμενα χρόνια η αρτινή ομάδα είχε ενισχυθεί με έμπειρους παίκτες έξω από τα σύνορα της Ηπείρου, φέτος αποφάσισαν να αλλάξουν πλεύση και να στηριχτούν σε παιδιά κυρίως από την Άρτα, το πολύ από την Ήπειρο. Νέος προπονητής θα είναι ο Ανέστης Ζώης, που τα τελευταία χρόνια ήταν στον πάγκο του Α. Ο. Βελισσαρίου. Παίρνει τη σκυτάλη από τον Νίκο Θεοδοσιάδη. Έμειναν ελεύθεροι σημαντικοί ποδοσφαιριστές από άλλες περιοχές και με παρουσία στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο όπως οι Αλέξανδρος Βελέτης, Απόστολος Ανδρούτσος, Αλέξανδρος Μαζιώτης, Χαράλαμπος Ζυγκερίδης, Σπύρος Λάμπρου, Σωκράτης Ευαγγέλου, Τέλης Καραγιαννίδης, Γκέρμαν Ντατίδης, Κωνσταντίνος Χαρτσιάς, Αποστόλης Ηλίας, Αλέξανδρος Μπεκατώρος, Νικόλαος Κουσίδης. Παρέμειναν στην ομάδα οι Αρτινοί παίκτες Αποστόλης Αβραμίδης, Γιάννης Γούλας, Νίκος Γυφτοκώστας, Τζορτζ Κόλινς, Νίκος Παπανίκου, όπως και ο Αποστόλης Σιαράβας. Επέστρεψε στην ομάδα ο Μάριος Χούσος που πέρσι ήταν στον Σκουφά Κομποτίου.

ΣΚΟΥΦΑΣ ΚΟΜΠΟΤΙΟΥ

Επανεξελέγη πρόεδρος ο Σπύρος Κολιούλης και ανανεώθηκε η συνεργασία με τον προπονητή Ηλία Μαγκάκη. Θα στηριχτεί περισσότερο στους παίκτες που είχε και πέρσι με κάποιες προσθήκες παικτών από την Άρτα. Αποχώρησαν οι Μάριος Χούσος, Γιώργος Μαγκάκης και ανανεώθηκε η συνεργασία με τον επιθετικό Δημήτρη Κυριάκη. Στα μέσα Αυγούστου θα ξεκινήσει η προετοιμασία για τη νέα σεζόν. Τελευταία μεταγραφή είναι ο Νταλάκας από την Αμβρακία Κωστακιών.

ΑΜΒΡΑΚΙΑ ΚΩΣΤΑΚΙΩΝ

Το πιθανότερο είναι να μη δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα και να παίξει στην Α’ ερασιτεχνική της Άρτας ως αδελφό σωματείο με την Α. Ε. Καραϊσκάκης.

ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Από την προπερασμένη Δευτέρα ξεκίνησε προετοιμασία με προπονητή τον Ανδρέα Παντζιαρά. Παρέμεινε ο βασικός κορμός έμπειρων παικτών όπως οι Κτενάς, Καλογέρης, Καραγκούνης, Περιστέρης, Τσελάι, Βασιλείου, Γεωργάκης, Ιασωνίδης, Καταγής, Μπάλι, Βρεττός. Αποκτήθηκαν αξιόλογοι ποδοσφαιριστές όπως οι Λάμπρος Καταγής, Πετράκος, Γραμματικόπουλος, Βασίλας, ενώ θα γίνουν και άλλες 3-4 καλές προσθήκες. Πρόεδρος για φέτος ανέλαβε ο χειρουργός γιατρός και πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Λευκάδας Θανάσης Καραγιάννης, αντί του Τριαντάφυλλου Βλάχου. Ο τελευταίος αποχώρησε από την προεδρία με μία πολύ πετυχημένη θητεία, αλλά θα είναι πάντα κοντά στην ομάδα.

ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ ΚΑΛΑΜΙΤΣΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Είναι νεοφώτιστη ομάδα στη Γ’ Εθνική και θα μοιραστεί το ΔΑΚ Λευκάδας με τον συμπολίτη του Τηλυκράτη. Ήδη ξεκίνησε η προετοιμασία για τη νέα σεζόν υπό την επίβλεψη του προπονητή Γιώργου Κατηφόρη που είναι για 7η χρονιά στην ίδια θέση. Συνεργάτες του είναι οι Σπύρος Φούκας και Κώστας Φωτεινός. Πρόεδρος και τη νέα σεζόν θα είναι ο Μιχάλης Κατωπόδης.

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Μετά την εκλογή της νέας διοίκησης με πρόεδρο τον Λεωνίδα Μάστορα, βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν, με προπονητή τον Δημήτρη Μουρούτη. Η προετοιμασία θα ξεκινήσει μεθαύριο Δευτέρα. Οι πρώτες μεταγραφές που έγιναν ήταν των αδελφών Βασίλη και Βαγγέλη Κωνσταντίνου από τον Αχέροντα Καναλλακίου και οι πρώτες ανανεώσεις συνεργασίας ήταν με τους ποδοσφαιριστές Μάριο Μπλέτσα, Νίκο Λαγό, Χάρη Μπίκα, Χρήστο Πέντσα.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ


Συνεχίζει στην προεδρία της ομάδας ο Σπύρος Τζάνης ενώ ανανεώθηκε η συνεργασία με τον προπονητή Παναγιώτη Χατζηπέτρου. Θα στηριχτεί κυρίως στους παίκτες που τον ανέβασαν στη Γ’ Εθνική με κάποιες έξυπνες προσθήκες παικτών που θα μπορέσουν να βοηθήσουν τη νέα προσπάθεια. Μέχρι τώρα ανακοινώθηκε η απόκτηση του Φάνη Καλέση από τον Άρη Φιλιατών και του γκολκίπερ Κώστα Πάντου από τον Αχέροντα Καναλλακίου. Επίσης ανανεώθηκε η συνεργασία με τους Μπάμπη Παπανδρέου, Αλέξη Μητσέλο, Αιμίλιο Μπάρκα, Δημητρίου Σουλιώτη. Προσλήφθηκε ο Στάθης Ντασκαγιάννης ως εκπαιδευτής τερματοφυλάκων, ενώ η προετοιμασία θα ξεκινήσει στις 4 Αυγούστου.