Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Μπράβο στον "ΓΙΑΝΝΕΝΑ Α.Σ." για την ωραία πρωτοβουλία του

Παιδιά από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ιωαννίνων φιλοξενεί στις ακαδημίες του ο "ΓΙΑΝΝΕΝΑ Α.Σ."


Το κοινωνικό του πρόσωπο έδειξε ο σύλλογος «ΓΙΑΝΝΕΝΑ Α.Σ.» καθώς αποφάσισε να γυμνάζονται αφιλοκερδώς στις ακαδημίες του παιδιά που φιλοξενούνται στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Ηπείρου. Σε έγγραφό του προς το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου (ΚΚΠΠΗ), Παράρτημα προστασίας παιδιού Ιωαννίνων αναφέρονται και τα εξής: «Ο σύλλογός μας αναγνωρίζοντας το δύσκολο έργο που επιτελείται δε θα μπορούσε να μη δεχθεί στην αθλητική του οικογένεια αφιλοκερδώς παιδιά τα οποία προσπαθείτε με κάθε τρόπο να εντάξετε ομαλά στην κοινωνία μας ώστε να μπορέσουν στο μέλλον να έχουν μια αξιοπρεπή ενήλικη ζωή,
Ο αθλητισμός αποτελεί ένα σημαντικό καταφύγιο στη προσπάθεια αυτή χαρίζοντας σε όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως προβλημάτων τη δυνατότητα να αναπτύξουν δεσμούς φιλίας μέσω της ενίσχυσης του πνεύματος της αθλητικής άμιλλας, της ομαδικότητας και αλληλεγγύης.


Σκοπός του σωματείου μας μεταξύ άλλων είναι η βελτίωση της φυσικής κατάστασης και η εξέλιξη των φυσικών ικανοτήτων, η δημιουργία ηθικών και ισχυρών χαρακτήρων, η ψυχαγωγία γενικά η προαγωγή της κοινωνικότητας και συναδέλφωσης σύμφωνα με τις βασικές αρχές του φίλαθλου πνεύματος». Στο έγγραφο επίσης τονίζεται ότι στα πλαίσια της κοινωνικοποίησης των παιδιών αλλά και της διασκέδασή τους, που είναι απαραίτητη για την ομαλή ανάπτυξή τους, εντάσσονται στο δυναμικό της ομάδας τρεις αθλήτριες που θα ανήκουν πλέον στη δύναμη του συλλόγου.


 Και καταλήγει: «Τα κορίτσια θα μπορούν να γυμνάζονται στο 6ο ΕΠΑΛ δύο φορές την εβδομάδα με τμήματα της ηλικίας τους και σύμφωνα με το πρόγραμμα που προφορικά ενημερωθήκατε. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση επιθυμείτε ώστε άμεσα να ξεκινήσει η δραστηριότητα των παραπάνω παιδιών». Η επιστολή υπογράφεται εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου από τον πρόεδρο Γεώργιο Σκούρα και τον γενικό γραμματέα Ευάγγελο Πλιακοπάνο.