Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Κινήσεις τακτικής από ΠΑΣ και ΠΑΟΚ για τον Κόντε!


Τελικά θα πάει στον ΠΑΟΚ ο Πέδρο Κόντε;

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Μετά την επισημοποίηση της συνεργασίας, σε ανοιχτή γραμμή είναι ο Γιάννης Πετράκης (που κάνει διακοπές στην Κρήτη) με τον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη και τον τεχνικό διευθυντή Δημήτρη Νιαρχάκο για θέματα της ομάδας και κυρίως για τον μεταγραφικό σχεδιασμό.
Οι παίκτες που έχουν προταθεί από το εξωτερικό, αξιολογούνται και από τον Πετράκη για να γίνουν στοχευόμενες κινήσεις και να αποκτηθούν παίκτες που θα βοηθήσουν την ομάδα. Από καιρό έχει διαρρεύσει ότι είναι κλεισμένοι δύο από αυτούς, αλλά τα ονόματά τους παραμένουν άγνωστα για ευνόητους λόγους, Αναμονή υπάρχει και για τον Πέδρο Κόντε.

Ο Ισπανός επιθετικός είχε δημοσιοποιήσει την επιθυμία του να παίξει σε μεγαλύτερη ομάδα και η ΠΑΕ δεν έφερε αντίρρηση στο να πάει κάπου αλλού, εφόσον τα οικονομικά ανταλλάγματα θα ήταν ανάλογα με την αξία του. Κάποια στιγμή, όταν τελείωσε το πρωτάθλημα, είχε φημολογηθεί ότι έκλεισε στον ΠΑΟΚ, αλλά κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε ακόμα από τα γεγονότα, καθώς δεν υπήρξε επίσημη πρόταση προς τον ΠΑΣ. Υπάρχει ρήτρα 900.000 ευρώ, όπου αν καταβάλει μια ομάδα αυτό το ποσό, αφού τα βρει με τον ποδοσφαιριστή, μπορεί να τον αποκτήσει χωρίς  τη συναίνεση του ΠΑΣ, αλλά με ένα τέτοιο ποσό ο ΠΑΣ συναινεί να τον παραχωρήσει, χωρίς να μπουν στη διαδικασία σπασίματος της ρήτρας. Ενδεχομένως και με λιγότερα χρήματα από τη ρήτρα θα μπορούσε να υπάρξει μεταγραφική συμφωνία με την τοπική ομάδα. 

Επειδή τώρα ουσιαστικά είναι σε εξέλιξη ο σχεδιασμός των ομάδων για τη νέα σεζόν, στον ΠΑΣ κάνουν υπομονή και περιμένουν πρόταση για τον Κόντε, γιατί έκανε δύο καταπληκτικές χρονιές με πολλά γκολ και καλές εμφανίσεις. Είναι ένα θέμα που θα μείνει για αρκετό καιρό ακόμα ανοιχτό, καθώς είναι μακρύς και ο δρόμος των μεταγραφών. Ίσως οι ενδιαφερόμενες ομάδες να θέλουν να ρίξει ο ΠΑΣ τις απαιτήσεις του, πολύ κάτω από το ποσό της ρήτρας, ποντάροντας στο ότι η τοπική ομάδα έχει ανάγκη από χρήματα και με το πέρασμα του χρόνου θα αναγκαστεί να ρίξει τις απαιτήσεις της. Αλλά και ο Χριστοβασίλης, μετά από 10 χρόνια στην προεδρία, έδειξε ότι είναι καλός διαπραγματευτής και περιμένει τις εξελίξεις, σα να μη συμβαίνει τίποτα. 

Ο Κόντε έχει ένα ακόμα χρόνο συμβόλαιο και αν δεν υπάρξει κάτι θα μείνει στην ομάδα. Αλλά με τις εμφανίσεις που έκανε, σίγουρα στην πορεία θα βρεθούν ενδιαφερόμενες ομάδες. Γι’ αυτό και στον ΠΑΣ, φαίνεται να έχουν υπομονή και γερά νεύρα, περιμένοντας τις εξελίξεις. Αν φύγει ο Κόντε, που είναι και το πιθανότερο, θα αποκτηθεί και σέντερ φορ για να καλυφθεί η θέση του. Επίσης ο ΠΑΣ αναζητά δύο ακραίους επιθετικούς, αριστερό αμυντικό και δύο παίκτες για τη μεσαία γραμμή.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΣΟΥΚΑΛΑ

Μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας με τον Πετράκη, υπάρχει περίπτωση να γίνουν συζητήσεις με τον Τσουκαλά που έμεινε ελεύθερος από τον Απόλλωνα. Γιατί ο Κρητικός τεχνικός τον πιστεύει πολύ ως ποδοσφαιριστή και θα ήθελε την επιστροφή του, ασχέτως αν ο Μακεδόνας μέσος έφυγε ξαφνικά και λίγο άγαρμπα από τον ΠΑΣ, το καλοκαίρι του 2016, σπάζοντας τη ρήτρα που πλήρωσε για να τον αποκτήσει ο Αστέρας Τρίπολης. Με τον Τσουκαλά, έγινε μια συνάντηση προ καιρού, αλλά σταμάτησε εκεί και δεν έγινε νεώτερη κίνηση από τη διοίκηση. Τώρα με τον Πετράκη στην τεχνική ηγεσία και επίσημα δεν αποκλείεται να γίνει επαναπροσέγγιση και όλα από το παρελθόν να ξεχασθούν.

ΠΡΟΣΦΥΓΗ Ο ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ

Χθες, έγινε γνωστό ότι έκανε προσφυγή για να μείνει ελεύθερος ο Μπρούνο Χαλκιαδάκης, αλλά θα κλείσει συμβιβαστικά η υπόθεση, χωρίς να εκδικαστεί η υπόθεση, όπως έγινε και σε άλλες παρόμοιες.  Αγωνιστικά δεν θα φέρει αναταράξεις η φυγή του, αφού έκανε μέτρια χρονιά και στα περισσότερα ματς δεν ήταν στις επιλογές της βασικής ενδεκάδας. Αναλυτικά το ρεπορτάζ, όπως μεταδόθηκε από Αθήνα, έχει ως εξής: Μέσω της νομικής οδού θα διεκδικήσει τη λύση της συνεργασίας του με τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Μπρούνο Χαλκιαδάκης. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα Sportime, ο 25χρονος επιθετικός διεκδικεί τα δεδουλευμένα και τη λύση του συμβολαίου του, μετά τη μη καταβολή δύο μισθών από τον σύλλογο των Ιωαννίνων.  Μάλιστα, όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευα, η κίνησή του σχετίζεται με πρόταση που έχει κατατεθεί από τουρκικό σύλλογο για την απόκτησή του.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Την πρώτη του μεταγραφή για τη σεζόν 2018-19 ανακοίνωσε χθες ο Ατρόμητος, καθώς επισημοποίησε τη συμφωνία με τον 25χρονο μέσο Ηρακλή Γαρουφαλιά. Ο πρώην παίκτης του ΠΑΣ προέρχεται από μια καλή σεζόν με την ομάδα των Ιωαννίνων και την εξαργύρωσε υπογράφοντας στον Ατρόμητο για τα επόμενα τρία χρόνια. Την περσινή σεζόν ο Ηρακλής Γαρουφαλιάς αγωνίστηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα έχοντας 21 συμμετοχές με 1 γκολ. Αγωνίζεται στο χώρο του κέντρου και συνήθως έχει ρόλο αμυντικού χαφ. Συνολικά αριθμεί 49 συμμετοχές στη Superleague με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα. Θα φορέσει το νούμερο «21» στη φανέλα του".

ΠΡΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟ Ο ΜΑΝΘΑΤΗΣ

Μετά τα ΓιάννΙνα και τον ΠΑΣ, επόμενη στάση για τον Γιώργο Μανθάτη, ο Πανιώνιος. Οι “κυανέρυθροι” εδώ και πολύ καιρό είχαν εκφράσει την επιθυμία τους να αποκτήσουν με την μορφή δανεισμού τον 20χρονο μέσο και όπως όλα δείχνουν ο Ολυμπιακός είναι θετικός σε αυτό το ενδεχόμενο. Μάλιστα, οι επαφές των δύο πλευρών το τελευταίο διάστημα έχουν εντατικοποιηθεί και δεν αποκλείεται σύντομα το θέμα να κλείσει οριστικά.

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Κ-15

Ο προπονητής της Εθνικής Παίδων U-15 κ. Θεόδωρος Ελευθεριάδης, συμπεριέλαβε για μία ακόμα φορά στις κλήσεις του για την Εθνική ομάδα Παίδων τον Θεοφάνη Τσιούτσιο της ομάδας Κ15 του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο νεαρός στόπερ είχε λάβει μέρος σε προπονήσεις της Εθνικής τον περασμένο Φεβρουάριο, καθώς επίσης και τον Απρίλιο. Οι προπονήσεις της Εθνικής θα γίνουν στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά 12-14/06/2018.