Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Ορεξάτος γύρισε ο Άντι Λίλα για να βοηθήσει τον ΠΑΣ

Η επιστροφή του Άντι Λίλα είναι "κλειδί" στα χέρια του Πετράκη

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Μπορεί τις τελευταίες μέρες να έγινε πολύς λόγος για τις απουσίες των τραυματιών Τζημόπουλου, Μιχαήλ, Ακόστα στο αυριανό παιχνίδι με τον Πλατανιά στα Γιάννινα, όπως και του τερματοφύλακα Πασχαλάκη που αποβλήθηκε στη Λεωφόρο, αλλά υπάρχει και μια σημαντική επιστροφή ποδοσφαιριστή στην ενεργό δράση, του Άντι Λίλα.
Ο διεθνής Αλβανός μέσος δεν αγωνίσθηκε με Ατρόμητο και Παναθηναϊκό λόγω τιμωρίας από το περυσινό ματς με την Ξάνθη (7 κίτρινες κάρτες), αλλά στις προπονήσεις αυτής της εβδομάδας έδειξε ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση και αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα αλλά να λύσει και τα χέρια του Πετράκη καθώς είναι πολυσύνθετος παίκτης παίζοντας σε πολλές θέσεις.

Είναι δε από τους πιο σημαντικούς παίκτες που έχει στο ρόστερ του ο ΠΑΣ και όταν υπήρξαν ανάγκες, από το χώρο του αμυντικού χαφ που είναι η θέση του, μετακινήθηκε τόσο στα άκρα της άμυνας, όσο και σε θέσεις της περιφέρειας και του επιτελικού μέσου. Μόνο τερματοφύλακας δεν έχει αγωνισθεί στα τελευταία 5 χρόνια που είναι στην ομάδα. 

Στη Σούπερ Λίγκα με τον ΠΑΣ έχει 109 συμμετοχές με 7 γκολ στο πρωτάθλημα, 9 συμμετοχές και 1 γκολ στον θεσμό του κυπέλλου. Έτσι τώρα που θα λείψουν σημαντικοί παίκτες όπως οι Μιχαήλ (για 3η συνεχόμενη αγωνιστική), Τζημόπουλος και Ακόστα και υπάρχουν ανάγκες για την κάλυψη των κενών στην άμυνα, ο Λίλα μπορεί να αποτελέσει το «κλειδί» για να κάνει ο Πετράκης τον καλύτερο δυνατό σχηματισμό που χρειάζεται η ομάδα για να διεκδικήσει τη νίκη στην αυριανή αναμέτρηση. Ο Λίλα μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις του άξονα αλλά και από τα πλάγια. Ανάλογα με το πώς σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα ο Πετράκης, σε αντιδιαστολή με την τακτική που θα έχει ο Πλατανιάς, θα εξαρτηθεί αν ο Λίλα παίξει αμυντικό χαφ που είναι η φυσική του θέση, ή αν τον γυρίσει στην άμυνα ο Πετράκης για να απελευθερωθεί ο Ναδάλες ως αριστερός μπακ χαφ για να βοηθήσει από τα αριστερά με τις σέντρες και προελάσεις του στο ξεκλείδωμα της αντίπαλης άμυνας ή αν τον βάλει ακόμα και επιτελικό χαφ. 

Ο Λίλα είχε την ευκαιρία αυτό τον καιρό να ξεκουραστεί γιατί δεν έκανε διακοπές, καθώς μόλις τελείωσαν οι υποχρεώσεις του με την εθνική Αλβανίας στο EURO 2016 της Γαλλίας, ξεκίνησαν οι υποχρεώσεις του ΠΑΣ στο Γιουρόπα Λιγκ. Μάλιστα ο Πετράκης καίτοι ήταν καταπονημένος από τα παιχνίδια της Εθνικής τον χρησιμοποίησε από την αρχή και χωρίς αλλαγή και στις 4 αναμετρήσεις με Οντ και Άλκμααρ για το Γιουρόπα Λιγκ. Όσο για την απουσία του Πασχαλάκη, δεν έγινε και τόσο μεγάλη κουβέντα αυτές τις μέρες, λόγω του ότι και ο Περιστερίδης είναι ικανότατος γκολκίπερ, με αναπλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο από τον Ιανουάριο και μετά το κενό που παρουσιάσθηκε μετά την μεταγραφή του Βελλίδη στον ΠΑΟΚ. Πολλοί θεωρούν τους Πασχαλάκη και Περιστερίδη ισάξιους και ικανότατους τερματοφύλακες, που όποιος και αν παίζει αποτελεί εγγύηση για τα μετώπισθεν. 

Όσον αφορά τα σχέδια του Πετράκη για το αυριανό παιχνίδι, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις καθώς και στον πάγκο της ομάδας βρίσκονται παίκτες που μπορούν όχι μόνο να καλύψουν τα κενά αλλά να κάνουν και τη διαφορά όπως είναι οι Μπουκουβάλας. Ζάιρο, Δώνης, Βιδάλ. Απ’ ότι φάνηκε στις προπονήσεις στις σκέψεις του είναι σε ένα σύστημα 3-5-2 να χρησιμοποιήσει στην άμυνα τους Μπέριο, Σκόνδρα, Λίλα, από τα άκρα ως μπακ χαφ τους Καρανίκα (δεξιά), Ναδάλες (αριστερά), στο κέντρο τους Κοζορώνη, Βιδάλ, Γιάκο και στην επίθεση Κόντε, Μαμπουλού. Ή να παίξει ο Μπουκουβάλας ως στόπερ και να πάει πιο μπροστά ο Λίλα παίρνοντας την θέση είτε του Κοζορώνη, είτε του Γιάκου. 

Όπως σημειώσαμε και προ ημερών, ο ΠΑΣ έχει δημιουργήσει ένα ευέλικτο ρόστερ καλών και ποιοτικών παικτών που δίνει την ευχέρεια στον Γιάννη Πετράκη να ανακατεύει την τράπουλα και να κάνει τις επιλογές που θέλει και χρειάζεται η ομάδα. Εκτιμάται ότι οι απουσίες θα καλυφθούν με τον καλύτερο τρόπο με τους παίκτες που έρχονται από πίσω (Λίλα, Βιδάλ, Μπουκουβάλας, Δώνης και άλλοι) ώστε αύριο στο ματς με τον Πλατανιά ο «Άγιαξ της Ηπείρου» να δείξει την αγωνιστική του ισχύ και να πάρει τη νίκη. Σημαντική αναμένεται να είναι και η συμπαράσταση από την πλευρά του κόσμου, καθώς ο ΠΑΣ με τον παιχνίδι αρχίζει την επίθεση για να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς έχοντας μια σειρά βατών αγώνων.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Δεν άλλαξαν και στη χθεσινή προπόνηση τα δεδομένα στον ΠΑΣ αφού εκτός είναι οι τραυματίες Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Ακόστα, Νικολιάς και ο τιμωρημένος Πασχαλάκης. Επιστρέφει ο Άντι Λίλα που εξέτισε την ποινή του. Με μια προπόνηση που θα γίνει το πρωί στο ΠΕΑΚΙ θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία και στη συνέχεια ο Γιάννης Πετράκης θα επιλέξει τους 18 παίκτες που θα είναι στην αποστολή. Για την προετοιμασία η ενημέρωση από την ΠΑΕ έχει ως εξής: «Με τους Τζημόπουλο, Μιχαήλ και Νικολιά να μην ακολουθούν το κανονικό πρόγραμμα προπόνησης συνεχίστηκε η προετοιμασία της ομάδας μας για το Σαββατιάτικο παιχνίδι. Οι ποδοσφαιριστές του κ. Πετράκη δούλεψαν πάνω σε ασκήσεις επιθετικής συνεργασίας και τελειώματα, ενώ ακολούθησε υποομαδική τακτική. Επόμενη προγραμματισμένη προπόνηση Παρασκευή στις 10:30».


«ΠΡΩΤΑΡΗ» ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΟΡΙΣΑΝ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Ο διαιτητής Νικόλαος Πουλημάς του συνδέσμου Κέρκυρας ορίσθηκε να διευθύνει το αυριανό ματς του ΠΑΣ με τον Πλατανιά (ώρα 16.00 στο στάδιο «Ζωσιμάδες»). Βοηθοί του ορίσθηκαν οι Δημήτριος Ζησιμόπουλος, Τιμολέων Γεωργακόπουλος (Πειραιά). Τέταρτος διαιτητής ο Γεώργιος Κύζας (Δράμας) και παρατηρητής ο Σταύρος Φλότσιος (Βοιωτίας). Ο Πουλημάς είναι νέος ρέφερι που εντάχθηκε το φετινό καλοκαίρι στους πίνακες της Σούπερ Λίγκα. 

Μάλιστα στα Γιάννινα θα διευθύνει το πρώτο παιχνίδι στη Σούπερ Λίγκα κάνοντας την παρθενική του εμφάνιση. Ούτε στο παρελθόν έχει σφυρίξει άλλη φορά παιχνίδι του ΠΑΣ. Δύο φορές έχει διευθύνει παιχνίδια της Δόξας Κρανούλας στην έδρα της, για το πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής με τα Τρίκαλα και για το κύπελλο με τον Πιερικό. 

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής οι διαιτητές που ορίσθηκαν είναι:  Πανιώνιος – Βέροια Φουκάκης (Ηρακλείου), Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός Κομίνης (Θεσπρωτίας), ΠΑΟΚ – Α. Ο. Ξάνθη Βάτσιος (Δυτικής Αττικής), Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης Μάνταλος (Καβάλας), Λεβαδειακός – Κέρκυρα Τίκας (Καρδίτσας),  Λάρισα – Ολυμπιακός Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), ΑΕΚ – Ηρακλής Μπλάνας (Μεσσηνίας).

ΣΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΧΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΑΘΗΣ


Ο Γιάννης Στάθης προβάλει ως μία από τις επιλογές για τον Γιώργο Παράσχο προκειμένου να ξεκινήσει στο βασικό σχήμα για τον Πλατανιά στον αγώνα των Ζωσιμάδων απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο 29χρονος αμυντικός που ως γνωστόν ήρθε στον Πλατανιά τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών ενδέχεται να είναι ο παίκτης που θα καλύψει τη θέση του δεξιού μπακ στα Γιάννενα, παίζοντας δηλαδή στον… φυσικό του χώρο, κάτι που θα έχει σαν αποτέλεσμα να "ελευθερωθεί" ο Αποστολόπουλος και να παίξει πιο μπροστά από την ίδια πλευρά. Σημειώνεται ότι ο Στάθης έστω και για κάποια ελάχιστα λεπτά πέρασε στο παιχνίδι και έπαιξε ως αλλαγή κόντρα στον Λεβαδειακό. Από εκεί και πέρα, σημειώνεται το καλό κλίμα που επικρατεί γενικώς στις τάξεις της ομάδας, που αυτό είναι ένα πολύ ευχάριστο γεγονός εν όψει του τρίτου φετινού αγώνα. Να σημειωθεί ότι η αποστολή θα "πετάξει" σήμερα το μεσημέρι από τα Χανιά για τη Θεσσαλονίκη και από εκεί θα μεταβεί οδικώς για τα Γιάννινα, ενώ η επιστροφή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή το πρωί.