Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Κρίνονται πολλά στα δύο επόμενα παιχνίδια με Λεβαδειακό και ΟΦΗ


Τζημόπουλος και Σκόνδρας στην προπόνηση του ΠΑΣ για ένα νέο ξεκίνημα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Με προπόνηση που θα γίνει στις 11 το πρωί στο ΠΕΑΚΙ, θα ξεκινήσει η προετοιμασία του ΠΑΣ, με χρονικό ορίζοντα το εντός έδρας παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, που θα γίνει στα Γιάννινα την Κυριακή 25 Νοεμβρίου.
Το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τότε, θα δοθεί η ευκαιρία στον Πετράκη και στους παίκτες, με ψυχραιμία και καθαρό μυαλό, αφού δεν θα υπάρχει η πίεση των αποτελεσμάτων, να δουν τι φταίει και δεν πήγαν καλά μέχρι τώρα, τι μπορούν να αλλάξουν στη συνέχεια και πως θα γίνει επανεκκίνηση, ώστε η ομάδα να πάρει νίκες και να ξεφύγει από την καυτή ζώνη του υποβιβασμού.

Το μεγάλο στοίχημα είναι τα δύο εντός έδρας παιχνίδια που ακολουθούν με Λεβαδειακό και ΟΦΗ. Οι νίκες για τον ΠΑΣ, που είναι ο επιδιωκόμενος στόχος θα έχουν διπλή σημασία, καθώς είναι με ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο. Μετά τις απώλειες των πέντε βαθμών με Παναιτωλικό (ήττα 0-2) και Λαμία (ισοπαλία 0-0) στα Γιάννινα, έχουν στερέψει πλέον τα περιθώρια και όλοι τονίζουν ότι η παραμονή στην κατηγορία θα επιτευχθεί μόνο αν ο ΠΑΣ εκμεταλλευτεί την καυτή έδρα του.  «Βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Το μυαλό μας είναι μόνο στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό και στη συνέχεια αφού περάσει αυτό θα δούμε το παιχνίδι με τον ΟΦΗ» δήλωσε στέλεχος της ομάδας. Στην παρούσα φάση δεν τέθηκε θέμα προπονητή στον ΠΑΣ. 

Ναι μεν υπάρχει προβληματισμός από την πλευρά του προέδρου Γιώργου Χριστοβασίλη για την εικόνα και αδυναμίες που παρουσιάζει η ομάδα, αλλά ποτέ δεν προέκυψε ζήτημα αντικατάστασης του Πετράκη. Άλλωστε το ματς με τη Λάρισα δεν μπορεί να αποτελέσει και σημείο αναφοράς για τη δυναμικότητα του τοπικού συγκροτήματος, ώστε να οδηγήσει τη διοίκηση σε αλλαγή προπονητή, καθώς ο ΠΑΣ έπαιξε χωρίς 8 παίκτες, οι 4 από τους οποίους ήταν βασικοί στο προηγούμενο παιχνίδι με τη Λαμία, έχοντας τραυματισμό (Αθανασιάδη) ακόμη και την προθέρμανση, ενώ υπάρχουν και παράπονα για τη διαιτησία του Ζαχαριάδη. 

Οι απώλειες βαθμών και οι κακές εμφανίσεις έφεραν ασφαλώς σύννεφα στους γιαννιώτικους ορίζοντες, ανησυχίες στον κόσμο για την επόμενη ημέρα, αλλά η όλη κατάσταση αντιμετωπίζεται με ψυχραιμία. Ο Πετράκης και πάλι θα ανακατέψει την τράπουλα για να βρει λύσεις ενόψει των δύσκολων και καθοριστικών αγώνων που ακολουθούν. Πρώτιστο μέλημα είναι να στηρίξει τους παίκτες, να ανεβάσει την ψυχολογία τους αλλά και να βρει νέα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα κάνουν πιο αξιόμαχη την ομάδα. 

Το ευτύχημα είναι ότι με τον Λεβαδειακό θα έχει και τους Νικολιά, Αθανασιάδη, Μπουκουβάλα, Κάστρο, Βιδάλ, Κριζμάν, ίσως και τον Μυστακίδη, για να έχει καλύτερες και περισσότερες επιλογές. Θα απουσιάσει ο Τσικάρσκι που αποβλήθηκε στη Λάρισα και τη θέση του θα πάρει ο Μπουκουβάλας. Αναγκαστικά ο έμπειρος αμυντικός θα αλλάξει πλευρά στην άμυνα, γιατί και ο Κακούμπα που είναι αριστερός μπακ δεν τα πήγε καλά σε προηγούμενα παιχνίδια. Αυτό που θέλει ο Πετράκης είναι να μη υπάρξουν άλλοι τραυματισμοί και προβλήματα της τελευταίας στιγμής, για να μπορέσει να σταθεροποιήσει το βασικό σχήμα ώστε να αποκτήσει περισσότερη ομοιογένεια. Οι παραπάνω παίκτες που επιστρέφουν από τραυματισμό, σταδιακά θα μπουν αυτές τις μέρες στο πρόγραμμα προπονήσεων.

ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΛΙΛΑ ΚΑΙ ΤΣΙΚΑΡΣΚΙ

Θα απουσιάσουν οι διεθνείς Λίλα και Τσικάρσκι που έχουν υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες Αλβανίας και Σκοπίων αντίστοιχα. Ο Λίλα κλήθηκε για τον αγώνα του Nations League με τη Σκωτία που θα διεξαχθεί το Σάββατο 17 Νοεμβρίου στα Σκόδρα, καθώς επίσης και για το φιλικό με την Ουαλία που θα γίνει την Τρίτη 20 Νοεμβρίου στο Ελμπασάν. Ο Τσικάρσκι κλήθηκε για τα παιχνίδια του Nations League με το Λιχτενστάιν, το οποίο θα γίνει στη Βαντούζ στις 16 Νοεμβρίου και το Γιβραλτάρ που θα γίνει στα Σκόπια στις 19 του ίδιου μήνα.

ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΚΑΡΤΩΝ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα στα τελευταία παιχνίδια αντιμετώπισε κακές διαιτησίες και κυρίως στις εκτός έδρας αναμετρήσεις με Ατρόμητο, Ξάνθη και Λάρισα. Στο Περιστέρι ο Κοστάνης από τη Δράμα δεν έδωσε καθαρό πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ, στα Πηγάδια ο Μανούχος από την Αργολίδα έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ της Ξάνθης και ανύπαρκτο φάουλ σε βάρος του ΠΑΣ που προήλθε το πρώτο γκολ των γηπεδούχων και ανέκοψε 3 καλές επιθέσεις για γκολ παικτών της γιαννιώτικης ομάδας. Πρόσφατα στη Λάρισα, ο Ζαχαριάδης από τη Θεσσαλονίκη ανέκοψε (με υπόδειξη του επόπτη) τον Ντόλοβατς που πήγαινε μόνος του για γκολ με ανύπαρκτο οφσάϊντ και κατακύρωσε το πρώτο γκολ της Λάρισας που ήταν καθαρό οφσάϊντ. Πέρα από αυτά τα «εγκλήματα», πολλοί παίκτες χρεώθηκαν και για ψύλου πήδημα κίτρινες κάρτες. Έτσι είναι στο όριο καρτών (3 κίτρινες) οι Τζημόπουλος, Αθανασιάδης, Σιόντης και Νικολιάς.

ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ Η ΛΑΡΙΣΑ

Είναι γνωστό το επεισόδιο στη Λάρισα, όπου ένας τραυματιοφορέας έβριζε συνεχώς τον Βελλίδη. Κάποια στιγμή ο γκολκίπερ του ΠΑΣ έχασε την ψυχραιμία και διαμαρτυρήθηκε με έντονο τρόπο στον διαιτητή Ζαχαριάδη για τις βρισιές που άκουγε. Ο τραυματιοφορέας που ήταν στον πάγκο της ΑΕΛ αποβλήθηκε από τον αγώνα. Το περιστατικό γράφτηκε από τον διαιτητή στο φύλλο αγώνος και από τον παρατηρητή στην έκθεσή του με συνέπεια ο τραυματιοφορέας και η ΠΑΕ ΑΕΛ (ως συνυπεύθυνη) να κληθούν σε απολογία από την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας. Σε αυτές τις περιπτώσεις προβλέπεται χρηματικό πρόστιμο.