Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Είναι καιρός να επιστρέψει στις νίκες ο "Άγιαξ της Ηπείρου"


Κρίσιμο το αυριανό παιχνίδι με Λαμία, για τον "Άγιαξ της Ηπείρου"

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Η παρένθεση του Κυπέλλου, με την εντυπωσιακή νίκη 5-0 επί της Θύελλας Καμαρίου Σαντορίνης έκλεισε για τον ΠΑΣ.
Η προσοχή είναι στραμμένη στο αυριανό παιχνίδι με τη Λαμία, που θα γίνει στις 5.15 το απόγευμα στο στάδιο «Ζωσιμάδες» για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος Σούπερ Λίγκας. Πρόκειται για ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι,  γιατί ο ΠΑΣ προέρχεται από 4 συνεχόμενες ήττες, είναι πολύ κοντά στην καυτή ζώνη του υποβιβασμού και δεν έχει περιθώρια απώλειας βαθμών. Μπορεί το πρωτάθλημα να έχει δρόμο και από ένα παιχνίδι 9ης αγωνιστικής δεν κρίνεται τίποτα, αλλά οι συνθήκες που επικρατούν επιβάλλουν νίκη για τον ΠΑΣ, για να αλλάξει το κλίμα, να φύγει ο προβληματισμός και η εσωστρέφεια. Για τον λόγο αυτό, στο αυριανό παιχνίδι η ΠΑΕ όρισε γενική είσοδο 5 ευρώ για όλες τις θύρες της μικρής και μεγάλης σκεπαστής. Η μετάδοση θα γίνει από το συνδρομητικό κανάλι NOVAsports 2. 

Ο Γιάννης Πετράκης συνεχάρη τους παίκτες για την καλή εμφάνιση στο προχθεσινό παιχνίδι Κυπέλλου, αλλά ζήτησε συγκέντρωση, πειθαρχία στο παιχνίδι και νίκη στο ματς με τη Λαμία. Χθες έκαναν αποθεραπεία όσοι αγωνίστηκαν και κανονική προπόνηση οι υπόλοιποι. Η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί σήμερα με πρωινή προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ, όπου στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η αποστολή. Στην 18άδα αναμένεται να είναι και ο Γιάννης Λουκίνας, που στα περισσότερα ματς πρωταθλήματος ήταν εκτός, μετά την καλή εμφάνιση στο Κύπελλο, όπου σημείωσε τα 4 από τα 5 γκολ του ΠΑΣ. Ιδιαίτερη αναφορά για τον Λουκίνα έκανε και ο Πετράκης λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ένας παίκτης που πετυχαίνει τέσσερα γκολ ασφαλώς και μπορεί να σταθεί και στο πρωτάθλημα. Ο Γιάννης μου θυμίζει πολύ τον Γαρουφαλιά όταν ήρθε. Κάνει μία 100% επαγγελματική προσπάθεια καθημερινά στις προπονήσεις και όταν του δόθηκε η ευκαιρία, αντεπεξήλθε. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για τον Γιάννη». Όπως τονίσαμε και χθες από τον «Η.Α», αυτό που έκανε ο Λουκίνας, να βάλει 4 γκολ σε ένα παιχνίδι, είχε να επαναληφθεί 20 χρόνια στον ΠΑΣ. Τελευταία φορά ήταν στον αγώνα ΠΑΣ – Απόλλων Καλαμαριάς 5-0 στις 13/9/1998 όπου 4 γκολ έβαλε ο Μένταν και 1 γκολ ο Μπελά.

Απόντες από το αυριανό παιχνίδι θα είναι οι τραυματίες Περιστερίδης, Λεό. Για τον Μπουκουβάλα θα εκτιμηθεί αν θα είναι 100% έτοιμος (είχε χτυπήσει στο χέρι), όπως και για τον Κριζμάν. Πιθανόν να μείνουν και πάλι εκτός αποστολής. Όλοι οι υπόλοιποι είναι στη διάθεση του Πετράκη, όπως και ο Αλέξης Μιχαήλ που εξέτισε την ποινή του καθώς είχε αποβληθεί στο προηγούμενο παιχνίδι με την Ξάνθη. 

Ο ΠΑΣ σε ένα σύστημα 4-4-2 αναμένεται να παραταχτεί με τερματοφύλακα τον Βελλίδη, στην άμυνα τους Αποστολόπουλο, Τζημόπουλο, Μιχαήλ, Τσικάρσκι, στο κέντρο τους Λίλα, Νικολιά, Σιόντη, Ντόλοβατς και στην επίθεση Αθανασιάδη και Μυστακίδη. Στην αποστολή θα είναι και οι Σκόνδρας, Μιχαήλ Νεοφ., Γιάκος, Βιδάλ, Ξύδας, Λουκίνας, Κάστρο, Κακούμπα.


ΧΩΡΙΣ ΜΠΛΑΖΙΤΣ Η ΛΑΜΙΑ

Είναι δύσκολο να ακολουθήσει την αποστολή στα Γιάννινα ο Μπλάζιτς που είναι τραυματίας από το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Η Λαμία είναι από τις ομάδες που δεν ξεκίνησαν καλά το πρωτάθλημα και άλλαξαν προπονητή, αφού ο Μάκης Χάβος πήρε τη θέση του Μπάμπη Τεννέ. Η ομάδα της Ρούμελης είναι πιο ψηλά από τον ΠΑΣ στη βαθμολογία. Εκτός έδρας έχασε με 3-1 από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, με 1-0 στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο, πήρε ισοπαλία 2-2 στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό και κέρδισε 1-2 μέσα στη Λάρισα την ΑΕΛ. Στα εντός έδρας παιχνίδια έχασε 0-3 από τον Άρη, έφερε ισοπαλίες 0-0 με την Ξάνθη, 1-1 με τον ΟΦΗ και την περασμένη αγωνιστική κέρδισε 3-2 τον Λεβαδειακό. Πρόεδρος είναι ο μεγαλοεπιχειρηματίας Πανουργιάς Παπαϊωάννου.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΚΟΝΔΡΑ

Αύριο θα τεθούν αντίπαλοι και οι αδελφοί Σκόνδρα, αφού ο Απόστολος αγωνίζεται στον ΠΑΣ και ο αδελφός του Γιάννης στη Λαμία. Έπαιξαν και παλιότερα αντίπαλοι, όταν ο Γιάννης ήταν στον ΠΑΟΚ. Παλιός γνώριμος για τους φίλους του ΠΑΣ είναι και ο Βάντερσον Σκαρντοβέλι, που μετακόμισε από τον Πλατανιά στη Λαμία. Στο ρόστερ της αντίπαλης ομάδας είναι και αρκετοί γνωστοί και ποιοτικοί παίκτες, όπως οι Μπαράλες, Επστάϊν, Μπερτόλιο, Ασίγκμπα, Μπλάζιτς, Καραμάνος και άλλοι.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Διαιτητής του αυριανού αγώνα ορίστηκε ο Διαμαντόπουλος του συνδέσμου Αρκαδίας, με βοηθούς τους Χατζηνάκο (Δράμας), Τζιότζιο (Θράκης). Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Κοτσανής (Δράμας) και παρατηρητής ο Τικόζογλου (Μακεδονίας). Είναι το πρώτο ματς του ΠΑΣ που θα διευθύνει φέτος ο παραπάνω ρέφερι. Πέρσι είχε διευθύνει τα παιχνίδια ΠΑΣ – Κέρκυρα 2-1, ΠΑΣ – Ατρόμητος Περιστερίου 2-2, Λαμία – ΠΑΣ 2-1.

ΜΙΚΡΗ Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Δεν είναι μεγάλη η προϊστορία του ΠΑΣ με τη Λαμία στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Σε 3 αναμετρήσεις στα Γιάννινα για την Α’ και Γ’ Εθνική, καταγράφονται 2 νίκες του ΠΑΣ και 1 ισοπαλία. Για τη Σούπερ Λίγκα αναμετρήθηκαν πέρσι για πρώτη φορά στην πόλη μας, σε ένα ματς που έγινε στις 10/12/2017 και έληξε ισόπαλο 1-1. Προηγήθηκε στο 64’ 1-0 ο ΠΑΣ με τον Μαυροπάνο και ισοφάρισε 1-1 η Λαμία στο 77’ με τον Τσούκαλο. Τα άλλα δύο ματς πριν, ήταν για τη Γ’ Εθνική.  ο ΠΑΣ κέρδισε τη Λαμία, με σκορ 4-1 τη σεζόν 2004-05 και με σκορ 1-0 τη σεζόν 2005-06.

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΝΕΩΝ

Για το πρωτάθλημα Νέων Κ19 ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί τη Λαμία αύριο και ώρα 14.30 στο αθλητικό Κέντρο EPIRUS SPORT. Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο Βασίλειος Πολυχρονίου του συνδέσμου Καστοριάς.
-Για το πρωτάθλημα Νέων Κ17 ο ΠΑΣ υποδέχεται σήμερα την Ξάνθη. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 13.45 στο αθλητικό κέντρο EPIRUS SPORT με διαιτητή τον Κωνσταντίνο Μπούμπα (Ηπείρου).
-Για το πρωτάθλημα Νέων Κ15 ο ΠΑΣ θα παίξει σήμερα με την Ξάνθη στα Γιάννινα. Το παιχνίδι θα γίνει στις 11.30 π.μ. στο αθλητικό Κέντρο EPIRUS SPORT με διαιτητή τον Κωνσταντίνο Νέο (Ηπείρου).