Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Στις δύσκολες στιγμές θα βάλει....πλάτη και ο κόσμος του ΠΑΣ


Εντατικά συνεχίζεται η προετοιμασία του ΠΑΣ, παρά τις απουσίες που υπάρχουν

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ο Μιχάλης Μπουκουβάλας άνοιξε από χθες τον χορό των επιστροφή για τον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς ξεκίνησε κανονικά προπονήσεις, μετά από απουσία περίπου ενός μηνός.
Είχε πάθει κάταγμα χεριού, στο φιλικό με τον ΑΟΚ Κέρκυρα που είχε γίνει στις 11 Οκτωβρίου και από τότε ήταν εκτός δράσης, αφού το χέρι ήταν σε νάρθηκα.

Από χθες ξεκίνησε κανονικά προπονήσεις, συντηρητικά στην αρχή και σε λίγες μέρες θα είναι σε φουλ ρυθμούς. Είναι έμπειρος ποδοσφαιριστής που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα και πιθανόν ο Πετράκης να τον μετακινήσει στην αριστερή πτέρυγα της άμυνας, εκεί που παρατηρήθηκαν αδυναμίες στα προηγούμενα, ενώ είναι τιμωρημένος και ο Τσικάρσκι λόγω της αποβολής του στη Λάρισα. Πριν από τον τραυματισμό του ο Μπουκουβάλας ήταν βασικός στην άμυνα. 

Αντίθετα οι Βιδάλ, Νικολιάς, Αθανασιάδης, Μυστακίδης, Κάστρο, Κριζμάν έκαναν και χθες ατομικό πρόγραμμα, με προοπτική να ξεκινήσουν και αυτοί κανονικά προπονήσεις, ώστε ο Πετράκης να τους υπολογίζει για το πολύ κρίσιμο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, που θα γίνει την Κυριακή 25 Νοεμβρίου και ώρα 17.15 στο στάδιο «Ζωσιμάδες». 

Η επιστροφή των παραπάνω έξι παικτών, είναι υπερπολύτιμη για την ομάδα, για να ενισχυθεί το κέντρο και η επίθεση, για να έχει μεγαλύτερη ποιότητα και να ενισχυθεί το δημιουργικό και εκτελεστικό κομμάτι της επίθεσης. Ο Κρητικός τεχνικός σε καθημερινή βάση μιλά με τους παίκτες, ενώ έχει συνεχή ενημέρωση από το ιατρικό τιμ για την αποκατάσταση των προβλημάτων, ώστε να συντονίσει καλύτερα και το χρονοδιάγραμμα της προετοιμασίας. Η ομάδα θα μπει σε ρυθμούς πρωταθλήματος από Δευτέρα, όπου θα αρχίσει να ανεβαίνει ο πυρετός και στις τάξεις των φιλάθλων που θέλουν και αυτοί να δώσουν τη δική τους μάχη στην εξέδρα και να στηρίξουν τον ΠΑΣ σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση που είναι. 

Είναι η πρώτη φορά στα τελευταία χρόνια, που ο «Άγιαξ» είναι στην ζώνη του υποβιβασμού. Η ιστορία έχει δείξει από το παρελθόν, ότι σε τέτοιες κρίσιμες και δύσκολες καταστάσεις, υπάρχει συσπείρωση του κόσμου στα Γιάννινα, που βάζει πλάτη για να  βγει η ομάδα τους από το αδιέξοδο. Υπάρχει σκέψη στη διοίκηση και σε αυτό το κρίσιμο παιχνίδι με τη Λιβαδειά να βάλει γενική είσοδο 5 ευρώ, όπως έγινε στο ματς με τη Λαμία που τράβηξε πολύ κόσμο. Τώρα η προσέλευση των φιλάθλων θα είναι μεγαλύτερη, για να σταθεί και ο κόσμος αρωγός της προσπάθειας που θα γίνει για να αγωνιστική ανάκαμψη του ΠΑΣ. 

Ο Πετράκης και οι συνεργάτες του, τα λένε σε καθημερινή βάση με τους παίκτες, ψάχνοντας όλοι να βρουν τι φταίει και τι πρέπει να διορθώσουν στη συνέχεια. Αυτό που εύχονται είναι να σταματήσει η κακοδαιμονία με τους τραυματισμούς και να επιστρέψει η ομάδα στην κανονικότητα. Οκτώ απουσίες βασικών παικτών σε αγώνα, όπως είχε ο ΠΑΣ στη Λάρισα, δεν αντιμετώπισε καμία άλλη ομάδα. Παράλληλα ο Κρητικός τεχνικός προσπαθεί να ανεβάσει το ηθικό των παικτών και να τους εμψυχώσει λέγοντας: «Εγώ ξέρω καλύτερα από τον καθένα την αξία σας. Πιστεύω στις δυνατότητες που έχετε και στο χέρι σας είναι να γυρίσετε το κουμπί για να πάμε καλύτερα στη συνέχεια». Η προετοιμασία θα συνεχιστεί και σήμερα με πρωινή προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ. Πλην των τραυματιών Λεό, Περιστερίδη, απόντες είναι και οι ξένοι διεθνείς Λίλα και Τσικάρσκι.