Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Έχασε ο ΠΑΣ, με φοβερά παράπονα από τη διαιτησία


Ο ΠΑΣ πάλεψε με την Ξάνθη αλλά νικήθηκε από τα λάθη του διαιτητή Μανούχου


Ο ΠΑΣ έκανε στην Ξάνθη ένα από τα καλύτερα φετινά παιχνίδια, αλλά έφυγε ηττημένος με σκορ 2-1, γιατί έπεσε πάνω σε έναν κακό διαιτητή που με τα λάθη του καταδίκασε τον «Άγιαξ της Ηπείρου».
Με το ξεκίνημα του αγώνα έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ της Ξάνθης, που δεν το πίστευαν ούτε οι φίλαθλοι της γηπεδούχου. Το απέκρουσε ο Βελλίδης, αλλά παρόλα αυτά συνέχισε ο ρέφερι να κάνει λάθη πάντα σε βάρος του ΠΑΣ.  Ο «Άγιαξ» όμως στο α’ ημίχρονο, κατάφερε να ξεπεράσει όχι μόνο την αντίσταση της Ξάνθης, αλλά και τα εγκληματικά λάθη του ρέφερι Μανούχου και προηγήθηκε 0-1 με παλικαρίσια κεφαλιά του Μυστακίδη στο 21’. Στο α’ μέρος ο ΠΑΣ, παρά την παγωμάρα που δέχτηκε στην αρχή με το ανύπαρκτο πέναλτι, ήταν καλός και θα μπορούσε να κάνει ακόμη και το 0-3 με το δοκάρι του Αθανασιάδη και τις ευκαιρίες με Αποστολόπουλο και Ντόλοβατς.

Στην επανάληψη, πίεσε η Ξάνθη αλλά ο ΠΑΣ το πάλευε και κρατούσε το 0-1. Η ισοφάριση έγινε στο 64’ και η φάση ξεκίνησε από ανύπαρκτο φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, σε επικίνδυνο σημείο. Εκεί έγινε το 1-1, με την κεφαλιά του Μπρίτο, αφού σε δεύτερο χρόνο δεν λειτούργησε καλά και η άμυνα του ΠΑΣ. Η Ξάνθη μετά την ισοφάριση είχε κατοχή μπάλας, πίεση, έπαιρνε και σφυρίγματα από τον ρέφερι με συνέπεια να κάνει την ανατροπή στο 77’ με τον Γέντρισεκ. Παρόλα αυτά, ο ΠΑΣΑ δεν παράτησε το παιχνίδι. Πάλεψε για την ισοφάριση, αλλά σε δύο επικίνδυνες φάσεις για γκολ στα καρέ της Ξάνθης, η βοηθός Δέτση ανέκοψε τον ΠΑΣ με δύο ανύπαρκτα οφσάϊντ.

Το αποτέλεσμα είναι άδικο για τον ΠΑΣ, που έχασε και τον Μιχαήλ (αποβλήθηκε στο 95’ με 2η κίτρινη κάρτα), καθώς ήταν καλός, έκανε φάσεις, απείλησε τους γηπεδούχους και έχει φοβερά παράπονα από τη διαιτησία. Με τόσο ανίκανους διαιτητές δεν μπορεί να πάει μπροστά το ποδόσφαιρο. Είναι ανεπίτρεπτο να προσπαθούν οι παίκτες και η ανικανότητα των ρέφερι να ανατρέπει σκορ και αποτελέσματα. Έλεος, πάρτε μέτρα και διώξτε όσους δεν έχουν την ικανότητα και τα προσόντα να σφυρίζουν αγώνες Α’ Εθνικής. 

Ακόμα και ο Πετράκης, που ποτέ δεν ασχολήθηκε με τη διαιτησία, σήμερα βγήκε από τα ρούχα του με αυτά που έβλεπε και μίλησε στις δηλώσεις στην ΕΡΤ για αλλοίωση αποτελέσματος. 
Για τον ΠΑΣ, μετά την ήττα στα Πηγάδια, το Κυριακάτικο ματς με τη Λαμία έχει τον χαρακτήρα ενός «μικρού τελικού» καθώς δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια απώλειας βαθμών.

Πολλά συγχαρητήρια στους ηρωικούς φιλάθλους του ΠΑΣ για το ταξίδι στην Ξάνθη και τη βοήθεια που προσέφεραν στην ομάδα.


ΤΑ ΓΚΟΛ

21’: Ο Ντόλοβατς βγάζει μία σέντρα ακριβείας από τα αριστερά και ο Μυστακίδης με κεφαλιά από τη μικρή περιοχής γράφει το 0-1.

64’: Η ισοφάριση 1-1 για την Ξάνθη με κεφαλιά του Μπρίτο. Η φάση ξεκίνησε με ανύπαρκτο φάουλ σε βάρος του ΠΑΣ που έδωσε ο ρέφερι. Το εκτέλεσε ο Ντουρίτσκοβιτς,  η μπάλα βρήκε το τείχος γύρισε σ’ αυτόν που από δεξιά έκανε τη σέντρα και ο Μπρίτο την έστειλε στα δίχτυα.

77’: Το 2-1 για την Ξάνθη. Ο Μπαξεβανίδης από δεξιά έκανε συρτή σέντρα και ο Γέντρισεκ με κοντινό σουτ κάνει το 2-1.

ΤΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ

6’: Σε κανονικό μαρκάρισμα του Αποστολόπουλου στον Μπρίτο ο διαιτητής προς γενική έκπληξη έδωσε πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Γέντρισεκ και απέκρουσε ο Βελλίδης.

ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ

19': Σέντρα του Μυστακίδη από τα όρια της περιοχής και αριστερά, ο Αθανασιάδης πιάνει την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας αλλά στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

12': Ευκαιρία για την Ξάνθη. Ο Ντουρίτσκοβιτς εκτελεί ένα φάουλ από τα αριστερά, ο Γέντρισεκ, αφύλακτος, πλασάρει με τη μία από το ύψος του πέναλτι, με τη μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Βελλίδη.

20': Ευκαιρία για τον ΠΑΣ. Ο Αποστολόπουλος σουτάρει μέσα από την περιοχή και δεξιά, αλλά η μπάλα περνά άουτ.

29’: Σημαντική ευκαιρία για τον ΠΑΣ όταν από δεξιά ο Μυστακίδης μπήκε στην περιοχή της Ξάνθης, έβγαλε συρτή σέντρα, παράλληλη με την εστία, ο Ντόλοβατς έκανε το σουτ που βρήκε το σώμα αμυντικού και απομακρύνθηκε.

43': Επικίνδυνη σέντρα - σουτ του Νικολιά, πέφτει και αποκρούει με υπερένταση σε κόρνερ ο Ζίβκοβιτς.

50': Δυνατό σουτ του Νικολιά από τα όρια της περιοχής, δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ζίβκοβιτς η μπάλα.

67': Ευκαιρία για την Ξάνθη. Τρομερό σουτ εκτός περιοχής από τον Κοβάσεβιτς, η μπάλα πηγαίνει στο δεξί «παραθυράκι» του Βελλίδη ο οποίος εκτινάσσεται και διώχνει σε κόρνερ που περνά ανεκμετάλλευτο.

82': Ευκαιρία για τον ΠΑΣ! Ο Αθανασιάδης πιάνει την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Ζίβκοβιτς που περνά ανεκμετάλλευτο.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Μανούχος (Αργολίδας), που αδίκησε κατάφωρα τον ΠΑΣ. Βοηθοί: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Δέτση (Αθηνών). Κίτρινες κάρτες έδειξε στους Σιλά, Λισγάρα, Ντουρίτσκοβιτς – Σιόντη, Αθανασιάδη, Μιχαήλ, Γιάκο.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΞΑΝΘΗ: Zίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Λισγάρας, Σιλά, Ντε Λούκας (57’ Καμαρά), Κοβάσεβιτς, Μελισσόπουλος (46’ Κάστρο), Μπρίτο (80’ Κίκε), Ντουρίτσκοβιτς, Γέντρισεκ.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Α. Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Σιόντης (87’ Γιάκος), Νικολιάς, Λίλα, Αποστολόπουλος, Ντόλοβατς (Βιδάλ), Τσικάρσκι, Μυστακίδης (66’ Ξύδας), Αθανασιάδης.