Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Ο Άγγελος, ο ΠΑΣ και η Εθνική Ελλάδος


Η αποθέωση του Άγγελου Αναστασιάδη, όταν ήρθε ως αντίπαλος με τη Λάρισα στα Γιάννινα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ο Άγγελος Αναστασιάδης είναι από χθες ο νέος τεχνικός της Εθνικής ανδρών Ελλάδος, καθώς επήλθε διαζύγιο με τον Γερμανό Μίχαελ Σκίμπε.
Ο Μακεδόνας τεχνικός θα υπογράψει συμβόλαιο μέχρι τον Νοέμβριο 2019 και στη συνέχεια, αν όλα πάνε καλά, θα υπάρξει ανανέωση. Στον πάγκο της Εθνικής θα καθίσει Έλληνας τεχνικός μετά το 2001 που ήταν ο Δανιήλ και είχε αντικατασταθεί από τον Ριχάγκελ.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης είναι ο 3ος προπονητής στην ιστορία που γίνεται ομοσπονδιακός στην Εθνική ανδρών, ενώ έχει διατελέσει και προπονητής του ΠΑΣ. Οι άλλοι δύο είναι οι Αντώνης Γεωργιάδης και Χρήστος Αρχοντίδης. 

Ο Αναστασιάδης έκανε 6 μήνες προπονητής στον ΠΑΣ, από τον Δεκέμβριο του 2011 μέχρι τον Ιούνιο του 2012, αλλά βοήθησε την ομάδα να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα και τον αγάπησε πολύ ο κόσμος. Όπως είχε αγαπήσει και τον Αντώνη Γεωργιάδη (θητεία 1975-76, 1977-79) που είναι ο κορυφαίος προπονητής που πέρασε από τα Γιάννινα. Ο Χρήστος Αρχοντίδης ήταν προπονητής τη σεζόν 1984-85, όπου ο ΠΑΣ επέστρεψε στην Α’ Εθνική μετά από τον υποβιβασμό στο μπαράζ με τον Πανιώνιο στη Λάρισα.

Η πρόσληψη Αναστασιάδη στο εθνικό συγκρότημα ήταν η καλύτερη επιλογή που μπορούσε να γίνει. Είναι έντιμος άνθρωπος, άριστος τεχνικός, με εμπειρίες, γνώσεις και θα κάνει το παν για να πάει καλά η Εθνική ομάδα. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία.