Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Β. Γατσέλος: Είναι τιμητικό να παίζεις με τον ΠΑΣ Γιάννινα

Ο Ηπειρώτης Βαγγέλης Γατσέλος της Θύελλας Καμαρίου μιλά για τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Τη Θύελλα Καμαρίου Σαντορίνης θα αντιμετωπίσει αύριο ο ΠΑΣ Γιάννινα στο στάδιο «Ζωσιμάδες» για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας.
Ασφαλώς πρώτη φορά θα συναντηθούν οι δρόμοι των δύο ομάδων, αφού από φέτος συμμετέχουν και ομάδες Γ’ Εθνικής στον θεσμό του Κυπέλλου. Η Θύελλα εδρεύει στο Καμάρι, ένα τουριστικό και παραθαλάσσιο χωριό της Σαντορίνης, με πληθυσμό περίπου 1300 άτομα. Πέρσι αναδείχθηκε νταμπλούχος της ΕΠΣ Κυκλάδων και φέτος αγωνίζεται πρώτη φορά στο πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής. Αλλά και ο θεσμός του Κυπέλλου δίνει την ευκαιρία να δώσει παιχνίδια που θα μείνουν στην ιστορία, με σημαντικές ομάδες της Σούπερ Λίγκας, όπως ΠΑΣ Γιάννινα, Ατρόμητος Περιστερίου, καθώς και με τον Ηρακλή, που μπορεί να είναι στη Β’ Εθνική αλλά έχει όνομα και ιστορία.

Στη Θύελλα Καμαρίου αγωνίζεται και ένας Γιαννιώτης στην καταγωγή ποδοσφαιριστής, που πέρασε παλιότερα και από τους Ερασιτέχνες του ΠΑΣ. Ο λόγος για τον Βαγγέλη Γατσέλο, που αγωνίστηκε πολλά χρόνια στον Εθνικό Φιλιππιάδας, την Αναγέννηση Άρτας, τον ΠΑΣ Πρέβεζα και τον Κεραυνό Θεσπρωτικού. Τα τελευταία χρόνιαβρίσκεται στη Σαντορίνη λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, όπου αγωνίστηκε στον Α. Ο. Σύρου, στον Πανθηραϊκό, τη Λάβα Εμπορίου, επέστρεψε για λίγο στον Εθνικό Φιλιππιάδας και από φέτος ανήκει στη Θύελλα Καμαρίου.

Ο Βαγγέλης Γατσέλος μίλησε στον «ΗΑ» και έδωσε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την ομάδα του, αλλά και πως νιώθουν αυτός και οι συμπαίκτες του που αύριο θα παίξουν στο ιστορικό στάδιο «Ζωσιμάδες» κόντρα στον «Άγιαξ της Ηπείρου».


-Ετοιμαζόσαστε για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα;

«Θα έρθουμε Πέμπτη πρωί στα Γιάννινα και μετά το παιχνίδι θα φύγουμε, ώστε την Παρασκευή να φτάσουμε στο νησί, γιατί την Κυριακή έχουμε το τοπικό ντέρμπι κόντρα στον Πανθηραϊκό για το πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής».

-Πως νιώθετε που η ομάδα σας από τα τοπικά γήπεδα των Κυκλάδων θα παίξει στα Γιάννινα και με ομάδες της Σούπερ Λίγκας;

Παίκτες και παράγοντες πανηγυρίζουν για τη νίκη - πρόκριση σε βάρος της Σπάρτης


«Για εμάς το Κύπελλο θα είναι ένα σχολείο, θα αποκτήσουμε εμπειρίες, παραστάσεις παίζοντας με ομάδες Σούπερ Λίγκας και αυτά τα ματς θα μείνουν στην ιστορία. Ομάδες σαν τη Θύελλα Καμαρίου δεν έχουν την ευκαιρία συχνά να έχουν αντιπάλους τον ΠΑΣ Γιάννινα ή τον Ατρόμητο. Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός που θα παίξουμε στα Γιάννινα, σε μια σημαντική έδρα και με μια ιστορική ομάδα όπως ο ΠΑΣ. Εμείς θέλουμε να χαρούμε τα παιχνίδια του Κυπέλλου, αυτό θα κάνουμε και στα Γιάννινα. Θα παίξουμε όσο μπορούμε, για να χαρούμε πάνω απ’ όλα το παιχνίδι. Μακάρι να κάνει καλό καιρό και να έχει κόσμο το γήπεδο. Θα θέλαμε να γινόταν το παιχνίδι με τον ΠΑΣ στη Σαντορίνη για να το χαρούν και οι φίλαθλοί μας, αλλά η κλήρωση το έφερε διαφορετικά. Όχι μόνο αυτό, αλλά το δικό μας γήπεδο δεν είναι κατάλληλο για τέτοια παιχνίδια και θα παίζαμε στη Νάξο, όπως έγινε με τον Ηρακλή».

-Τι λένε οι άλλοι συμπαίκτες σου για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ;

«Όλοι είναι ενθουσιασμένοι και ειδικά τα παιδιά που δεν έχουν πολλές παραστάσεις από επαγγελματικά πρωταθλήματα. Θα παίξουμε ελεύθερα και ό,τι βγει. Εμάς μας ενδιαφέρει περισσότερο να πάρουμε βαθμούς και να εξασφαλίσουμε νωρίς την παραμονή μας στη Γ’ Εθνική. Εγώ προσωπικά έχω διπλή χαρά, γιατί τα Γιάννινα είναι η πατρίδα μου, έκανα παλιά προπονήσεις με τον ΠΑΣ. Τα καλύτερα σενάρια τα γράφει η ζωή. Τόσα χρόνια δεν έτυχε ποτέ να παίξω σε επίσημο παιχνίδι στο στάδιο «Ζωσιμάδες» και θα παίξω τώρα, που είμαι πολύ μακριά από τον τόπο μου, στη Θύελλα Καμαρίου».

-Πως είναι η ομάδα σου και πως ξεκινήσατε το πρωτάθλημα;

«Υπάρχει ένας κορμός 15 παικτών που είναι μαζί τα τελευταία χρόνια. Έγιναν προσθήκες το καλοκαίρι και πιστεύω ότι μπορούμε να εξασφαλίσουμε την παραμονή στη Γ’ Εθνική που είναι ο στόχος μας. Λείπει η εμπειρία, γιατί λίγοι παίκτες έχουμε παραστάσεις από Β’ και Γ’ Εθνικής, όπως εγώ, ο Σιμιτσής, ο τερματοφύλακας Ανδριόλας, ο Αργυρίου και μερικοί άλλοι. Έχουμε καλή ομάδα, η διοίκηση είναι εντάξει στις υποχρεώσεις και πάντα κοντά μας, ενώ και το κλίμα είναι καλό. Προπονητής είναι ο Μιχάλης Κώστας από την Αθήνα και γενικά είμαστε καλά. Απλά το πρόβλημα είναι οι μετακινήσεις, γιατί σε κάθε εκτός έδρας ματς κάνουμε δύο διανυχτερεύσεις, ταξιδεύοντας με καράβια και αεροπλάνα. Πιστεύω θα τα καταφέρουμε».

-Υπάρχει ποδοσφαιρική δραστηριότητα στο νησί της Σαντορίνης;

«Υπάρχουν δύο ομάδες Γ’ Εθνικής, η Θύελλα Καμαρίου και ο Πανθηρραϊκός. Στα τοπικά πρωταθλήματα αγωνίζονται ο Α. Ο. Καρτεράδου, ο Α. Ο. Λάβας Εμπορίου και ο Α. Ο. Πύργου».

-Για τις πρώην ομάδες σου στην Ήπειρο, τι έχεις να πεις;

«Εύχομαι η Αναγέννηση Άρτας να επιστρέψει στις επαγγελματικές κατηγορίες, γιατί είναι σημαντική ομάδα. Ο Εθνικός Φιλιππιάδας, ύστερα από μια καλή πορεία 10 και πλέον χρόνων στη Γ’ Εθνική, υποβιβάστηκε και χρειάζεται μια επανεκκίνηση. Επήλθε φθορά και κόπωση διοικητικά και σε άλλους τομείς και τώρα παίζει στο τοπικό. Του εύχομαι τα καλύτερα».

-Οι εκτιμήσεις σου για τον ΠΑΣ Γιάννινα;

«Του εύχομαι τα καλύτερα και να πετύχει τους στόχους του. Είναι ιστορική ομάδα που εκπροσωπεί την Ήπειρο και όχι μόνο τα Γιάννινα. Ας μου επιτραπεί μια παρατήρηση: δεν επιτρέπεται παίκτες που έχουν προσφέρει στην ομάδα, όπως οι Τάτσης, Κάκος, Γήττας και άλλοι, να μη έχουν πόστα στον ΠΑΣ».