Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Κάτι...σαν ΠΑΣ θύμισε η ομάδα που έχασε από τον ανώτερο Παναιτωλικό


Σε κακή μέρα ο ΠΑΣ έχασε 2-0 από τον Παναιτωλικό στα Γιάννινα

ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ

Μια ομάδα που θύμισε …κάτι από ΠΑΣ ήταν σε πολύ άσχημη βραδιά και έχασε δίκαια 2-0 από τον Παναιτωλικό. Το θέαμα ήταν απογοητευτικό από πλευράς γηπεδούχων που δεν ήξεραν τι έκαναν στο γήπεδο.
Σπατάλησαν τον παραγωγικό χρόνο με ανούσιες ενέργειες πάσες – πασούλες και γύρισμα πίσω της μπάλας και στο τέλος με βαριά πόδια έτρεχαν μήπως σώσουν την παρτίδα. Ο ΠΑΣ στο α’ ημίχρονο δεν μπήκε καν στο γήπεδο! 

Η μόνη ευκαιρία που δημιούργησε ήταν μετά το 0-1 στην εκπνοή του ημιχρόνου σε μια αντικανονική φάση που ξεκίνησε από χέρι του Κριζμάν. Στο υπόλοιπο διάστημα ήταν φλύαρος και σπατάλησε τζάμπα χρόνο, χωρίς φάσεις και χωρίς προϋποθέσεις για γκολ. Ο Παναιτωλικός ήταν πολύ καλύτερος στο α’ ημίχρονο, πήρε πολλές μπάλες στη μεσαία γραμμή και ήταν απειλητικός. Οι γηπεδούχοι δεν βρίσκονταν μεταξύ τους, λες και έδιναν το πρώτο παιχνίδι προετοιμασίας στο Καρπενήσι. Ήρθε και το γκολ στο 43’ που ήταν μαχαιριά για τον ΠΑΣ και λουκούμι για τους φιλοξενούμενους που πήραν ψυχολογικό προβάδισμα.

Στο β’ ημίχρονο έπαιξε πιο μπροστά ο Νικολιάς, αφού σαν δεξιό μπακ χαφ ήταν εκτός κλίματος ενώ βοήθησε και ο Αποστολόπουλος που έβγαινε από δεξιά. Ο Παναιτωλικός κλείστηκε πίσω, πάρκαρε δύο…λεωφορεία μπροστά από την εστία του Κυριακίδη, με σκοπό να κρατήσει το 0-1 και από ένα σημείο και μετά ξεκίνησαν οι σκόπιμες καθυστερήσεις, με παίκτες να πέφτουν στο έδαφος και να ζητούν ιατρική βοήθεια. Ο ΠΑΣ βγήκε πολλές φορές μπροστά, αφού του έδωσε χώρο και ο Παναιτωλικός, αλλά και πάλι δεν βρήκε τρόπο να ανοίξει την άμυνα και να βάλει γκολ. Ούτε καν να δημιουργήσει ευκαιρίες. Κάπως έτσι κύλησε το β’ ημίχρονο και σε μια αντεπίθεση του Παναιτωλικού μπήκε και το 2ο γκολ που έκλεισε το σκορ.

Ο ΠΑΣ δείχνει ότι έχει πρόβλημα. Σε εφτά παιχνίδια έχει σημειώσει μόνο τρία γκολ με Λεό, Νικολιά και Κριζμάν. Το τέταρτο γκολ ήταν αυτογκόλ. Επιθετικά είναι σχεδόν ανύπαρκτος. Τα πειράματα συνεχίζονται με αλλαγές διδύμων για να βρεθεί ο κατάλληλος σκόρερ, αλλά εις μάτην. Αλλά και οι υπόλοιπες γραμμές ήταν απογοητευτικές. Η άμυνα όταν κατέβαινε ο Παναιτωλικός ήταν σε πανικό και στο κέντρο δεν υπήρχε παίκτης για να βγάλει μια πάσα της προκοπής. Με τη σημερινή εμφάνιση απογοήτευσε τον κόσμο και αν συνεχίσει έτσι, θα μπει σε μεγάλες περιπέτειες. Έχει αμυντικά κενά, αλλά και επιθετικά κάνει φάσεις με το σταγονόμετρο. Ο Γιάννης Πετράκης έχει πολλή δουλειά στη συνέχεια και πρέπει να βρει τι είναι αυτό που φταίει και η ομάδα δεν έχει ούτε ποιότητα, αλλά ούτε και ουσία για να παίρνει αποτελέσματα. Σήμερα έλειπε και το πάθος από τους περισσότερους παίκτες. 

Ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος, ουσιαστικός, με καλύτερη ποιότητα σαν ομάδα και κέρδισε δίκαια. Χάλασε λίγο την εικόνα του με τις σκόπιμες καθυστερήσεις που δεν ταιριάζουν σε ομάδα της δικής του ιστορίας και επιπέδου. Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Ωστόσο, επαναλαμβάνουμε, οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι και πέτυχαν μια μεγάλη νίκη στα Γιάννινα, μετά από 22 χρόνια. 

Η ήττα από τον Παναιτωλικό είναι καμπανάκι κινδύνου για τον ΠΑΣ, να ξυπνήσουν άπαντες και να διορθώσουν τις αδυναμίες τους. Από μια ήττα ασφαλώς δεν χάθηκε τίποτα, δεν ήρθε η καταστροφή και το πρωτάθλημα έχει δρόμο. Να επιδιώξει στην Ξάνθη θετικό αποτέλεσμα για να γυρίσουν και πάλι τα χαμόγελα αισιοδοξίας. 

Το παιχνίδι ήταν καλό στο α' μέρος και κακό στην επανάληψη που δεν θύμισε αγώνα Α' Εθνικής Κατηγορίας. Με τόσο κακό θέαμα και νοοτροπίες, γιατί να πάει ο κόσμος στο γήπεδο; Τι να δει και τι να απολαύσει;

Παραφωνία του αγώνα και ο διαιτητής Φωτιάς από την Πέλλα. Έκανε ντεμπούτο στην Σούπερ Λίγκα, αλλά δείχνει ότι δεν τόχει για αυτή την κατηγορία. Είχε την πρόθεση να είναι δίκαιος, δεν του έγινε η φάση που θα τον έφερνε σε δύσκολη θέση, ούτε έκανε το μεγάλο λάθος, αλλά δεν μπορούσε να διαχειριστεί κάποια πράγματα και μερικές φορές ότι του έλεγαν οι παίκτες που διαμαρτύρονταν σφύριζε. Σαν σε πρώτο παιχνίδι να τον κρίνουμε με επιείκεια, αλλά θα πρέπει να γίνει πιο αυστηρός στον πειθαρχικό έλεγχο.

ΤΑ ΓΚΟΛ

43’: Ο Γουίλιαν σεντράρει από αριστερά, αφύλακτος ο Μάζουρεκ στη μικρή περιοχή ανοίγει το σκορ με κεφαλιά, 0-1.

90+6’: Ο Μανά από αριστερά βρίσκει αφύλακτο τον Μάζουρεκ στην περιοχή, με πλασέ ο Αργεντινός σκοράρει ξανά και γράφει το 0-2.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

11': Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό! Ο Τζημόπουλος κάνει σημαντικό λάθος, ο Ντίας πασάρει στον Μοράρ, που θα νικηθεί στο τετ α τετ από τον Βελλίδη.

26': Ο Ξύδας πλασάρει από πλάγια θέση, σε κόρνερ διώχνει ο Κυριακίδης. Εκτελεί ο Νικολιάς από δεξιά, κεφαλιά του Μιχαήλ, άουτ.

28': Σουτ του Μάζουρεκ εκτός περιοχής και πέφτοντας, μπλοκάρει ο Βελλίδης.

37': Δυνατό σουτ του Κούζικ εκτός περιοχής, άουτ.

44': Ο Κριζμάν κάνει χέρι, συνεχίζεται η φάση και ο Ξύδας κερδίζει κόρνερ, που περνά ανεκμετάλλευτο. Διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι φιλοξενούμενοι στον διαιτητή Φωτιά.

48': Ο Γιάκος εκτελεί χαμηλά, σουτ του Κούζικ, δεν μπορεί να μπει στην πορεία της μπάλας ο Μιχαήλ και αυτή περνά άουτ.

66': Πλασαριστό σουτ του Βιντάλ εκτός περιοχής, μπλοκάρει εύκολα ο Κυριακίδης.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Φωτιάς του Συνδέσμου Πέλλας με βοηθούς τον Καραγκιζόπουλο του Συνδέσμου Ημαθίας και τον Νικολακάκη του Συνδέσμου Ηρακλείου.
Κίτρινες: 67' Αποστολόπουλος, 80' Αθανασιάδης, 87' Λίλα, 90'+5 Γιάκος - 75' Ρότσα, 81' Μαλής, 89' Χαντάκιας.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Σκόνδρας (46' Αποστολόπουλος), Νικολιάς, Λίλα, Γιάκος, Κούζικ (60' Βιντάλ), Κακούμπα, Κριζμάν, Ξύδας (68' Αθανασιάδης).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μαρινάκης, Άργκους (72' λ. τρ. Χαντάκιας), Μαλής, Ρότσα, Μάρκος Πάουλο, Λουσέρο, Γουίλιαν (68' Μανά), Μάζουρεκ, Ντίας, Μοράρ (79' Καμαρά).