Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Τα παράπονα για τη διαιτησία και τα σημεία βελτίωσης του ΠΑΣ

Δικαιολογημένα τα παράπονα των παικτών του ΠΑΣ προς τον διαιτητή Μανούχο στο ματς με την Ξάνθη

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Βράζουν από αγανάκτηση τα Γιάννινα για τη διαιτησία του Μανούχου στο προχτεσινό παιχνίδι με την Ξάνθη στα Πηγάδια, καθώς θεωρούν ότι τα τραγικά λάθη που έκανε συνετέλεσαν στην ήττα του ΠΑΣ με σκορ 2-1. Τα παράπονα εστιάζονται στο ανύπαρκτο πέναλτι (εκτέλεσε ο Γέντρισεκ και απέκρουσε ο Βελλίδης), στο ανύπαρκτο φάουλ από το οποίο ξεκίνησε η φάση της ισοφάρισης της Ξάνθης σε 1-1 και σε ένα τετ-α-τετ του Ξύδα που ανέκοψε η βοηθός Δέτση με ανύπαρκτο οφσάϊντ. 

Ακόμα και ο πάντα ψύχραιμος Γιάννης Πετράκης, που ποτέ δεν μίλησε για τη διαιτησία στα 5 χρόνια που είναι στα Γιάννινα, βγήκε από τα ρούχα του και στις πρώτες δηλώσεις στη δημόσια τηλεόραση που μετέδωσε το παιχνίδι έκανε λόγο για «αλλοίωση αποτελέσματος από τα λάθη της διαιτησίας». Είχαν προηγηθεί παράπονα και σε προηγούμενα παιχνίδια για λάθη διαιτητών, όπως στον αγώνα με τον Ατρόμητο που αγνοήθηκε καθαρό πέναλτι σε ανατροπή του Ξύδα. Έτσι η διαιτησία Μανούχου στην Ξάνθη, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. 

Ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης θα μεταφέρει τα παράπονα αρμοδίως, ενώ η ΠΑΕ, παρά τις πιέσεις που δέχτηκε από φιλάθλους να εκδώσει αυστηρή ανακοίνωση διαμαρτυρίας, δεν το έκανε. Είναι πάγια αρχή να αποφεύγει τις καταγγελίες και να τηρεί χαμηλούς τόνους. Όμως έκανε κάτι πολύ έξυπνο, καθώς κατέφυγε στη δύναμη της εικόνας. Στην επίσημη ιστοσελίδα ανήρτησε το βίντεο με τα στιγμιότυπα από την δημόσια τηλεόραση με ενδεικτικό τίτλο: «Τα σχόλια δικά σας…». Η εικόνα αποτυπώνει την αδικία του ΠΑΣ, που είναι εύκολο να διαπιστώσει και ο κάθε φίλαθλος. 

Όμως πέρα από τη διαιτησία, ο ΠΑΣ στην επανάληψη έκανε κάποια λάθη στην άμυνα, ειδικά στη φάση του γκολ της ισοφάρισης (ανεξάρτητα αν ξεκίνησε από φάουλ που δεν ήταν) που πρέπει να διορθώσει στη συνέχεια. Όμως η γενικότερη εικόνα του ήταν πολύ βελτιωμένη σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια και ειδικά στην επίθεση όπου δημιούργησε πολλές φάσεις, είχε δοκάρι με τον Αθανασιάδη και ένα τετ-α-τετ με τον Ξύδα που ανακόπηκε κακώς ως οφσάιντ. Ο «Άγιαξ» στο παιχνίδι αυτό ήταν παραγωγικός με πολλές τελικές προσπάθειες, φάσεις και απειλές στην εστία του καταπληκτικού Ζίβκοβιτς που έκανε σωτήριες επεμβάσεις. Το δίδυμο Αθανασιάδη και Μυστακίδη πήγε καλά, όπως και το κέντρο ήταν δημιουργικό. Οι δύο πρώην άσσοι του ΠΑΟΚ αναμένεται να πάνε ακόμα καλύτερα στη συνέχεια με τα παιχνίδια που θα πάρουν στα χέρια τους. 

Ο Μυστακίδης μετά την περιπέτεια των τραυματισμών θέλει να πατήσει καλά στα πόδια του, γράφοντας χθες σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης: «τις δύσκολες στιγμές, ποτέ δεν τα παράτησα. Έτσι και σαν ομάδα, όλοι μαζί θα παλέψουμε για τον στόχο μας μέχρι το τέλος. Ευχαριστώ τον Θεό για το γκολ». Στην Ξάνθη είχε σκοράρει και με τον ΠΑΟΚ, τον Φεβρουάριο του 2017 για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Συνεχώς βελτιώνεται ο Κλάους, που προχθές είχε δοκάρι και μια κεφαλιά στη γωνία που εξουδετέρωσε ο εξαιρετικός γκολκίπερ της Ξάνθης. Ο Πετράκης τον ξεκίνησε βασικό για πρώτη φορά, που σημαίνει ότι τον πιστεύει και περιμένει να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα.


ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΕΜΨΟΥΝ;

Δημοσιογραφικές πηγές από την Αθήνα ανέφεραν χθες ότι ο Αγρινιώτης παρατηρητής διαιτησίας Βασίλης Τεροβίτσας θα παραπέμψει τον διαιτητή Μανούχο από την Αργολίδα στην πειθαρχική επιτροπή για τα λάθη που έκανε στην Ξάνθη. Και ο παρατηρητής να μη τον παραπέμψει, θα πρέπει ο Πορτογάλος Βίτορ Μέλο Περέιρα, που υπήρξε διεθνής διαιτητής, από το βίντεο και μόνο να επέμβει αυτεπάγγελτα και να στείλει σπίτι του τον ανίκανο ρέφερι Μανούχο.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 5 ΕΥΡΩ ΜΕ ΛΑΜΙΑ

Λόγω της κρισιμότητας του αγώνα της Κυριακής με τη Λαμία, η ΠΑΕ άλλαξε την απόφαση της και έβαλε γενική είσοδο 5 ευρώ. Η ανακοίνωση: «Η ομάδα βλέποντας τα τελευταία τεκταινόμενα στο πρωτάθλημα και θέλοντας να βοηθήσει και να θωρακίσει τον ΠΑΣ στην έδρα του και κυρίως στο να είμαστε δυνατοί απέναντι στον κάθε αντίπαλο, δίνοντας ώθηση στον κόσμο και αυτός με τη σειρά να του να υποστηρίξει τους ποδοσφαιριστές μας, αποφάσισε την αλλαγή των τιμών για την αναμέτρηση της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος με τη Λαμία. Έτσι λοιπόν για την αναμέτρηση της Κυριακής στο Ε.Σ.Ι. «οι Ζωσιμάδες» θα έχει Γενική Είσοδο 5€ (εκτός από τις θύρες 5 GOLD, 3VIP), απέναντι στη Λαμία. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στο πλευρό της ομάδας μας, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στο ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ. ΠΑΣ στα ΕΥΚΟΛΑ, ΓΙΑΝΝΕΝΑΡΑ στα ΔΥΣΚΟΛΑ».

ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Ο ΠΑΣ εξακολουθεί να είναι χαμηλά στη βαθμολογία, καθώς έδωσε 6 εκτός έδρας παιχνίδια και 2 εντός και βλέπει το ματς της Κυριακής με τη Λαμία ως ένα «μικρό τελικό». Χρειάζεται οπωσδήποτε τη νίκη για να πάρει πάνω του και με καλύτερη ψυχολογία να πορευτεί στη συνέχεια. Υπάρχει όμως και το αυριανό παιχνίδι Κυπέλλου με τη Θύελλα Καμαρίου που θα γίνει στις 19.30 στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Στο ματς αυτό θα εκτίσει την ποινή της μιας αγωνιστικής ο αρχηγός Αλέξης Μιχαήλ. Ο Πετράκης, όπως κάνει πάντα στο Κύπελλο, θα δώσει χρόνο συμμετοχές και σε παίκτες που δεν είναι βασικοί τον τελευταίο καιρό, όπως οι Ευαγγέλλου, Νεόφυτος Μιχαήλ, Γιάκος, Βιδάλ, Σκόνδρας, Ξύδας, Λουκίνας, Παμλίδης,