Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Τελειώνει ο "Γολγοθάς", αρχίζει η αντεπίθεση για τον "Άγιαξ"


Ολοκληρώνεται αύριο στο Περιστέρι μια σειρά δύσκολων αγώνων

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Το ματς της Κυριακής με τον Ατρόμητο, είναι το τελευταίο ενός πολύ δύσκολου προγράμματος που ακολούθησε μέχρι τώρα ο ΠΑΣ Γιάννινα.
Μετά το ματς στο Περιστέρι, θα διακοπεί εκ νέου το πρωτάθλημα, για να ανασυγκροτηθεί η τοπική ομάδα και να ετοιμάσει την αντεπίθεση. Θα έχει πιο βατό πρόγραμμα με αντιπάλους που δεν είναι καλύτεροι από αυτόν, οπότε θα μπορέσει να πάρει σημαντικούς βαθμούς που θα τον φέρουν ψηλότερα στη βαθμολογία. Συγκεκριμένα μετά τη διακοπή θα έχει μια πεντάδα αγώνων κόντρα σε Παναιτωλικό, Ξάνθη, Λάρισα, Λαμία, Λεβαδειακό, όπου μπορεί να σημειώσει σημαντικές επιτυχίες. Βέβαια, όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα, όποιος και αν είναι ο αντίπαλος και στο ποδόσφαιρο υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες, αλλά άλλο είναι να παίζεις (όπως ο ΠΑΣ) στις έξι πρώτες αγωνιστικές πέντε παιχνίδια εκτός και έναν μέσα, με ομάδες που πρωταγωνιστούν και άλλο με ομάδες που είναι στα ίδια αγωνιστικά επίπεδα, με ισορροπία αγώνων εντός και εκτός έδρας.

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου», με το ματς της Κυριακής βγάζει ένα πρόγραμμα που μοιάζει με «Γολγοθάς». Ποτέ άλλοτε, στα 23 χρόνια που είναι στην Α’ Εθνική, δεν συνάντησε παρόμοιο. Ξεκίνησε με ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, πέρασε από τη Ριζούπολη με έναν Απόλλωνα που καίγονταν για βαθμούς, επέστρεψε στα Γιάννινα για να υποδεχτεί τον ποιοτικό και αναγεννημένο Άρη, συνέχισε το σερί των αγώνων στην Αθήνα με τον νεανικό Παναθηναϊκό και τώρα ετοιμάζεται πάλι για το ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Ενδιάμεσα είχε και τον αγώνα Κυπέλλου της περασμένης Τρίτης, πάλι εκτός έδρας με τον Ατρόμητο, που τον ανάγκασε να μείνει για 6 ημέρες στην Αττική. 

Η συγκομιδή των 6 βαθμών (νίκες με Απόλλωνα και Άρη) δεν είναι ευκαταφρόνητη σοδειά, σε σχέση με τον βαθμό δυσκολίας που είχαν τα παιχνίδια που έδωσε μακριά από τα Γιάννινα. Με τις δύο αυτές νίκες, προσθέτοντας και τη νίκη επί του Ατρόμητου στο Κύπελλο, βγαίνει θετικό πρόσημο στον δείκτη αποδοτικότητας της ηπειρωτικής ομάδας. Πολύ δύσκολο είναι και το ματς της Κυριακής με τον Ατρόμητο, με δεδομένη την καλή πορεία του συγκροτήματος του Κάναντι. Όμως και ο ΠΑΣ έχει προϋποθέσεις να διεκδικήσει θετικό αποτέλεσμα. Το παιχνίδι Κυπέλλου πριν από 8 ημέρες στο Περιστέρι, μπορεί να είχε διαφορετικό χαρακτήρα με τις αλλαγές που έκαναν οι προπονητές και να μη αποτελεί σημείο αναφοράς, αλλά, όπως και να το κάνουμε είναι ένα δείγμα της αγωνιστικής ισχύος που έχει και η ομάδα του Πετράκη.

Όπως τόνισε πρόσφατα ο Γιάννης Πετράκης, ο χρόνος είναι σύμμαχος για τον ΠΑΣ στη συνέχεια, καθώς η ομάδα με τον καιρό αποκτά μεγαλύτερη ομοιογένεια και οι νέοι παίκτες αφομοιώνουν αυτά που τους ζητά ο προπονητής, όπως και το στυλ παιχνιδιού που θέλει να τους περάσει. Για να το λέει αυτός που έχει 4,5 χρόνια στον πάγκο του «Άγιαξ», γνωρίζοντας καλύτερα από τον καθένα, πρόσωπα, πράγματα, καταστάσεις, κάπου στηρίζεται, που ενδεχομένως να μη βλέπουν οι έξω από την ομάδα. Έχουν βάση τα λεγόμενα Πετράκη, καθώς ο ΠΑΣ δεν ξεκίνησε τόσο καλά με ΑΕΚ και Ολυμπιακό, αλλά στη συνέχεια έστρωσαν τα πράγματα. Στα παιχνίδια με Απόλλωνα στη Ριζούπολη, Άρη στα Γιάννινα και με Ατρόμητο στο Περιστέρι για το Κύπελλο, η ηπειρώτικη ομάδα εκτός από τις νίκες έκανε και καλές σε γενικές γραμμές εμφανίσεις. Αυτό το καλό σερί ανακόπηκε το περασμένο Σάββατο με τον Παναθηναϊκό. Ο ΠΑΣ δεν ήταν καλός και ενώ άνοιξε πρώτος το σκορ οι πράσινοι με ανατροπή του πήραν τη μπουκιά από το στόμα. Ήταν μια παρένθεση με άσχημη εμφάνιση, που δεν πρέπει να χαλάσει την καλή εικόνα του τελευταίου καιρού. Καμία ομάδα δεν μπορεί να είναι συνεχώς σε φάση αγωνιστικής απογείωσης, γιατί στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και οι κακές στιγμές. 

Όταν είχε γίνει η κλήρωση και βγήκε αυτός ο αγωνιστικός γολγοθάς για τον ΠΑΣ, λίγοι ήταν αυτοί που πίστευαν ότι μετά την 5η αγωνιστική θα είχε 6 βαθμούς και με νίκη στο Κύπελλο μέσα στο Περιστέρι. Σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης πολλοί τον είχαν καταδικασμένο και στις τελευταίες θέσεις. Γιατί δεν πίστευαν ότι μπορούσε να κάνει «διπλό» στη Ριζούπολη και να σπάσει στα Γιάννινα το αήττητο του Άρη. Και όμως έγιναν αυτά. Γι’ αυτό λέμε, ότι η μέχρι τώρα πορεία της ομάδας, μπορεί να μη ενθουσίασε από πλευράς αγωνιστικής ποιότητας τον κόσμο, όπως δεν ενθουσιάζουν και οι περισσότερες ομάδες του πρωταθλήματος με τις εμφανίσεις τους, αλλά ο ΠΑΣ είναι σε καλή τροχιά. Με τον καιρό θα αποκτήσει καλύτερη συνοχή και θα γίνει πιο ανταγωνιστικός, όπως εκτιμά ο πολύπειρος προπονητής του. 

Συμπέρασμα όλων των παραπάνω είναι ότι ο «Άγιαξ της Ηπείρου» έβγαλε με τις λιγότερες απώλειες ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, χάνοντας από μεγάλες ομάδες και σε έδρες που παραδοσιακά έχανε, έδειξε καλά στοιχεία και με τον καιρό μπορεί να αποδώσει πολύ περισσότερα. Και αυτό αναμένεται να γίνει στη συνέχεια, όπου μετά το ματς με τον Ατρόμητο, το πρόγραμμα θα είναι καλύτερο.