Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Αναλλοίωτη παραμένει η περηφάνια της Δόξας Κρανούλας


Η Δόξα Κρανούλας θα επιστρέψει και πάλι στο ποδοσφαιρικό προσκήνιο

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Τελικά η Δόξα Κρανούλας δεν θα κατεβεί φέτος να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα Γ' Εθνικής κατηγορίας, όπως διαβάσαμε στη χτεσινή ειδησεογραφία, προφανώς λόγω ελλείψεως οικονομικών πόρων.
Δεν είναι η πρώτη, ούτε η τελευταία ομάδα που ακολουθεί αυτό τον δρόμο. Τον ακολούθησαν πριν ομάδες που εδρεύουν σε πρωτεύουσες νομών και σε άλλες μεγαλύτερες περιοχές. Για παράδειγμα, πέρσι ο Αμφίλοχος Αμφιλοχίας διεκδίκησε τον τίτλο στον 3ο όμιλο της Γ' Εθνικής, έφτασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος και φέτος διαλύθηκε. Το ίδιο είχε γίνει πριν σε Γρεβενά, Κοζάνη, Καστοριά, Μυτιλήνη. 

Είναι σημεία των καιρών και αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που άφησε τα σημάδια της και στο ποδόσφαιρο. Κατέρρευσαν ομάδες κολοσσοί (ΑΕΚ, Άρης, ΟΦΗ, Λάρισα) που έφτασαν μέχρι τη Γ' Εθνική για να ξεχρεωθούν. Πως να μη υποστεί αυτές τις συνέπειες και η Δόξα Κρανούλας, που στηρίζεται σε μια παρέα ανθρώπων για να επιβιώσει; Η μη κάθοδός της στο πρωτάθλημα σε καμία περίπτωση δεν μειώνει την ιστορία της. Όποιος πει κάτι σε βάρος της, προφανώς αγνοεί την πραγματικότητα. 

Είναι η μοναδική ομάδα από τα Γιάννινα, που διέπρεψε στην παλιά Γ' Εθνική, η οποία λειτουργούσε με επαγγελματικούς κανόνες και είναι η μοναδική ομάδα που θα έχει να λέει για πολλά χρόνια ότι έπαιξε με αντιπάλους με βαριά ονόματα, όπως Βέροια, Λάρισα, Καλλονή, Ιωνικός, Μακεδονικός, Εθνικός Πειραιώς, Απόλλων Καλαμαριάς, Νίκη Βόλου, Καρδίτσα, Παναχαϊκή και άλλες. Όνειρο απλησίαστο για εκατοντάδες άλλες ομάδες της Βορειοδυτικής Ελλάδας. 

Το τι κρύβει το μέλλον κανείς δεν το ξέρει. Όμως είναι βέβαιο ότι η ομάδα αυτή, που έχει βάσεις και ιστορία, πολύ σύντομα θα κάνει επανεκκίνηση, με άλλες βάσεις και δεδομένα.