Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Πρώτοι άνοιξαν τον χορό και τελευταίοι θα τον κλείσουν


Η περίπτωση Κόντε ήταν ένας γρίφος για τον σχεδιασμό της ομάδας

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Η περίπτωση Κόντε, που αποχώρησε για τα Αραβικά Εμιράτα παραμονές της πρεμιέρας με την ΑΕΚ, έφερε μια μικρή αναστάτωση στον σχεδιασμό της ομάδας. Γιατί όπως φάνηκε, οι περισσότερες πιθανότητες έγερναν προς το μέρος να μείνει ο Ισπανός φορ και όχι να αποχωρήσει.
Γιατί και ο ίδιος, έδειχνε δύσκολος στις επιλογές του, αναζητώντας αρχικά στην Ελλάδα κάποια πρόταση από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ ή από κάποια άλλη γνωστή ευρωπαϊκή ομάδα που να έχει και διακρίσεις σε διεθνή επίπεδα. Γι’ αυτό απέρριψε αρκετές προτάσεις από Αραβία ή από τον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου. 

Και ενώ ο Πετράκης «έχτιζε» την ομάδα πάνω του, ο Κόντε τελικά προτίμησε να φύγει για τη Μπανίγιας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Μια μεταγραφή που έκλεισε παραμονές του αγώνα με την ΑΕΚ και ενώ ο ξένος άσσος ήταν στην αποστολή της ομάδας! Ευτυχώς ο Πετράκης είχε προνοήσει να πάρει 19 παίκτες, γιατί διαφορετικά θα δηλώνονταν 17 στο φύλλο αγώνα.

Απ’ ότι λέει το ρεπορτάζ, στον ΠΑΣ ψάχνουν για τον αντι-Κόντε στην παράταση των μεταγραφών. Δεν αποκλείεται, όταν διαβαστούν αυτές οι γραμμές, να έχει κλείσει μεταγραφή. Με λίγα λόγια, πρώτος ο ΠΑΣ άνοιξε φέτος τον μεταγραφικό χορό, με τις ανοιξιάτικες ανανεώσεις συμβολαίων  και τελευταίος θα τον κλείσει! Όσον αφορά τον μεταγραφικό σχεδιασμό, ο Πετράκης έδειξε εμπιστοσύνη στους περσινούς αμυντικούς, γι’ αυτό ανανέωσαν τα συμβόλαιά τους οι Περιστερίδης (γκολκίπερ), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Αποστολόπουλος, Μπουκουβάλας, Σκόνδρας. 

Στη μεταγραφική αγορά έψαξαν περισσότερο για παίκτες που θα γεμίσουν το ρόστερ και να υπάρχει μεγαλύτερη ισχύ σε κέντρο και επίθεση. Και τούτο, γιατί πέρσι η ομάδα είχε πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, δεν είχε καλή εικόνα και αν δεν υπήρχε ο Κόντε να την ξελασπώσει με γκολ που έφεραν τη δική του σφραγίδα, θα είχε πρόβλημα η ομάδα. Έτσι αποκτήθηκαν οι μέσοι Κάστρο, Κούζικ, Κακούμπα (παίζει και αριστερό μπακ), Σιόντης και οι επιθετικοί Λεό, Παμλίδης, Κριζμάν, Μυστακίδης, Λουκίνας, Ξύδας. Μετά τον τραυματισμό του Περιστερίδη, αποκτήθηκε ο τερματοφύλακας Νεόφυτος Μιχαήλ από την Κύπρο, έγινε επαγγελματίας ο Γιώργος Παπαϊωάννου από την ομάδα Νέων Κ-20 και επειδή η ομάδα στα φιλικά έδειξε και στην άμυνα αδυναμίες, αποκτήθηκε ως δανεικός και ο Ευαγγέλου από τον Ολυμπιακό. 

Πολλοί λένε ότι η ομάδα θέλει έναν καλό κεντρικό μέσο για να βγάζει πάσες και να παίζει τον ρόλο που είχαν πριν από μερικά χρόνια, κάποιοι άλλοι ποιοτικοί παίκτες, όπως οι Ντε Βινσέντι, Ζάιρο, Τσάβεζ. Άλλοι πάλι, ότι η ομάδα θέλει και άλλη ενίσχυση στην άμυνα και έναν πολύ καλό σέντερ φορ. Είναι δικαίωμα του κάθε φιλάθλου να λέει την άποψή του. Ωστόσο, ο Πετράκης και οι επιτελείς της ομάδας είναι αυτοί που έχουν το πρόσταγμα για το αν γίνουν άλλες μεταγραφές, σε ποιες θέσεις και ποιοι θα είναι αυτοί που θα έρθουν, έστω και στο… παρά πέντε στα Γιάννινα. Αυτό θα το δούμε καλύτερα τις επόμενες ημέρες. 

Πάντως στο ρόστερ υπάρχουν 30 παίκτες. Είναι το πιο μεγάλο των τελευταίων χρόνων. Συνήθως ο Πετράκης δούλευε με 24-25 παίκτες, μαζί με τους νεαρούς επαγγελματίες. Φέτος μεγάλωσε το ρόστερ. Αν ισχύουν όσα ακούγονται, ότι μπορεί να γίνουν άλλες δύο μεταγραφές, θα είναι 32 οι παίκτες. Καλά να είναι τα παιδιά για να βοηθήσουν, αλλά είναι λίγο δύσκολο για έναν προπονητή να έχει τόσους παίκτες έτοιμους και να τους δώσει και χρόνο συμμετοχής. Κάπως έτσι εξελίσσεται στον «Άγιαξ της Ηπείρου» ο μεταγραφικός σχεδιασμός και αναμένουμε τη λήξη της παράτασης για να έχουμε το τελικό αποτέλεσμα.