Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Τρένο ο ΠΑΣ, έσπασε και το αήττητο του Ατρόμητου


Κορυφαίος του αγώνα ο γκολκίπερ του ΠΑΣ Νεόφυτος Μιχαήλ. Και ο Κάναντι του έδωσε συγχαρητήρια


Τρένο πάει ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς με πολλούς αναπληρωματικούς κέρδισε με σκορ 1-2 στο Περιστέρι τον Ατρόμητο και έβαλε τις βάσεις για πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου. Είναι η 3η συνεχόμενη νίκη για τον «Άγιαξ της Ηπείρου», μετά από αυτές που σημείωσε στο πρωτάθλημα, επί του Απόλλωνα στη Ριζούπολη και επί του Άρη στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Και η σημερινή νίκη έχει ιδιαίτερη αξία, καθώς ο Ατρόμητος είναι αήττητος στο πρωτάθλημα, μαζί με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. 

Το κέρδος είναι διπλό για τον ιστορικό «Άγιαξ της Ηπείρου». Πέτυχε νίκη ουσίας και γοήτρου, επί μιας ισχυρής και ποιοτικής ομάδας και παράλληλα έδειξαν τα προσόντα όπως και την αξία τους και άλλοι παίκτες που δεν είναι βασικοί στο πρωτάθλημα, όπως οι Νεόφυτος Μιχαήλ (κορυφαίος του αγώνα), Κούζικ, Κρισμάν, Ξύδας. Στους διακριθέντες προστίθενται και οι Αποστολόπουλος και Γιάκος.

Πέρα από το κέρδος υπάρχουν και οι απώλειες. Ο Στέφανος Σιόντης που έπαιξε στόπερ, αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα και δεν θα είναι στη διάθεση του Πετράκη για το ματς με τον Παναθηναϊκό, το Σάββατο στο ΟΑΚΑ. Τράβηγμα αισθάνθηκε και ο Αποστολόπουλος, από τους παίκτες που ξεχώρισαν ιδιαίτερα στο α’ ημίχρονο και αύριο θα διαπιστωθεί αν είναι κάτι σοβαρό. Με πρόβλημα τραυματισμού αποχώρησε και ο Γιάκος, αλλά όχι στο βαθμό των ενοχλήσεων που είχε ο Αποστολόπουλος.

Η αποβολή του Σιόντη και οι τραυματισμοί, χάλασαν στο β’ ημίχρονο και τα σχέδια του Πετράκη, αφού αλλιώς σχεδίαζε τα πράγματα και αλλιώς του βγήκαν. Η ουσία είναι ότι ο ΠΑΣ στάθηκε όρθιος, πήρε τη νίκη και με ανεβασμένο ηθικό και ψυχολογία θα παίξει με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Τις τελευταίες ημέρες έσπασε το αήττητο των Άρη και Ατρόμητου. Μπορεί το Σάββατο να σπάσει και το αήττητο του Παναθηναϊκού. Αρκεί να παίξει με προσοχή και καλά πατήματα στο γήπεδο.

Η νίκη του ΠΑΣ ήταν δίκαια, έχοντας και την εύνοια της τύχης που πάντα χρειάζεται στο ποδόσφαιρο. Η τύχη βοήθησε στα δύο δοκάρια που είχαν οι γηπεδούχοι στο α΄μέρος. Στάθηκε πολύ καλά στο α’ ημίχρονο και εκεί πέτυχε τα δύο γκολ, κέρδισε και το πέναλτι που έχασε ο Κριζμάν. Και ήταν γκολ πολύ καλά σε δημιουργία και εκτέλεση. Στην επανάληψη πίεσε αρκετά ο Ατρόμητος, ο ΠΑΣ είχε παθητικό ρόλο, αλλά και πάλι ήταν επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Μάλιστα σε μια φάση ο ταχύτατος Ξύδας έφτασε προ του τερματοφύλακα, αλλά κακώς ανακόπηκε ως οφσάιντ από τον επόπτη Τζιότζιο.


ΤΑ ΓΚΟΛ

18’: Γκολ για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Κάθετη Γιάκου από τα δεξιά στον Κριζμάν, σουτ μέσα από την περιοχή, δοκάρι αριστερό και μέσα, 0-1.

40’: Το 0-2 για τον ΠΑΣ. Σέντρα Αποστολόπουλου, η μπάλα στην πλάτη της άμυνας του Ατρόμητου, Ξύδας πλασέ διαγώνιο μέσα από την περιοχή και δεξιά, στα δίχτυα, 0-2.

76’: Κόρνερ για τον Ατρόμητο από τα δεξιά με τον Γιαννούλη, κεφαλιά ο Κουλούρης και στα δίχτυα, 1-2.

ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ

20': Πέναλτι για τον ΠΑΣ. Ο Κούζικ επιχειρεί τη σέντρα, χέρι Καρασαλίδη. Καθαρή η παράβαση. Ο Κριζμάν από τα έντεκα μέτρα, εκτελεί, πέφτει σωστά στη δεξιά γωνιά του και αποκρούει ο Θεοδωράκης.

ΤΑ ΔΟΚΑΡΙΑ

22': Βολίδα Γιαννούλη από τα 25 μέτρα και δεξιά, η μπάλα σταματά στη δεξιά κάθετη δοκό του Νεόφυτου.

37': Δοκάρι και τεράστια ευκαιρία για τον Ατρόμητο. Ο Μπρούνο σε Κωτσόπουλο, σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά, στη συμβολή των δοκών και στην επαναφορά, σουτ από κοντά του Μούγιακιτς, ο Νεόφυτος με εντυπωσιακά σωτήρια απόκρουση σε κόρνερ, το οποίο περνά και αυτό ανεκμετάλλευτο από τους γηπεδούχους.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

5': Ο Κριζμάν σε κάθετη μπαλιά του Κιούζικ πλάσαρε πάνω στον Θεοδωράκη.

34΄: Ο Μπρούνο βγήκε στην κόντρα επίθεση, άνοιξε την άμυνα του ΠΑΣ, έδωσε τη μπάλα στον αμαρκάριστο Μούγιακιτς που σούταρε από κοντά και απέκρουσε ο Ν. Μιχαήλ.

64’: Σουτ του Μπρούνο μέσα από την περιοχή μπλόκαρε ο Μιχαήλ Νεόφυτος.

80’: Εντυπωσιακή απόκρουση του Νεόφυτου Μιχαήλ σε σουτ στη γωνία του Γιαννούλη.

89’: Φοβερή απόκρουση του Νεόφυτου Μιχαήλ σε κοντινή κεφαλιά του Χατζησαία, μετά από σέντρα του Ούμπιδες.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κουμπαράκης (Θράκης) με βοηθούς τους Τζιότζιο (Θράκης) και Νικολακάκη (Ηρακλείου). Ο ρέφερι έκανε λάθη. Έδωσε φάουλ και κίτρινη κάρτα στον Νεόφυτο Μιχαήλ, χωρίς να κάνει φάουλ στον Μούγιακιτς. Ανακόπηκε με ανύπαρκτο οφσάϊν ο Ξύδας στο 54’ ενώ έμπαινε μόνο στην περιοχή για να κάνει το 0-3. Η 2η κίτρινη στον Σιόντη ήταν πολύ αυστηρή. Παράπονα έχει και ο Ατρόμητος, καθώς θα μπορούσε να δώσει πέναλτι όταν ο Μιχαήλ κράτησε με τα χέρια τον Ουγκράι.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Θεοδωράκης, Νάτσος, Γιαννούλης, Καρασαλίδης, Ρισβάνης, Γαρουφαλιάς (65’ Μάντσον), Ούμπιδες, Μούγιακιτς, Ουγκράι (84’ Χατζησαίας), Μπρούνο, Κωτσόπουλος (46’ Κουλούρης).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Νεόφυτος Μιχαήλ, Αλέξης Μιχαήλ, Ευαγγέλου, Κακούμπα, Αποστολόπουλος (62’ Μπουκουβάλας), Σιόντης, Κάστρο, Γιάκος (75’ Αθανασιάδης), Κούζικ, Κριζμάν, Ξύδας (55’ Σκόνδρας).