Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Μετά τον Ατρόμητο παίρνει σειρά να....γνωρίσει τον ΠΑΣ και ο Παναθηναϊκός!


Για νίκη θα πάει το Σάββατο στο ΟΑΚΑ ο ιστορικός "Άγιαξ της Ηπείρου"

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Συνεχίζει ο ΠΑΣ Γιάννινα να εκπλήσσει ευχάριστα φίλους και οπαδούς του, αφού προχτές βράδυ πέρασε νικηφόρα και από το Περιστέρι, κερδίζοντας με σκορ 1-2 τον Ατρόμητο για το Κύπελλο Ελλάδας. Είχαν προηγηθεί οι νίκες στο πρωτάθλημα με 1-2 στη Ριζούπολη επί του Απόλλωνα και με 1-0 επί του Άρη το περασμένο Σάββατο στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Εντυπωσιακό είναι επίσης και το στοιχείο, ότι Άρης και Ατρόμητος, υπέστησαν την πρώτη τους ήττα σε επίσημα παιχνίδια από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μπορεί στην αρχή να μη ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα με ήττες από ΑΕΚ και Ολυμπιακό, ενώ και στα φιλικά παιχνίδια δεν ήταν ιδιαίτερα καλός, έδειξε ότι πολύ γρήγορα βρήκε τα πατήματά του και έκανε αυτές τις τρεις νίκες στη σειρά, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, που εκτίναξαν στα ύψη την ψυχολογία των φιλάθλων.

Στο προχτεσινό ματς ο ΠΑΣ έδειξε ότι έχει και βάθος στον πάγκο του αφού σε σχέση με το τελευταίο ματς πρωταθλήματος με τον Άρη, ο Πετράκης παρέταξε στο Περιστέρι ενδεκάδα με 10 νέα πρόσωπα. Απ’ όσους ξεκίνησαν το προχτεσινό παιχνίδι, μόνο ο αρχηγός Αλέξης Μιχαήλ ήταν στην βασική ενδεκάδα του αγώνα με τον Άρη. Αυτό σημαίνει ότι ο ΠΑΣ έχει αξιόλογο δυναμικό καλούς παίκτες που προκαλούν στον Πετράκη ένα συνεχόμενο «πονοκέφαλο» για το ποιους θα επιλέξει στην 18άδα αλλά και στην ενδεκάδα. Το ομολόγησε και ο έμπειρος τεχνικός, που σε μια αποστροφή του λόγου του σε πρόσφατες δηλώσεις τόνισε ότι στενοχωριέται που υποχρεωτικά μένουν κάποιοι παίκτες απέξω, ισάξιοι αυτών που αγωνίζονται. Τώρα, μετά τη νίκη επί του Ατρόμητου και την καλή εμφάνιση που έκαναν «παγκίτες» παίκτες, όπως οι Νεόφυτος Μιχαήλ, Κριζμάν, Κάστρο, Κούζικ, Αποστολόπουλος, Ξύδας, ο προβληματισμός θα είναι μεγαλύτερος για τον Κρητικό τεχνικό. 

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ

Πρόσωπο του αγώνα στο προχθεσινό παιχνίδι ήταν ο 25χρονος γκολκίπερ Νεόφυτος Μιχαήλ που είναι δανεικός για έναν χρόνο από τον ΑΠΟΕΛ. Μέχρι και ο τεχνικός του Ατρόμητου Κάναντι του έδωσε συγχαρητήρια, ενώ και ο Πετράκης στις δηλώσεις του τόνισε: Ήταν και για μένα έκπληξη. Παρότι στην προπόνηση αντιλαμβάνομαι και βλέπω πράγματα, είμαι πολύ ευχαριστημένος και χαρούμενος». Ο Νεόφυτος Μιχαήλ στις δηλώσεις του περισσότερο ανέδειξε την προσπάθεια όλων των συμπαικτών του, παρά την προσωπική του συμβολή στη νίκη, τονίζοντας τα εξής: «Δεν περίμενα να εξελιχθεί έτσι το παιχνίδι. Είχε πολύ πίεση. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, ήμασταν πολύ καλοί. Ήταν πολλά παιδιά που δεν είχαν παίξει παιχνίδια μέχρι τώρα, όπως και εγώ. Βγήκαν πράγματα από την προπόνηση, φάνηκε αυτό και μέσα στο γήπεδο. Παίξαμε καλά μέχρι το τελευταίο λεπτό και δείξαμε ότι υπάρχει πολύ μέλλον σε αυτή την ομάδα».

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε και απώλειες από τη μάχη του Κυπέλλου. Πρώτον εκτός δράσης τέθηκε ο Στέφανος Σιόντης, αφού αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, ενώ με τράβηγμα αποχώρησε ο Αλέξανδρος Αποστολόπουλος και σήμερα θα φανεί αν θα είναι και αυτός στη διάθεση του Πετράκη για το ματς του Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Στο κυανόλευκο στρατόπεδο άφησαν ήδη στην άκρη τη νίκη στο Περιστέρι και τις υποχρεώσεις τους στο Κύπελλο, έχοντας στραμμένη την προσοχή στο δύσκολο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Εκεί θα συναντηθούν δύο διαφορετικοί ποδοσφαιρικοί κόσμοι. Από τη μια πλευρά ο νεανικός Παναθηναϊκός και από την άλλη ο έμπειρος ΠΑΣ με πολλούς παίκτες να παίζουν πολλά χρόνια μαζί, έχοντας και 4,5 χρόνια τον ίδιο προπονητή. Ο Πετράκης το θεωρεί πολύ δύσκολο παιχνίδι και σε αυτό το πνεύμα προσπαθεί να βάλει και τους παίκτες του. Η αποστολή του ΠΑΣ με 25 παίκτες, έμεινε στην Αθήνα και προπονείται στο γήπεδο Κορωπίου. Χθες έγινε αποθεραπεία όσων αγωνίσθηκαν και κανονική προπόνηση για τους υπόλοιπους και για τους Αθανασιάδη, Μπουκουβάλα, Σκόνδρα που αγωνίσθηκαν στο Περιστέρι ως αλλαγή.