Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Με νέο πρόσωπο και πολύ όρεξη ο ΠΑΣ στη Ριζούπολη


Στιγμιότυπο από την περσινή αναμέτρηση Απόλλων - ΠΑΣ 4-3. Η "Ελαφρά Ταξιαρχία" είχε κερδίσει και το παιχνίδι στα Γιάννινα


Όλα για όλα θα τα παίξει σήμερα ο ΠΑΣ για να πάρει νικηφόρο αποτέλεσμα, στο δύσκολο παιχνίδι με τον Απόλλωνα που θα δώσει στις 7 το απόγευμα στο γήπεδο «Γ. Καμάρας» της Ριζούπολης. Το παιχνίδι θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ 1. 

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» νιώθει τον τελευταίο καιρό ότι είναι με την πλάτη στον τοίχο, μετά τις ήττες από ΑΕΚ και Ολυμπιακό και θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη, για να αναπνεύσει βαθμολογικά και να πάρει πάνω του ψυχολογικά. Η αποστολή των Γιαννιωτών είναι δύσκολη, κάτι που γνωρίζουν και οι ίδιοι, αφού και η γηπεδούχος ομάδα καίγεται για βαθμούς, μετά τις ήττες που υπέστη από Λάρισα (εντός) και Λεβαδειακό (εκτός). 

Οι παίκτες του Πετράκη στις τελευταίες προπονήσεις έδειξαν ότι είναι σε καλή κατάσταση και θα βάλουν τα δυνατά τους για να πετύχουν τον στόχο της νίκης. Χθες με προπόνηση που έγινε το πρωί στο ΠΕΑΚΙ, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία και ο Πετράκης πήρε 20 παίκτες στην αποστολή. Ο έμπειρος τεχνικός ανέλυσε τα πάντα για το σημερινό παιχνίδι και ζήτησε από τους παίκτες του να έχουν αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα. 

Στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος ο Πετράκης άλλαξε πολλά πράγματα. Βασικά γύρισε πάλι στο 3-5-2 από 4-4-2 και σήμερα θα υπάρξουν κάποιες εκπλήξεις στην ενδεκάδα, καθώς ο Λίλα θα παίξει στόπερ και αμυντικό χαφ ο Κάστρο, ενώ θα ξεκινήσουν στην επίθεση για πρώτη φορά βασικοί οι Λεό και Μυστακίδης. Στον πάγκο θα είναι και ο Αθανασιάδης που μπορεί να είναι η πρώτη επιλογή του Πετράκη, αν χρειαστεί από την εξέλιξη του αγώνα να αλλάξει πράγματα στην πρώτη γραμμή του πυρός. Αλλαγές θα υπάρξουν και στα άκρα της άμυνας, αφού από δεξιά θα ξεκινήσει ο Μπουκουβάλαςς αντί του Αποστολόπουλου και ο Τσικάρσκι αντί του Κακούμπα, που έμεινε και εκτός αποστολής. Είναι ένα φρεσκάρισμα που επιχειρεί ο τεχνικός της ομάδας, για να αλλάξει κάποια πράγματα που δεν πήγαν καλά στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Η διακοπή βοήθησε σημαντικά για να γίνουν όλα αυτά και να δοκιμαστούν παίκτες σε διάφορες θέσεις. 

Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Περιστερίδης, Παμλίδης, Ευαγγέλου, για λόγους τακτικής οι Ντόλοβατς, Λουκίνας, Παπαϊωάννου, Κακούμπα και οι νεαροί Λιάσος, Γώγος, Παπαδόπουλος, Βενετίκίδης, Νάουμετς που είναι με την ομάδα νέων. 

Σε ένα σύστημα 3-5-2 ο ΠΑΣ αναμένεται να ξεκινήσει τον αγώνα με τερματοφύλακα τον Βελλίδη, κεντρικούς αμυντικούς τους Λίλα, Τζημόπουλο, Μιχαήλ, από τα πλάγια τους Μπουκουβάλα (δεξιά), Τσικάρσκι (αριστερά), αμυντικό χαφ τον Κάστρο, στο κέντρο τους Νικολιά, Βιδάλ και στην επίθεση τους Λεό, Μυστακίδη. Στην αποστολή είναι και οι Μιχαήλ Νεόφυτος, Γιάκος, Σιόντης, Σκόνδρας, Κούζικ, Κρίζμαν, Αποστολόπουλος, Αθανασιάδης, Ξύδας. 

Τον σημερινό αγώνα θα διευθύνει ο Γιώργος Λάμπρου του συνδέσμου Εύβοιας με βοηθούς τους Κωνσταντίνο Κωνστάντιο (Εύβοιας) και Γεώργιο Γιαννίκο (Πειραιά).


ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
18.15 ΟΦΗ – ΠΑΟΚ
19.00 Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΣ Γιάννινα
20.30 ΑΕΚ – Πανιώνιος
ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
17.00 Ξάνθη – Παναιτωλικός
18.15 Λάρισα – Παναθηναϊκός
20.00 Ατρόμητος – Λαμία
20.30 Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης
ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
19.00 Άρης – Λεβαδειακός

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(2η αγωνιστική)
Ολυμπιακός 6
Άρης 6
----------------------------------------------
ΑΕΚ 6
ΠΑΟΚ 4
Ατρόμητος 4
-----------------------------------------------
Παναιτωλικός 3
Λεβαδειακός 3
Λάρισα 3
ΟΦΗ 1
Πανιώνιος 1
Ξάνθη 1
Παναθηναϊκός 0
Απόλλων Σμύρνης 0
-----------------------------------------------------
Αστέρας Τρίπολης 0
Λαμία 0
ΠΑΣ Γιάννινα 0
ΣΗΜ: Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με -2 βαθμούς και ο Παναθηναϊκούς με -6 βαθμούς.