Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Ο απολογισμός δράσεων του Ιππικού Ομίλου Ιωαννίνων


Οι δράσεις του Ιππικού Ομίλου νομού Ιωαννίνων (φωτο αρχείου)


Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις του Ιππικού Ομιλου Νομού Ιωαννίνων Ι.Ο.Ν.Ι που έχει έδρα τα Ιωάννινα στην θέση Φτέρη στην Πεδινή Ιωαννίνων.


Οι δράσεις των εκδηλώσεων δώσανε μια διαφορετική πνοή στην πόλη των Ιωαννίνων με κορύφωση των εκδηλώσεων τον Αγώνα Ιππικής Αντοχής.

Οι δράσεις ξεκίνησαν στις 20 Αυγούστου 2018 με την Έκθεση Φωτογραφίας με κεντρικό θέμα ''ΤΟ ΑΛΟΓΟ". Η έκθεση ήταν ανοικτή και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό απο τις 20 έως τις 21 Αυγούστου 2018 και έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου Νομού Ιωαννίνων σε ειδικά για την έκθεση διαμορφωμένο χώρο. Οι λάτρεις τις φωτογραφίας αλλά και το κοινό που προσήλθε τόσο απο την πόλη μας όσο και απο άλλες πόλεις ήταν πολύ μεγάλο και ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Εν συνεχεία στις 22 Αυγούστου 2018 ακολούθησε η εκδήλωση για τους μικρούς μας φίλους καθώς και για τους ιδιαίτερους φίλους μας τα άτομα ΑΜΕΑ με κεντρικό θέμα ''ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΜΕΑ:ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΜΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΑ'' .

Η εκδήλωση Ζωγραφικής έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου Νομού Ιωαννίνων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο απο τις 22 έως τις 23 Αυγούστου 2018, ήταν ανοιχτή και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Η προσέλευση ήταν πολύ μεγάλη και πάρα πολλά παιδάκια αλλά και πάρα πολλοί ιδιαίτεροι φίλοι του Ιππικού Ομίλου Νομού Ιωαννίνων γέμισαν χρώματα και άλογα ζωγραφισμένα λευκές σελίδες γεμίζοντας χαρά τόσο τα ίδια όσο και τα μέλη του Ομίλου.

Η επόμενη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 24 Αυγούστου 2018 ήταν η Ημερίδα: ''ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΙΠΠΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ''. Κεντρική εισηγήτρια ήταν η Κα Χριστίνα Τζαλαλή όπου παρουσίασε την διατριβή της στην Θεραπευτική Ιππασία και τα οφέλη της στον άνθρωπο είτε είναι ΑΜΕΑ είτε όχι, τα οφέλη στην λογοθεραπεία και στην εργοθεραπεία, στην ανάπτυξη του λόγου και της κοινωνικοποίησης, ως θεραπευτικό μέσο σε ψυχοκινητικές διαταραχές και συμπεριφοριστικές όπως στον Αυτισμό και σε διάφορα άλλα σύνδρομα όπως το Down syndrome, Asperger κ.α, ως ψυχοθεραπευτικό μέσο στις ψυχικές διαταραχές και στην ψυχολογία, στην φυσιοθεραπεία και σε διάφορα κινητικά προβλήματα και ορθοπεδικές  διαταραχές αλλά και σε διάφορες νευρολογικές διαταραχές.

Η κα Χριστίνα Τζαλαλή είναι Παιδαγωγός απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και έχει κάνει Μεταπτυχιακό στην Αμερική για την Ιππασία και την Θεραπευτική Ιππασία με Mcs certification from Pennsylvania Univercity, και ειδική Θεραπεύτρια Θεραπευτικής Ιππασίας-Pennsylvania Qualified Instructor-PQI on Horsemanship from Pennsylvania Univercity, είναι μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για την θεραπευτική Ιππασία και την μάθηση Federation of Horses in Education and Therapy International  με έδρα την Νέα Υόρκη, με Διδακτορικό απο το Hadlow Equine Welfare and Management, Equine sports Therapy and Rehabilitation, Equine Training and Management είναι διεθνής αθλήτρια ιππασίας-Υπερπήδηση εμποδίων, Ιππική Αντοχή και Ιππική Δεξιοτεχνία με συμμετοχές και διακρίσεις στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό και Διεθνής προπονήτρια Ιππασίας. Ακόμη είναι καλλιτέχνης και έχει κάνει πολλές παρουσίες τόσο με τα αλογάκια όσο και με συναυλίες για φιλανθρωπικούς σκοπούς. 

Στα πλαίσια της Ημερίδας παρουσιάστηκε και απο την Σοφία Τζαλαλή η Πτυχιακή της εργασία με Θέμα ''Ο Δρόμωνας Ίππος: Διαχείριση και εκτροφή του''. Η Ημερίδα έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου Νομού Ιωαννίνων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις 24 Αυγούστου 2018, ήταν ανοιχτή και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Η προσέλευση ήταν πολύ μεγάλη και προσήλθαν άτομα όχι μόνο απο τα Ιωάννινα αλλά και απο διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Στο πέρας της ημερίδας δόθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής. Η κορύφωση των Ιππικών εκδηλώσεων ήταν ο Αγώνας Ιππικής Αντοχής στις 25 και 26 Αυγούστου 2018. Η διαδρομή του Αγώνα περιλάμβανε κατάφυτα τοπία της ευρύτερης περιοχής της Πεδινής και του Μπιζανίου με κατηγορίες των 20 των 40 των 60 και των 80 χιλιομέτρων. Η συμμετοχές των αθλητών ήταν παρα πολλές απο Ελλάδα και Εξωτερικό, η προσέλευση του κόσμου ήταν τεράστια και ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η εκδήλωση ήταν ανοιχτή και ελεύθερη για το κοινό.

Θετική η ανταπόκριση του κόσμου σε όλες τις εκδηλώσεις του Ιππικού Ομίλου Νομού Ιωαννίνων, μεγάλη συμμετοχή του κοινού σε όλες τις εκδηλώσεις είτε ώς συμμετέχοντες είτε ως απλοί θεατές, στηρίζοντας όλες τις προσπάθειες που καταβάλλουμε για να γνωρίσει και να αγαπήσει ο κόσμος των Ιωαννίνων το άλογο και το άθλημα της ιππασίας. Πέραν αυτού οι εκδηλώσεις έδωσαν και θετικό πρόσημο στην αύξηση του τουρισμού και του αθλητικού Τουρισμού στα Ιωάννινα καθώς πληθώρα κόσμου ήρθε την εβδομάδα αυτή στην πόλη μας απο άλλες περιοχές της Ελλάδας για να δουν και να της παρακολουθήσουν απο κοντά ενισχύοντας έτσι την τοπική αγορά και την οικονομία. Επίσης απο τις αρχές του Καλοκαιριού 2018 έως και αυτή την εβδομάδα πραγματοποιήθηκε στον Ιππικό Όμιλο Νομού Ιωαννίνων Ι.Ο.Ν.Ι. Summer Camp για παιδιά και εφήβους καθώς και για ΑΜΕΑ. Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση των σκοπών και των στόχων μας.
Για το Δ/Σ του Ιππικού Ομίλου Νομού Ιωαννίνων Ι.Ο.Ν.Ι.
Ο Πρόεδρος
Ιωάννου Γεώργιος