Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Ο....άλλος ΠΑΣ πίσω από κάμερες και φώτα



Ο Γιάννης Πετράκης με τους συνεργάτες του Γιάννη Ταουσιάνη, Βασίλη Αλεξίου και Γιάννη Πλαβούκο

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας σε μια ομάδα να πέφτουν στους παίκτες, στον προπονητή και ενίοτε στον πρόεδρο, αλλά δεν είναι μόνο αυτοί η ομάδα. Σε μια ΠΑΕ, όπως ο ΠΑΣ Γιάννινα, υπάρχουν και δεκάδες άλλοι άνθρωποι που δουλεύουν σκληρά για να μη λείπει τίποτα και όλα να πηγαίνουν καλά.
Όλοι αυτοί είναι πίσω από τη…. σκηνή, τις κάμερες και τα φώτα. Σε αυτούς τους ανθρώπους θα αναφερθούμε σήμερα. Γιατί αξίζει και μια καλή κουβέντα σε αυτούς τους αφανείς εργάτες, ανεξαρτήτως αν ορισμένοι είναι εργαζόμενοι στην εταιρεία και κάνουν τη δουλειά τους. Μια εταιρεία ασφαλώς δεν μπορεί να λειτουργήσει μόνο με τους παίκτες ή τον προπονητή. Είναι μια…. μηχανή με πολλά γρανάζια που πρέπει να δουλέψουν σωστά για να παραχθεί και έργο. 

Διοικητικά, στο προσκήνιο ασφαλώς φαίνεται ο πρόεδρος. Λογικό είναι αυτό, αφού στις ΠΑΕ ο μεγαλομέτοχος (που συνήθως είναι και πρόεδρος) παίρνει τις αποφάσεις. Για τον Γιώργο Χριστοβασίλη δεν χρειάζεται να κάνουμε συστάσεις. Υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι που είναι δίπλα του και τον στηρίζουν στις δύσκολες στιγμές. Στο τεχνικό τιμ ξεχωρίζει ασφαλώς η παρουσία του Γιάννη Πετράκη, που με τις επιτυχίες και την προσωπικότητά του έριξε…. άγκυρα στη λίμνη των Ιωαννίνων και έγινε από τους καλύτερους και δημοφιλέστερους προπονητές που πέρασαν από τον ΠΑΣ. Αξίζει να γνωρίσουμε καλύτερα τους συνεργάτες του. Βοηθός είναι ο Γιάννης Ταουσιάνης, που θα τον χαρακτηρίζαμε ως «δεξί χέρι» του Πετράκη. Εργάσθηκε στο παρελθόν ως προπονητής στον Εργοτέλη και σε άλλες ομάδες της Κρήτης, όπως Ατσαλένιο, Ρούβα και στη συνέχεια σε Αιολικό Μυτιλήνης και Καβάλα. Ως ποδοσφαιριστής αγωνίσθηκε σε πολλές ομάδες, αλλά επαγγελματικά στον Ατσαλένιο την τριετία 2003-06 με 71 συμμετοχές και 3 γκολ. 

Αριστερά ο υπεύθυνος ασφαλείας Φόντας Βρόσγος με τον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη


Προπονητής φυσικής κατάστασης (όπως είναι ο επίσημος τίτλος) είναι ο Βασίλης Αλεξίου, που έχει καταγωγή από τα Τρίκαλα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκη. Είναι επίσης, όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του, κάτοχος διδακτορικού τίτλου από την Ιατρική Σχολή Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου  από το Τ.Ε.Φ.Α.Α.  του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Ο Αλεξίου ανέλαβε καθήκοντα ταυτόχρονα με τον Πετράκη, με τον οποίο είχε συνεργαστεί και παλιότερα στον Ιωνικό. Προπονητής τερματοφυλάκων είναι ο Γιάννης Πλαβούκος, παλιός γκολκίπερ της Ρόδου. Ανέλαβε από φέτος καθήκοντα, καθώς ο Χρήστος Τσελιόπουλος εντάχθηκε στο τεχνικό τιμ του Αστέρα Τρίπολης. Ο Πλαβούκος με την ειδικότητα αυτή εργάστηκε σε Πανιώνιο, Πανθρακικό, Κέρκυρα, Λεβαδειακό και Καβάλα. Ως υπηρεσιακός προπονητής κοουτσάρισε σε 3 παιχνίδια τον Θρασύβουλο Φυλής στη Β’ Εθνική, πριν από 8 χρόνια. 

Από πέρσι, ξεκίνησε η ΠΑΕ συνεργασία με τον Νίκο Γκορτζή, πτυχιούχο ΤΕΦΑΑ και τερματοφύλακα ερασιτεχνικών ομάδων (ομάδα νέων ΠΑΣ, Α. Ε. Καραϊσκάκης Άρτας, Χουλιαράδες κλπ) στην ανάλυση των δεδομένων GPS. Τα GPS είναι ειδικά γιλέκα που φορούν στις προπονήσεις οι ποδοσφαιριστές και καταγράφουν τα πάντα (τρέξιμο, σφυγμούς κλπ) που συμβαίνουν στο γήπεδο.


Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΑΡΧΑΚΟΣ

Ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος Δημήτρης Νιαρχάκος με τον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη και τον επικεφαλής των γραφείων της ΠΑΕ Αλέκο Πότση


Διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος και συνδετικός κρίκος με τη διοίκηση και τον πρόεδρο είναι ο Δημήτρης Νιαρχάκος. Παλιός τερματοφύλακας στον Εθνικό Αστέρα και σε άλλες ομάδες, είναι γνώστης της ψυχολογίας του ποδοσφαίρου και γνωρίζει πολύ καλά την λειτουργία των αποδυτηρίων, έχοντας άριστη συνεργασία με όλους τους προπονητές που πέρασαν από τον ΠΑΣ. Αρχικά είχε προσληφθεί ως εκπαιδευτής τερματοφυλάκων και στη συνέχεια ανέλαβε την διεύθυνση του ποδοσφαιρικού τμήματος. Πολύτιμο στέλεχος για τον ΠΑΣ και στενός συνεργάτης του Χριστοβασίλη, βοήθησε πολύ στην εύρυθμη λειτουργία των αποδυτηρίων και στη δημιουργία οικογενειακού κλίματος, που αποτελεί ένα από τα μεγάλα ατού της ομάδας. Κλείνοντας με το ποδοσφαιρικό τμήμα της ΠΑΕ και τα αποδυτήρια να προσθέσουμε και τους δύο φροντιστές, που κοπιάζουν νυχθημερόν για να μη λείπει τίποτα από τους παίκτες. Είναι οι Λευτέρης Βασιλείου και Βασίλειος Παναγιώτου.

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Από πέρσι στον ΠΑΣ προσλήφθηκε ο Δημήτρης Τερεζόπουλος ως τεχνικός διευθυντής των τμημάτων υποδομών της ομάδας, θέλοντας ο Γιώργος Χριστοβασίλης να δώσει μια ξεχωριστή οντότητα και σημασία στον ευαίσθητο αλλά και παραγωγικό αυτόν  τομέα. Ο Τερεζόπουλος παρακολουθεί τις ομάδες νέων, είναι σε στενή συνεργασία με όλους τους προπονητές των τμημάτων και με τον Γιάννη Πετράκη, όπως και με τους διοικητικούς υπεύθυνους για τις υποδομές, Γιώργο Ιωάννου και Παναγιώτη Χριστοβασίλη. Ως προπονητής εργάστηκε σε Κόρινθο, Πανιώνιο, Αστέρα Τρίπολης και Ρόδο. Στο διοικητικό κομμάτι, τη διοικητική μέριμνα που λένε και στον στρατό, την έχει ο Γιώργος Ιωάννου. Ένας παράγοντας που προσφέρει εδώ και πολλά χρόνια ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες του, θήτευσε παλιότερα και στον Ερασιτέχνη ΠΑΣ και ξέρει να χειριστεί πολύ καλά τα θέματα αυτά.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΝΕΩΝ

Ο οδηγός του λεωφορείου Γιώργος Δάλλας και πίσω ο φροντιστής Βασίλης Παναγιώτου

Να γνωρίσουμε και τις ομάδες νέων που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της Σούπερ Λίγκα. Στην ομάδα Κ-20 προπονητής ανέλαβε από φέτος ο Κύπριος τεχνικός Μάριος Παναγιώτου. Την περσινή σεζόν εργάστηκε στην ομάδα της Αμαθούς Αγίου Τύχωνα Κύπρου. Ο Παναγιώτου πήρε τη θέση του Χρήστου Αγγέλη που αποχώρησε από την ομάδα. Γενικός αρχηγός είναι ο Σωτήρης Βλαχογιώργος. Καλή επιλογή, καθώς δούλεψε ως προπονητής σε ομάδες της περιοχής και ξέρει καλά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο των Ιωαννίνων. Φροντιστής είναι ο πολύπειρος Μιχάλης Ντούσκος. Στην Κ17 προπονητής είναι ο Νίκος Μπαδήμας με γενικό αρχηγό τον Κ. Λώλη. Η Κ15 δεν ξεκίνησε ακόμα προετοιμασία και αναμένονται κάποιες ανακατατάξεις. Πρόσφατα ανακοινώθηκε το τέλος της συνεργασίας με τον προπονητή Ανθυμιάδη.

ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΤΙΜ ΤΟΥ ΠΑΣ

Το ιατρικό τιμ του ΠΑΣ έχει μια καλή παράδοση να το υπηρετούν λαμπροί επιστήμονες από τον ιατρικό χώρο των Ιωαννίνων όπως παλιότερα οι Γιάννης Χρυσοβιτσινός, Χρήστος Μαντάς και μεταγενέστερα Αναστάσιος Γεωργούλης, Σπύρος Σιαράβας, Χρήστος Παπαγεωργίου. Τα τελευταία χρόνια επικεφαλής είναι ο ορθοπεδικός Σταύρος Ριστάνης. Φυσιοθεραπευτής – αθλητικός αποκαταστάτης είναι ο Φίλιππος Σκόρδος και συνεργάτες του οι Λάμπρου, Χατζηγιάννης, Γότσης, Μπάρμπας.

Ο ΒΡΟΣΓΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Κώστας Πεδιαδιτάκης


Υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα τα τελευταία χρόνια, προσφέροντας κι αυτός ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες του είναι ο Φόντας Βρόσγος, ιδιωτικός ερευνητής στο επάγγελμα. Υπεύθυνος επικοινωνίας είναι ο Κώστας Πεδιαδιτάκης, άριστος γνώστης για την επικοινωνία της σύγχρονης τεχνολογίας, διαδεχόμενος τον Μπάμπη Καρβέλη. Γενικός διευθυντής  και θα λέγαμε η ψυχή των γραφείων είναι ο Αλέκος Πότσης. Έμπειρος παράγοντας, γνωρίζει πολλά πράγματα, χειριζόμενος σημαντικά θέματα της εταιρίας, έχοντας την απόλυτη εμπιστοσύνη του προέδρου. Υπεύθυνος μάρκετιγκ είναι ο Ηλίας Μύταρης, υπεύθυνος εισιτηρίων ο Ανδρέας Πότσης και η γραμματειακή υποστήριξη γίνεται από την πάντοτε ευγενέστατη Ειρήνη Τέτσιου. Οδηγός του λεωφορείου είναι ο Γιώργος Δάλλας, φίλος της ομάδας από πολλά χρόνια.

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Ο ΠΑΣ

Παρουσιάσαμε σήμερα τους ανθρώπους του ΠΑΣ που είναι πίσω από τη σκηνή και συνθέτουν τη μεγάλη οικογένεια του θρυλικού «Άγιαξ της Ηπείρου». Όπως γράφουμε και στην αρχή, μπορεί να φώτα να πέφτουν στους παίκτες, στον προπονητή, στον πρόεδρο και λιγότερο σε κάποιους άλλους, αλλά υπάρχουν και αρκετοί άλλοι άνθρωποι που προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες για να λειτουργήσει ο μηχανισμός της ΠΑΕ. Μία αναφορά και σε αυτούς, άξιζε τον κόπο.