Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Επιβεβαίωσε τα λεγόμενα Χριστοβασίλη η διοίκηση του σταδίου


Προχωρούν τα έργα στο εθνικό στάδιο Ιωαννίνων "Οι Ζωσιμάδες"


Χθες βράδυ, στην εκδήλωση του ΠΑΣ για τις φανέλες και τους νέους παίκτες, ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης στις δηλώσεις τόνισε ότι το έργο με την ανακατασκευή του ταρτάν στο εθνικό στάδιο «Ζωσιμάδες», πρέπει να παραδοθεί στις 2 Σεπτεμβρίου 2018 και μετά μπορεί να κάνει χρήση και η ομάδα.


Τα λεγόμενα Χριστοβασίλης επιβεβαίωσε σήμερα η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ, που έχει υπό την εποπτεία της και το στάδιο «Ζωσιμάδες», παραθέτοντας σε δελτίο Τύπου και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία για το έργο, που λύνουν και τις απορίες των φιλάθλων για την καθυστέρηση αποπεράτωσης που υπήρξε.

Η ανακοίνωση του ΠΕΑΚΙ

Στο τελικό τους στάδιο βρίσκονται οι εργασίες αντικατάστασης του ταρτάν στίβου, στο ΕΣΙ «ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ».

Το πολύ μεγάλο έργο που αναβαθμίζει τις εγκαταστάσεις του στίβου στο εθνικό στάδιο της πόλης, μετά από τέσσερις ολόκληρες δεκαετίες, είναι μια δέσμευση που υλοποιείται σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο, με την καθοριστική συμβολή της ΓΓΑ και της διοίκησης του ΠΕΑΚΙ. Είναι ένα έργο που θα στηρίξει και θα πάει σε άλλο επίπεδο τον ερασιτεχνικό-σωματειακό  αθλητισμό της πόλης.

Ήδη, στο εθνικό στάδιο τους προηγούμενους μήνες έχουν ολοκληρωθεί πολλές παρεμβάσεις: Κλαδέματα - καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός  στην μικρή κερκίδα, ελαιοχρωματισμοί στην περίμετρο του ταρτάν, αντικατάσταση προβληματικών πάνελ στην κερκίδα κ.α.

Επίσης, έγινε η προμήθεια του αθλητικού υλικού και συνεχίζονται και προγραμματίζονται   απαραίτητες παρεμβάσεις  για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό της εγκατάστασης.

Σε ό,τι αφορά το έργο του ταρτάν, τηρείται το αρχικό χρονοδιάγραμμα περαίωσης. Η σύμβαση προβλέπει περαίωσε σε 120 μέρες, με άδεια παράτασης, η οποία θα είναι μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου 2018. Η πρόοδος των εργασιών είναι άμεσα συναρτώμενη με τις αγωνιστικές προδιαγραφές που πρέπει να ικανοποιύνται για τη φιλοξενία μεγάλων αθλητικών συναντήσεων καθώς επίσης και με τις  καιρικές συνθήκες.

Σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά έργα στα Γιάννενα με προϋπολογισμό 664.453 ευρώ. Το γήπεδο των «Ζωσιμάδων» θα είναι έτοιμο να φιλοξενήσει εκατοντάδες Γιανιωτόπουλα που θέλουν να αθληθούν. Σε  συνδυασμό με την ανακατασκευή του ποδοσφαιρικού χλοοτάπητα, το ΕΣΙ «Ζωσιμάδες», θα μεταμορφωθεί από ένας παλιός και ταλαιπωρημένος αθλητικός χώρος, σε πόλο έλξης για μεγάλα αθλητικά γεγονότα και η ομάδα της πόλης μας, ο  ΠΑΣ Γιάννινα, θα αγωνίζεται σε έναν από τους καλύτερους αγωνιστικούς χώρους στην Ελλάδα.
Η ΕΔ του ΠΕΑΚΙ