Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

Στο τουρνουά άρχισε να "πυροβολεί" ο Κόντε με ελπιδοφόρα εμφάνιση του Κάστρο


Θέλει ακόμα δουλειά ο ΠΑΣ, δεν είναι έτοιμος για το πρωτάθλημα


Ο ΠΑΣ στο σημερινό τουρνουά που έγινε στο ΠΕΑΚΙ σε 45λεπτους αγώνες έφερε ισοπαλία 1-1 με τα Τρίκαλα και έχασε 2-1 με την Παναχαϊκή.
Και στα δύο ματς τα τέρματα σημείωσε ο Πέδρο Κόντε που άρχισε πάλι να οπλίζει και να γίνεται επικίνδυνος για τις αντίπαλες εστίες. Ο «Άγιαξ» είχε καλά αλλά και μέτρια διαστήματα, όπως είχε καλές στιγμές αλλά και αδύναμα σημεία, ειδικά στην αμυντική λειτουργία του. Εκεί θέλει ακόμα δουλειά, για να μη γίνονται λάθη που στο πρωτάθλημα μπορεί να στοιχίζουν ακριβά. Μη ξεχνάμε όμως, είναι περίοδος προετοιμασίας και δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για την εικόνα των ομάδων. Πολλές φορές τα αποτελέσματα των φιλικών σε απεικονίζουν την πραγματικότητα. Ωστόσο είναι καλά τεστ για τους προπονητές, για να δουν τι πάει και τι δεν πάει καλά για να το διορθώσουν. 

Ο Πετράκης παρέταξε και στα δύο παιχνίδια την ίδια ενδεκάδα και σταδιακά στο δεύτερο με Παναχαϊκή έκανε τις αλλαγές. Με τα Τρίκαλα, δεν ξεκίνησε καλά ο ΠΑΣ αλλά σταδιακά ανέβασε στροφές. Με την Παναχαϊκή δεν ήταν τόσο καλός αρχικά, αλλά μετά, μετά την είσοδο του Φάμπρι Κάστρο βελτιώθηκε πολύ. Ο παίκτης αυτός έδειξε πολύ καλά στοιχεία και αναμένεται να βοηθήσει πολύ την ομάδα.

Στον αγώνα ΠΑΣ - Τρίκαλα ο Πάνος προσπαθεί να εκτελέσει αράουτ, ενώ παρακολουθούν Γιάκος και Κούζικ


Ο έμπειρος τεχνικός του «Άγιαξ» στις δηλώσεις του ανέφερε ότι με τα Τρίκαλα είχε καλύτερη εικόνα σε σχέση με την Παναχαϊκή και αυτό οφείλεται και στην κούραση που υπάρχει. Τόνισε επίσης ότι θα πρέπει να υπάρξει βελτίωση στην αμυντική λειτουργία.

Και στα δύο ματς επιλέχθηκε το σύστημα 4-4-2 με γκολκίπερ τον Βελλίδη, δεξιό αμυντικό τον Αποστολόπουλο, αριστερό τον Τσικάρσκι, στο κέντρο της άμυνας τους Τζημόπουλο, Μιχαήλ, αμυντικό χαφ τον Σιόντη, κεντρικό τον Γιάκο, από δεξιά στα χαφ τον Νικολιά και αριστερά τον Κούζικ και προωθημένους κυνηγούς τους Κόντε και Κριζμάν.

Ο Γιώργος Ντάσιος που αγωνίζεται στην Παναχαϊκή, αποθεώνεται από τους φιλάθλους του ΠΑΣ


Ο κόσμος του ΠΑΣ αποθέωσε τον Γιώργο Ντάσιο, εμβληματικό αρχηγό της ομάδας για πολλά χρόνια. Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που έπαιξε αντίπαλος του "Άγιαξ", ομάδα στην οποία ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.

Το τουρνουά άνοιξε με το παιχνίδι Τρίκαλα – Παναχαϊκή που έληξε ισόπαλο 0-0. Πάντως και οι δύο αυτές ομάδες, παρότι είναι στη Β’ Εθνική έδειξαν  καλά στοιχεία στα παιχνίδια που έδωσαν με τον ΠΑΣ. Ειδικά η Παναχαϊκή είχε κάποιους παίκτες ιδιαίτερα καλούς. Αν συνεχίσει έτσι μπορεί να διεκδικήσει άνοδο στη Σούπερ Λίγκα.

Τα παιχνίδια έγιναν στο ΠΕΑΚΙ παρουσία περίπου 600 – 800 θεατών. Αρκετοί ήταν και εκδρομείς από την Πάτρα.

ΤΡΙΚΑΛΑ – ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 0-0

Δίκαιο αποτέλεσμα και μέτρια η εικόνα του αγώνα. Διαιτητής ο Ζαμπαλάς με βοηθούς τους Λιόντο, Θανασιά (Ηπείρου).
ΤΡΙΚΑΛΑ (Ντόστανιτς): Γιδόπουλος, Μυρσινιάς, Νιάρος, Συριόπουλος, Κούλπας Γκουγκούδης, Τσιάρας, Θεολόγου, Τσιμίκας, Μακρίδης, Σιαλμάς.
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Οφρυδόπουλος): Καπούταγλης, Πολυχρόνης, Σταμόπουλος, Πατάπης, Τσελεπίδης, Κοτσώνης, Μουστακόπουλος, Παπατόλιος, Ελευθεριάδης, Μασούρας, Αντωνακόπουλος.


ΠΑΣ – ΤΡΙΚΑΛΑ 1-1

Ο ΠΑΣ δεν ξεκίνησε καλά, αλλά σταδιακά κέρδισε χώρο και βελτίωσε την απόδοσή του. Στο 25’ προηγήθηκαν τα Τρίκαλα 0-1 όταν ο Μιχαήλ υπό την πίεση του Συμελίδη γύρισε πίσω τη μπάλα στον Βελλίδη, ο γκολκίπερ του ΠΑΣ αιφνιδιάστηκε και έτσι η σφαίρα κύλησε στα δίχτυα. Ο ΠΑΣ ισοφάρισε 1-1 στο 33’ όταν σε σέντρα του Κούζικ ο Κόντε με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. 
Διαιτητής ο Κατσικογιάννης με βοηθούς τους Λιόντο, Θανασιά (Ηπείρου).

ΠΑΣ (Πετράκης): Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Τσικάρσκι, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Σιόντης, Γιάκος, Κούζικ, Νικολιάς, Κριζμάν, Κόντε.

ΤΡΙΚΑΛΑ (Ντόστανιτς): Ταίρης, Πάνος, Γκόλιας, Πατσατζόγλου, Τριανταφυλλάκος (15’ λ.τρ. Τσιάρας), Μαδιανί, Μακρίδης, Γκότοβος, Συμελίδης, Γιουκαρής, Τσιμίκας (42’ Νιάρος).


ΠΑΣ – ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ 1-2

Ο προπονητής της Παναχαϊκής Σωκράτης Οφρυδόπουλος δίνει οδηγίες στους παίκτες του


Δίκαια η νίκη των Αχαιών που μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι, σε σχέση με τον ΠΑΣ. Οι γηπεδούχοι βελτιώθηκαν μετά το 25’ όταν πέρασε στον αγώνα ο Κάστρο που είχε κυρίαρχο ρόλο στη μεσαία γραμμή.  Στο 7’ ο Μαυριάς με σουτ έκανε το 0-1 και στο 15’ ο Ίσραελ το 0-2 με σουτ. Ο ΠΑΣ μείωσε σε 1-2 στο 28’ με πλασέ του Κόντε μετά από βαθιά μπαλιά του Σκόνδρα, που έβγαλε τον Ισπανό μόνο του στον κενό χώρο.

Διαιτητής ο Ζαμπαλάς με βοηθούς τους Λιόντο, Θανασιά (Ηπείρου).

ΠΑΣ (Πετράκης): Βελλίδης (15’ Παπαϊωάννου), Αποστολόπουλος (20’ Σκόνδρας), Τσικάρσκι (36’ Πήλιος), Μιχαήλ (39’ Γώγος), Τζημόπουλος, Σιόντης (32’ Λιάσος), Γιάκος (20’ Ντόλοβατς), Κούζικ (30’ Λουκίνας), Νικολιάς (26’ Κάστρο), Κριζμάν (20’ Ξύδας), Κόντε. 

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Οφρυδόπουλος): Κολοβούρης, Ντάσιος, Πολίμος, Λουμπαρδέας, Σωτηράκος, Πλέγας, Σταυρόπουλος, Μαυριάς, Ίσραελ, Καραχανάκοφ, Κυνηγόπουλος.