Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

Γ. Πετράκης: Να αποφύγουμε αμυντικά λάθη που κοστίζουν


Οι δηλώσεις του Γιάννη Πετράκη μετά το τέλος του τουρνουά

Μετά το τέλος των αγώνων, σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους ο Γιάννης Πετράκης δήλωσε τα εξής:
«Νομίζω ότι και αυτό το φιλικό ήταν πολύ σημαντικό για εμάς. Θεωρώ ότι είχαμε πολύ καλά πράγματα στο παιχνίδι μας, ειδικά στο πρώτο με τα Τρίκαλα. Όχι όμως τόσο πολύ με την Παναχαϊκή. Είχαμε και αρνητικά πράγματα που πρέπει να διορθώσουμε. Ειδικά στο παιχνίδι με τα Τρίκαλα είχαμε καλή παρουσία και εικόνα. Στην ουσία δεν απειληθήκαμε ποτέ. Και το γκολ και μια προϋπόθεση ευκαιρίας που έκαναν τα Τρίκαλα ήταν από δικό μας λάθος, να το πω δώρο. Η εικόνα μας με την Παναχαϊκή δεν ήταν ίδια. Νομίζω έπαιξε ρόλο και η κούραση, εμείς δεν κάναμε αλλαγές. Και σε αυτό το παιχνίδι τα γκολ που δεχθήκαμε ήταν γκολ χωρίς να μας δημιουργήσει ο αντίπαλος ιδιαίτερα προβλήματα, αν και είχε καλύτερη εικόνα από εμάς και φαινόταν πιο επικίνδυνος. Γενικά ότι είχαμε πράγματα που ήταν καλύτερα σε σχέση με προηγούμενα φιλικά, αλλά είχαμε και χτυπητές αδυναμίες που προκάλεσαν τα προβλήματα που είπα και αυτές τις αδυναμίες να εντοπίσουμε και να τις βγάλουμε από το παιχνίδι μας».

Σε ερώτηση ότι σκοράρει μόνο ο Κόντε και τι σημαίνει αυτό απάντησε:  «Μέχρι τώρα στην προετοιμασία το περισσότερο βάρος δώσαμε στο επιθετικό κομμάτι. Σήμερα γίναμε πιο δημιουργικοί, ανεξάρτητα που τα γκολ τα πέτυχε ο Κόντε, αλλά και ο Κριζμάν έχασε δύο καλές ευκαιρίες. Γίναμε απειλητικοί. Στο κομμάτι της άμυνας σίγουρα χρειαζόμαστε πάρα πολλή δουλειά και ειδικά στον τρόπο που πρέπει να χειριζόμαστε την κατάσταση, να μη κάνουμε με ευκολία λάθη που στοιχίζουν. Νομίζω ότι έχουμε τον χρόνο να διορθώσουμε το κομμάτι της άμυνας πάρα πολύ γιατί και εγώ θεωρώ ότι δεν δουλέψαμε όσο θα έπρεπε να έχουμε δουλέψει. Έχουμε 15 μέρες μπροστά μας, για να κάνουμε το καλύτερο προς αυτή την κατεύθυνση».

Για το αν θα αποκτηθεί τερματοφύλακας μετά τον τραυματισμό του Περιστερίδη: «Βέβαια θα αποκτήσουμε. Είμαστε στη διαδικασία που ψάχνουμε. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Για το αν πάρει η ομάδα επιθετικό: «Σε αυτό δεν μπορώ να απαντήσω όπως απάντησα για τερματοφύλακα, θα δούμε».

Για τη διαφαινόμενη παραμονή Κόντε ανέφερε: «Για εμένα δεν υπάρχει θέμα Κόντε. Είναι παίκτης της ομάδας μας τον χρησιμοποιώ 90 λεπτά. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο».

Για το αν μπορεί να αλλάξει η εικόνα του ΠΑΣ με τον Κάστρο, που η είσοδός του άλλαξε το πρόσωπο του ΠΑΣ: «Δεν έχω σταθεί ποτέ σε παίκτες, όλοι είναι χρήσιμοι, μπορεί να μας βοηθήσει. Και στα λεπτά που δεν έπαιζε ο Κάστρο ήμασταν καλοί με τα Τρίκαλα. Είναι όμως καλός παίκτης, τον πήραμε για να μας βοηθήσει και πιστεύω θα μας βοηθήσει κι αυτός».