Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

Πως τα πήγαν στη Θεσσαλονίκη οι παίκτες του ΠΑΣ


Ο Μάρκος Βελλίδης ήταν από τους κορυφαίους σε απόδοση παίκτες του ΠΑΣ στο φιλικό με τον Άρη.

ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ

Για να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα από τον φιλικό αγώνα του ΠΑΣ με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, που έληξε ισόπαλος 0-0, θα πρέπει να αναφέρουμε και την απόδοση των παικτών της γιαννιώτικης ομάδας.
Πολύ καλός ήταν ο Βελλίδης και ψύχραιμος ο νεαρός Παπαϊωάννου που τον αντικατέστησε. Η γραμμή της άμυνας με τους Αποστολόπουλο, Μιχαήλ, Σκόνδρα, Τσικάρσκι δεν ήταν άσχημη και είχε πολλή δουλειά, ειδικά στο α’ ημίχρονο και προς το τέλος που ήταν πιεστικός ο Άρης. Οι Σιόντης, Κάστρο, Ξύδας, Ντόλοβατς στο α’ ημίχρονο είχαν προβλήματα και δεν μπόρεσαν να μαρκάρουν ψηλά. Η κατάσταση βελτιώθηκε στην επανάληψη που βοήθησαν οι αλλαγές που έγιναν. Ο Γιάκος υποχρεωτικά γύριζε πίσω να μαρκάρει και ο Λουκίνας ήταν εντελώς μόνος του, οπότε όσο και αν προσπαθούσε δεν μπορούσε να κάνει μόνος του. Φαινόταν σαν να τον είχαν τυλίξει στα δίχτυα οι αμυντικοί του Άρη.

Στο β’ ημίχρονο βοήθησαν πολύ οι Λίλα, Κακούμπα, όπως και ο Κριζμάν που έμπαινε σε πολλές φάσεις και αναγκάζονταν οι αμυντικοί του Άρη να μένουν πίσω. Όταν ανέβηκε το κέντρο στις αρχές του β’ ημιχρόνου, ανέβηκε και ο Ξύδας, ενώ πήραν ανάσες και οι αμυντικοί, που στο πρώτο ημίχρονο ένιωθαν ως να ήταν στο… πολιορκημένο Μεσολόγγι.

Αξίζουν όμως καλές κουβέντες για όλους τους παίκτες για το πάθος που επέδειξαν, τη θέληση και τη δύναμη. Δεν ήταν εύκολο παιχνίδι, γιατί ο Άρης έπαιξε δυνατά με την ενδεκάδα που θα κατεβάσει στο πρωτάθλημα. Μάλιστα ο Ερέρα στο 68’ έκανε 3 αλλαγές και άλλες τόσες στο 78’ ενώ κράτησε 5 παίκτες και στα 90 λεπτά του αγώνα.

Για να πούμε την «αμαρτία» μας, πριν δούμε το σημερινό παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη, είχαμε πολλές αμφιβολίες για τον Άρη που άλλαξε σχεδόν όλο το ρόστερ. Με αυτά που είδαμε στο Καυτατζόγλειο αναθεωρούμε τις αρχικές εκτιμήσεις μας. Είναι δυνατή ομάδα με ποιότητα, που αν δέσει περισσότερο, αφού μέχρι προχθές υπήρχαν αφίξεις νέων παικτών και δεν ολοκλήρωσε τις μεταγραφές, θα είναι ομάδα με ιδιαίτερη βαρύτητα στο πρωτάθλημα.