Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Τι περιμένουν στον ΠΑΣ από το σημερινό φιλικό με Παναιτωλικό


Ενδιαφέρον έχει για τον ΠΑΣ το σημερινό (4/8) φιλικό με τον Παναιτωλικό

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Το πρώτο φιλικό παιχνίδι, μετά την επιστροφή του από το Καρπενήσι δίνει σήμερα ο ΠΑΣ, καθώς στις 18.30 θα υποδεχτεί στο ΠΕΑΚΙ τον Παναιτωλικό.
Θα είναι ένα πολύ καλό τεστ για τους κυανόλευκους, με μια αξιόμαχη και καλή ομάδα της Σούπερ Λίγκας, όπου ο Πετράκης θα έχει την ευκαιρία να «τσεκάρει» παίκτες και συστήματα. Με ομάδες Σούπερ Λίγκας ήταν και στα τρία φιλικά στο Καρπενήσι με ΑΕΛ, Λαμία, Λεβαδειακό, αλλά τα παιχνίδια αυτά είναι διαφορετικά από το σημερινό, γιατί τότε ήταν σε εξέλιξη το στάδιο της βασικής προετοιμασίας, με κουρασμένους παίκτες και βαριά πόδια.

Τώρα που είναι σε εξέλιξη το 3ο στάδιο προετοιμασίας με στόχο να μονταριστεί η ομάδα για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, τα φιλικά παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά για τους προπονητές των ομάδων. Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα. Δεν θα αγωνισθούν οι τραυματίες Λεό, Παμλίδης, ίσως και ο Κακούμπα που έχει ενοχλήσεις. Οι Λίλα και Νικολιάς που έκαναν προχθές ατομικό πρόγραμμα, θα είναι στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας. Χρόνο συμμετοχής θα πάρουν όλοι οι παίκτες, αλλά η αρχική ενδεκάδα δεν θα αλλάξει στο ημίχρονο, όπως στα προηγούμενα ματς. Οι αλλαγές θα γίνουν σταδιακά στο β’ μέρος, χωρίς να βγει η ομάδα από τον ρυθμό της. 

Ο «Άγιαξ» θα παραταχτεί με διάταξη 4-4-2, σχήμα που δοκιμάζει ο έμπειρος τεχνικός και στις προπονήσεις, αλλά με πολλές παραλλαγές σε σχέση με τη διάταξη και της αντίπαλης ομάδας. Θα ακολουθήσει και η ρεβάνς στο Αγρίνιο την ερχόμενη Τετάρτη. Το σημερινό φιλικό παιχνίδι θα γίνει στο κεντρικό γήπεδο του ΠΕΑΚΙ με τις εξέδρες, αφού στο στάδιο «Ζωσιμάδες» γίνονται έργα για την τοποθέτηση νέου ταρτάν στον στίβο. Αυτό δεν εμποδίζει σε τίποτα τις ομάδες, αφού ο αγωνιστικός χώρος είναι σε καλή κατάσταση, για να κάνουν το παιχνίδι τους. 

Μεγάλο είναι και το ενδιαφέρον των φιλάθλων, αφού είναι το πρώτο φιλικό στα Γιάννινα, υπάρχουν στην ομάδα πολλά νέα πρόσωπα, έγιναν ανακατατάξεις και γράφτηκαν πολλά καλά λόγια για τη δουλειά που γίνεται. Τα βλέμματα των φιλάθλων θα είναι στραμμένα περισσότερο στους νέους παίκτες που αποκτήθηκαν με μεταγραφή, αφού τους υπόλοιπους τους γνωρίζουν και από τα προηγούμενα χρόνια. Πάντα οι μεταγραφές και τα νέα πρόσωπα, εξιτάρουν την περιέργεια και το ενδιαφέρον των φιλάθλων. Αν και δεν είναι τόσο κατάλληλη η σημερινή ημέρα, γιατί πολύς κόσμος φεύγει για παραλίες, είναι σε διακοπές, επισκέπτεται τα χωριά που στα περισσότερα υπάρχουν εκδηλώσεις, εκτιμάται ότι πάλι θα δουν την αναμέτρηση αρκετοί φίλαθλοι. Χθες έγιναν διπλές προπονήσεις, ενώ για αύριο είναι προγραμματισμένο ρεπό για ξεκούραση.

Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Προχθές επέστρεψε στο Αγρίνιο από τα Χάνια Πηλίου, όπου έκανε το βασικό στάδιο προετοιμασίας ο Παναιτωλικός. Τα φιλικά που έδωσε εκεί ήταν με τη Νίκη Βόλου και μικτή ομάδα ερασιτεχνών της περιοχής Μαγνησίας. Το σημερινό φιλικό με τον ΠΑΣ, είναι και για τον Παναιτωλικό το πρώτο δυνατό τεστ, για να κάνει ο τεχνικός Τραϊανός Δέλλας τις δικές του εκτιμήσεις. Από τον Παναιτωλικό αποχώρησαν οι Κέβιν, Κλέσιο, Ρόσα ενώ εκτός πλάνων είναι και ο Μύγας, χωρίς να έχει λυθεί το συμβόλαιό του. Αποκτήθηκαν ο τερματοφύλακας Γιαννακόπουλος της Κέρκυρας, ο αριστερός μπακ Νικολάς Μανάς από Αργεντινή, ο Σουηδός επιθετικός Σεμπάστιαν Έρικσον από τη Γκέτεμποργκ, ο Κόκκορης από τον Παναιγιάλειο και ο Αγρόδημος από τον Απόλλωνα Λάρισας. Ο Παναιτωλικός είναι μία από τις ομάδες που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο.

ΧΩΡΙΣ  ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Η NOVA από τις αρχές της εβδομάδας έδειξε ενδιαφέρον για να καλύψει τηλεοπτικά το σημερινό φιλικό παιχνίδι, αλλά αυτό τελικά δεν θα γίνει. Τουλάχιστον μέχρι χθες το απόγευμα δεν είχε προγραμματιστεί από το συνδρομητικό κανάλι τηλεοπτική μετάδοση. Ίσως να έπαιξε ρόλο και η αλλαγή της έδρας, αφού αρχικά ήταν να γίνει το ματς στο στάδιο «Ζωσιμάδες» και τελικά θα γίνει στο ΠΕΑΚΙ.

ΘΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ

Τρεις είναι οι ομάδες που θα υποβιβαστούν από τη Σούπερ Λίγκα της νέας σεζόν και μία θα ανέβει απευθείας από τη Β’ Εθνική κατηγορία, όπως συμφωνήθηκε από Βασιλειάδη και Λίγκα. Ο υφυπουργός Αθλητισμού συμφωνεί πλέον σε πρωτάθλημα 14 ομάδων από τη σεζόν 2019-20, αλλά βάζει έναν βασικό όρο, να περιοριστούν οι δανεισμοί ποδοσφαιριστών. Η "μικρή" Λίγκα της Β’ Εθνικής έχει αποφασίσει πάντως να ανέβουν δύο ομάδες στη Σούπερ Λίγκα και αν δεν κάνει πίσω, η απόφαση για την άνοδο μίας ομάδας θα ληφθεί από την ΕΠΟ. Ήδη εξάλλου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βαγγέλης Γραμμένος έχει ενημερωθεί για το θέμα.