Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Τι έδειξε η πρώτη εβδομάδα στον ΠΑΣ και τι προσπαθεί να κάνει ο Πετράκης


Τους νέους παίκτες προσπαθεί να μπολιάσει με τους παλιούς ο Γιάννης Πετράκης, καθώς το ρόστερ είναι "μωσαϊκό" διαφόρων εθνικοτήτων

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Εβδομάδα γεμάτη δραστηριότητα, με πίεση και ένταση ήταν αυτή που πέρασε για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η προετοιμασία που ξεκίνησε από τη Δευτέρα, συνεχίσθηκε με διπλές προπονήσεις και με αυξανόμενο ρυθμό κάθε μέρα.
Είναι η περίοδος που το τεχνικό τιμ της ομάδας προσπαθεί να κάνει τους παίκτες να ξεχάσουν τις διακοπές που έκαναν και από εδώ και πέρα τους περιμένει σκληρή δουλειά. Ο δε Πετράκης, με καθημερινές ομιλίες προσπαθεί να δώσει να καταλάβουν οι παίκτες ότι τη νέα σεζόν υπάρχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις και η ομάδα θα πρέπει να κάνει καλύτερη πορεία από πέρυσι.

Αύριο (Κυριακή) θα είναι μια όαση ξεκούρασης και ευκαιρία για βουτιές σε παραλίες του Ιονίου πελάγους, με το ρεπό που είναι προγραμματισμένο. Στην παρούσα φάση, περισσότερο ενδιαφέρει τον έμπειρο τεχνικό, να δέσει και ψυχολογικά την ομάδα μέσα από το καλό κλίμα των αποδυτηρίων που ανέκαθεν ήταν καλό. Έχουν έρθει αρκετοί νέοι παίκτες στα Γιάννινα από διάφορες χώρες και από ομάδες που ενδεχομένως να λειτουργούσαν με διαφορετικό τρόπο. Όλοι αυτοί θα πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και γρήγορα να νιώσουν οικογένεια με τους παλιότερους παίκτες. 

"Μωσαϊκό" εθνικοτήτων το φετινό ρόστερ

Το φετινό ρόστερ του ΠΑΣ είναι ένα «μωσαϊκό» διαφόρων εθνικοτήτων, αφού από τους 26 παίκτες οι 9 είναι ξένοι και μάλιστα από διαφορετικές χώρες, όπως οι Κόντε (Ισπανία), Τσικάρσκι (Σκόπια), Λέο (Γαλλία), Κακούμπα (Ουγκάντα), Κάστρο (Κολομβία), Βιδάλ (Βραζιλία), Κούζικ (Ουκρανία), Ντόλοβατς (Σερβία). Ο αριθμός των ξένων θα αυξηθεί, με την επόμενη μεταγραφή μεσοεπιθετικού που είναι στα σκαριά. Από τις πρώτες ημέρες της προετοιμασίας, υπάρχει ικανοποίηση τόσο από πλευράς τεχνικής ηγεσίας, όσο και διοίκησης. Το τι θα δείξει ο κάθε παίκτης θα φανεί στην πορεία, αλλά οι πρώτες εντυπώσεις είναι καλές, όσον αφορά την προσπάθεια, τον επαγγελματισμό και τη διάθεση που έδειξαν από την πρώτη μέρα οι παίκτες. 

Και επίσης ένας επιπλέον λόγος ικανοποίησης, αφορά το γεγονός ότι κατά 80 με 90% διαμορφώθηκε το ρόστερ της νέας σεζόν και όλοι οι παίκτες θα κάνουν κανονικά προετοιμασία. Σε αντίθεση με προηγούμενα χρόνια, που αρκετές μεταγραφές είχαν γίνει μεσούσης της προετοιμασίας ή ακόμα και όταν ολοκληρωνόταν. Οι προπονήσεις και την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν στα Γιάννινα και την άλλη Κυριακή η αποστολή θα αναχωρήσει για το Καρπενήσι. Για τα μεταγραφικά, για το θέμα Κόντε υπάρχει αναμονή, ενώ θα αργήσει λίγο η επόμενη μεταγραφή.

Αυτές τις ημέρες δοκιμάζονται νεαροί κυρίως παίκτες που προτάθηκαν από διάφορους μάνατζερ αλλά δεν έπεισε κανένας, για να γίνει εν δυνάμει μεταγραφικός στόχος της ομάδας.