Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Σκληρή δουλειά και πάθος στον ΠΑΣ Γιάννινα


Ξεκίνησε το 3ο στάδιο προετοιμασίας του ΠΑΣ Γιάννινα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Μετά από διήμερο ρεπό, ξεκίνησε από χθες το τρίτο και τελευταίο στάδιο προετοιμασίας του ΠΑΣ, με προπόνηση που έγινε το απόγευμα στο ΠΕΑΚΙ.
Στόχος του Γιάννη Πετράκη από εδώ και πέρα, είναι να ετοιμάσει την ομάδα για το πρωτάθλημα. Το άσχημο γι’ αυτόν, αλλά και για τους άλλους προπονητές ομάδων της Σούπερ Λίγκας, είναι ότι δεν ξέρουν επακριβώς πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα και αυτό δυσκολεύει τον καθορισμό του χρονοδιαγράμματος της δουλειάς τους. Οι προπονήσεις θα είναι πλέον σε καθημερινή βάση ενώ θα γίνουν και έξι φιλικά παιχνίδια.

Χθες άλλαξε η σειρά των φιλικών με τον Παναιτωλικό, λόγω έργων συντήρησης στο γήπεδο των «καναρινιών». Το πρώτο φιλικό θα γίνει το Σάββατο 4/8 στο στάδιο «Ζωσιμάδες» ή στο ΠΕΑΚΙ (αύριο Τετάρτη θα αποφασιστεί οριστικά) και το επαναληπτικό την Τετάρτη 8/8 στο Αγρίνιο με ώρα έναρξης και των δύο 18.30. Στα φιλικά ο Πετράκης θα ανοίξει περισσότερο τα χαρτιά του καθώς θα δώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που θα έχει βασικούς για το πρωτάθλημα. Στις προπονήσεις συμμετέχει και ο Σάντι Κριζμάν που είναι η τελευταία χρονικά μεταγραφή της ομάδας, δείχνοντας πολύ καλά στοιχεία. Περιμένουν πολλά από τον Κροάτη μεσοεπιθετικό, που ξέρει και το ελληνικό ποδόσφαιρο, λόγω της παρουσίας του πέρσι στην ΑΕΛ. 

Εξακολουθούν να είναι τραυματίες οι Λεό και Παμλίδης, κάνοντας ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας. Όλοι οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά, όπως και ο Κόντε, που ήταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος λόγω της πρότασης που έγινε από τον Ερυθρό Αστέρα για την απόκτησή του. Όπως φαίνεται, η μεταγραφή δεν θα γίνει, καθώς ο Ισπανός φορ δεν είναι ικανοποιημένος από τις οικονομικές παροχές της σέρβικης ομάδας. Έτσι συνεχίζει κανονικά στον ΠΑΣ. Όπως γράφουμε και παρακάτω, οι άνθρωποι της ομάδας ψάχνουν και για άλλον φορ, για να είναι καλυμμένοι, καθώς ο Κόντε λόγω της ρήτρας που υπάρχει στο συμβόλαιο, μέχρι τη λήξη των μεταγραφών, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να μείνει ελεύθερος. Οι αναζητήσεις είναι από αγορές του εξωτερικού. Όσον αφορά τα άλλα θέματα, η ΠΑΕ έδωσε παράταση μέχρι 4 Αυγούστου για να ανανεώσουν τα εισιτήρια διαρκείας οι κάτοχοί των από την περσινή σεζόν.

ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΚΟΝΤΕ

Δεν υπήρξε καμία ουσιαστική εξέλιξη χθες στο θέμα της μεταγραφής του Πέδρο Κόντε στον Ερυθρό Αστέρα, καθώς δεν ξεπεράστηκε η διαφορά στο οικονομικό που υπάρχει μεταξύ του ποδοσφαιριστή και της σέρβικης ομάδας. Η πρόταση που έγινε στον ΠΑΣ και για την οποία ενημερώθηκε λεπτομερώς ο ισπανός επιθετικός είναι για 2 + 1 χρόνια. Ωστόσο η μεταγραφή «κόλλησε», και θα φανεί τις επόμενες ημέρες ποια θα είναι η εξέλιξη. Όπως σημειώσαμε και χθες, ο ΠΑΣ δεν έχει αντίρρηση να γίνει η μεταγραφή, καθώς έκανε αποδεκτή την πρόταση και άφησε τη συνέχεια στη διακριτική ευχέρεια του Κόντε, για να πάρει αυτός τις όποιες αποφάσεις. Το θέμα παραμένει ανοιχτό αλλά με εμπόδια στον δρόμο για το Βελιγράδι. Αν οι Σέρβοι δεν κάνουν καλύτερη οικονομική πρόταση, είναι δύσκολο ο Κόντε να συναινέσει σε αυτή τη μεταγραφή. Φημολογείται, ότι πλην του Ερυθρού Αστέρα, έγινε πάλι πρόταση από ομάδα της Σαουδικής Αραβίας, αλλά είναι τόσα πολλά αυτά που ακούστηκαν και γράφτηκαν στην υπόθεση αυτή, που κάθε πληροφορία θα πρέπει να ελέγχεται.

ΑΝΑΖΗΤΑ ΚΑΙ ΦΟΡ Ο ΠΑΣ

Το βέβαιο είναι ότι το σήριαλ Κόντε θα τραβήξει και άλλο στον ΠΑΣ και μέχρι τις 31 Αυγούστου δεν μπορούν να είναι σίγουροι στην ομάδα, αν θα έχουν τη νέα σεζόν τον ποδοσφαιριστή, λόγω της ρήτρας που υπάρχει στο συμβόλαιο. Για τον λόγο αυτό, ήδη από τον ΠΑΣ αναζητούν σέντερ φορ στη μεταγραφική αγορά για να υπάρχει εναλλακτική λύση, είτε φύγει, είτε μείνει ο ισπανός στράικερ. Και αυτό δεν γίνεται τώρα, λόγω της εμπλοκής που σημειώθηκε με την περίπτωση του Ερυθρού Αστέρα, αλλά από καιρό υπάρχει αυτή η απόφαση για δεύτερο σέντερ φορ. Απλά, η περίπτωση του Καστίγιο από την Ονδούρα, που «κόπηκε» στις ιατρικές εξετάσεις πήγε πίσω το θέμα αυτό. Αν αποκτηθεί και σέντερ φορ, τότε θα κλείσει και το ρόστερ της ομάδας. Κάποια άλλη κίνηση θα γίνει μόνο αν στην πορεία αποδειχθεί ότι δεν επαρκούν οι υπάρχοντες παίκτες και θέλει η ομάδα περαιτέρω ενίσχυση.

ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ ΑΛΒΑΝΟΣ ΓΚΟΛΚΙΠΕΡ

Από χθες ξεκίνησε δοκιμαστικές προπονήσεις στον ΠΑΣ 17χρονος Αλβανός τερματοφύλακας, με καλή σωματοδομή, με σκοπό να ενταχθεί στην ομάδα νέων Κ20. 

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣ

«Έφυγε» από τη ζωή ο εκπαιδευτικός Επαμεινώνδας Ριστάνης, πατέρας του Σταύρου Ριστάνη, γιατρού του ΠΑΣ Γιάννινα. Η κηδεία του έγινε χθες πάνδημη στα Γιάννινα. Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση που αναφέρει τα εξής:  «Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 θέλει να εκφράσει τα βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια του Ριστάνη, του επικεφαλής γιατρού της ομάδας μας, για το χαμό του Επαμεινώνδα Ριστάνη. Οι σκέψεις μας Σταύρο είναι μαζί σου και με την οικογένειά σου, αυτή τη δύσκολη στιγμή».