Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Μαθουσάλας των προετοιμασιών ο αρχηγός του "Άγιαξ" Αλέξης Μιχαήλ


Καλοκαίρι του 2009 στο Ελατοχώρι Πιερίεας στην προετοιμασία του ΠΑΣ ο Αλέξης Μιχαήλ με τον Βαγγέλη Γυφτόπουλο

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Μαθουσάλας των προετοιμασιών του ΠΑΣ Γιάννινα είναι ο αρχηγός του Αλέξης Μιχαήλ. Είναι ο πρώτος παίκτης σε προετοιμασίες από όλους όσους φόρεσαν τα 52 χρόνια ιστορίας τη φανέλα του ΠΑΣ.
Η φετινή προετοιμασία είναι η 15η της καριέρας του με τον "Άγιαξ της Ηπείρου". Η πρώτη προετοιμασία του ήταν το καλοκαίρι του 2004 με προπονητή τον Ζόραν Σμιλέφσκι στο Μέτσοβο. Οι υπόλοιπες έγιναν με προπονητές τους Βασίλη Ξανθόπουλο, Γιάννη Γούναρη, Γιώργο Χατζάρα, Γκιγέρμο Όγιος, Γιώργο Παράσχο, Στεφάν Ντεμόλ, Γιάννη Χριστόπουλο, Σάββα Παντελίδη, Γιάννη Πετράκη. Μετά την αποχώρηση το 2015 του Γιώργου Ντάσιου, ο Αλέξης Μιχαήλ είναι ο πιο παλιός παίκτης του ΠΑΣ και στους κορυφαίους σε συμμετοχές σε αγώνες Α’ Εθνικής. Με την φετινή 15η προετοιμασία, ξεπερνά και τον Νίκο Λάππα που έκανε 14 προετοιμασίες στα Γιάννινα.

«Το μόνο που εύχομαι είναι να είμαστε όλοι καλά και να χαιρόμαστε τις στιγμές που ζούμε στην ομάδα μας» λέει συχνά ο Μιχαήλ, εκφράζοντας την επιθυμία να κλείσει την καριέρα του με τη φανέλα του ΠΑΣ, κερδίζοντας μια θέση στην ιστορία του.

Προέρχεται από τις ακαδημίες του «Άγιαξ» και έγινε το 2004 επαγγελματίας. Έλειψε μόνο για δύο εξάμηνα που πήγε δανεικός σε Λαμία και Πανσερραϊκό, κάνοντας το λεγόμενο «αγροτικό». Με τη φανέλα του ΠΑΣ έχει συνολικά 280 συμμετοχές σε πρωταθλήματα (187 στην Α’ Εθνική, 61 στη Β’ Εθνική, 32 στη Γ’ Εθνική) και επιπλέον 25 συμμετοχές σε αγώνες κυπέλλου. Επειδή είναι 32 ετών και από τα γερά σκαριά της ομάδας, έχει και άλλα χρόνια μπροστά του, οπότε στατιστικά θα σπάσει και άλλα ρεκόρ στη συνέχεια όσον αφορά τις συμμετοχές στην ομάδα της Ηπείρου. Φέτος ανανέωσε για άλλα δύο χρόνια το συμβόλαιό του.