Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Σε Ισπανία και Λατινική Αμερική ψάχνουν για τον αντικαταστάτη του Κόντε


Στον ΠΑΣ ήδη ψάχνουν για τον αντικαταστάτη του Πέδρο Κόντε

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Μετά τη διαφαινόμενη μεταγραφή του Πέδρο Κόντε στον ΠΑΟΚ, αλλάζουν και τα μεταγραφικά πλάνα του ΠΑΣ, καθώς θα πρέπει να βρουν και τον αντικαταστάτη του.
Και επειδή στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν ελεύθεροι παίκτες σε αυτή τη θέση, ο αντικαταστάτης του Ισπανού επιθετικού, θα είναι από το εξωτερικό. Ήδη ψάχνουν σε Ευρώπη (ειδικά στις μικρές κατηγορίες της Ισπανίας) και λατινική Αμερική για να βρουν ικανό φορ που θα μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα στη νέα σεζόν. Γιατί θα υπάρξει πολύ μεγάλο κενό, αφού ο Κόντε «ξελάσπωσε» πολλές φορές την ομάδα με γκολ που έφεραν την προσωπική σφραγίδα του. Τόσο μεγάλο γκολτζή στα Γιάννινα είχαν να δουν από την εποχή του Όσκαρ Αλβαρέζ και του Θαλή Τσιριμώκου. Η συμφωνία με τον ΠΑΟΚ θα κλείσει σε ποσό κάτω από τη ρήτρα που ήταν 900.000 ευρώ. Η μείωση του ποσού της μεταγραφής, μπορεί να αντισταθμισθεί με δανεισμό παικτών από τον Δικέφαλο. Ο Κόντε, ήταν ένα λαχείο της τελευταίας στιγμής, το καλοκαίρι του 2016 για τον ΠΑΣ. Τον απέκτησε σαν άγνωστο όνομα, από ομάδα Γ’ Εθνικής της Ισπανίας (Μέριδα), με γνωριμίες που είχε εκεί ο Γιώργος Χριστοβασίλης και τη βοήθεια του Νόε Ακόστα που ήξερε τον Κόντε. Οι φίλαθλοι γκρίνιαξαν εκείνο τον καιρό γιατί δεν ήξεραν τον Ισπανό άσσο, αλλά πολύ γρήγορα ανέβηκαν στα κάγκελα από τα καταπληκτικά γκολ που σημείωσε.

ΝΕΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ

Μετά τον Ουκρανό επιθετικό Ορέστ Κούζικ, στο στόχαστρο του ΠΑΣ είναι και άλλος μεσοεπιθετικός από την Ουρουγουάη. Οι παράγοντες της τοπικής ομάδας είναι σε επαφές με τον ατζέντη του και πολύ σύντομα αναμένεται να τελειώσει η μεταγραφή και να υπάρξουν ανακοινώσεις. Πρόκειται για πολύ καλή περίπτωση ποδοσφαιριστή, που θα κάνει αίσθηση στα Γιάννινα. Παράλληλα κινούνται σε τα υπόλοιπα μέτωπα, ώστε, όταν ξεκινήσει η προετοιμασία στις 2 Ιουλίου, να έχει διαμορφωθεί κατά 80% το ρόστερ της νέας σεζόν.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΠΕΤΡΑΚΗ

Και το Σαββατοκύριακο ο Γιάννης Πετράκης, που κάνει διακοπές στην Κρήτη, είχε συχνές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη και τον τεχνικό διευθυντή Δημήτρη Νιαρχάκο, για τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας. Και αυτό που προέκυψε είναι να ενταθούν οι προσπάθειες για να κλειστούν οι παίκτες που έχουν εντοπιστεί από το εξωτερικό, ώστε αυτοί να προλάβουν να κάνουν προετοιμασία. Γιατί χωρίς προετοιμασία, είναι δύσκολο να βγάλουν τη χρονιά και παράλληλα θα είναι και επιρρεπείς στους τραυματισμούς.

ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΚΟΙ

Πέρα από τις πέντε με έξι ακόμα μεταγραφές που είναι στο πρόγραμμα, είναι πολύ πιθανό, κάποιοι νεαροί παίκτες που είναι επαγγελματίες να δοθούν για ένα χρόνο δανεικοί σε ομάδες Β’ Εθνικής, προκειμένου να πάρουν παιχνίδια. Βέβαια, όλοι σχεδόν από αυτούς, είναι σε ηλικία που μπορούν να παίξουν με τις ομάδες νέων στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της Σούπερ Λίγκας, αλλά θα έχουν καλύτερες εμπειρίες αν παίξουν στο πρωτάθλημα Β’ Εθνικής. Το ποιοι θα είναι αυτοί, που θα πάνε δανεικοί, θα αποφασίσει ο Πετράκης.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΚΟΥΖΙΚ

Στα μεταγραφικά, η τελευταία ανακοίνωση ήταν με την απόκτηση του 23χρονου Ουκρανού επιθετικού Ορέστ Κούζικ, αφού είχαν προηγηθεί τον τελευταίο μήνα και η απόκτηση των Σιόντη, Παμλίδη, Λουκίνα, Λεό. Ο Κούζικ σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης απέκτησε τους πρώτους φίλους στα Γιάννινα και άρχισε πλέον να μπαίνει στο πνεύμα της νέας ομάδας του. Την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου αναμένεται στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, για να τακτοποιηθεί με το σπίτι και να ξεκινήσει προετοιμασία.

ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΛΑ

Σύμφωνα με ιστοσελίδες των Αθηνών, ο ΠΑΣ φέρεται να έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του 29χρονου αριστερού ακραίου αμυντικού Στεφάν Πάλα,  της αυστριακής ομάδας Βακ Βόλφσμπεργκερ, από την οποία έμεινε ελεύθερος. Ο Πάλα έχει καταγωγή από τις Φιλιππίνες. Στο παρελθόν έπαιξε στις Ραπίντ Βιένης, Λουστενάου, Ντούναϊσκα Στρέντα και Αντμίρα Βάκερ. Ο Πάλα είναι διεθνής με όλες τις μικρές ομάδες της Αυστρίας, ωστόσο από το '15 αποτελεί μέλος της εθνικής Φιλιππίνων. 

ΞΕΒΟΥΛΩΣΑΝ ΤΑ ΦΡΕΑΤΙΑ

Παράλληλα συνεχίζονται και τα έργα στο στάδιο «Ζωσιμάδες» με την εγκατάσταση νέου ταρτάν. Στις ανασκαφές που έγιναν, βρέθηκαν πολλά φρεάτια απορρόφησης του νερού βουλωμένα και έγινε ο καθαρισμός των, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι ακόμα καλύτερος ο αγωνιστικός χώρος, καθώς θα λειτουργούν στο εξής και τα πλευρικά φρεάτια απορρόφησης των νερών και όχι μόνο αυτά που είναι στον αγωνιστικό χώρο. Εκτιμάται ότι ο αγωνιστικός χώρος  του σταδίου «Ζωσιμάδες» θα είναι από τους καλύτερους στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας.