Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Με Μιχαήλ έκλεισαν ουσιαστικά οι θέσεις στην άμυνα


Σε ποιες θέσεις ψάχνει για παίκτες ο ΠΑΣ Γιάννινα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ο εμβληματικός αρχηγός του ΠΑΣ Γιάννινα Αλέξης Μιχαήλ θα συνεχίσει να φορά τη φανέλα της ομάδας και τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι 30 Ιουνίου 2020.
Είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση, καθώς είναι γέννημα θρέμμα της ομάδας, προέρχεται από τις ακαδημίες και υπέγραψε το 2004 το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο, χωρίς να αλλάξει στρατόπεδο. Πήγε μόνο για δύο εξάμηνα δανεικός σε Λαμία και Πανσερραϊκό, αντίστοιχα. Το πλαίσιο της συμφωνίας, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη, είχε διαμορφωθεί από καιρό, αλλά είχαν απομείνει λεπτομέρειες, τα λεγόμενα ψιλά γράμματα των συμφωνητικών, που διευθετήθηκαν αυτές τις ημέρες. Είναι η 6η ανανέωση συμβολαίου, καθώς είχαν προηγηθεί των Σκόνδρα, Περιστερίδη, Τζημόπουλου, Αποστολόπουλου και Μπουκουβάλα.

Ουσιαστικά η άμυνα κλείνει όλες τις θέσεις και η μοναδική εκκρεμότητα είναι η απόκτηση ενός ακόμη αριστερού αμυντικού, γιατί στη θέση αυτή είναι μόνο ο Τσικάρσκι. Ο Πετράκης ουσιαστικά κράτησε όλη την άμυνα, για να έχει ομοιογένεια, θεωρώντας προφανώς ότι το πρόβλημα της ομάδας την περασμένη σεζόν ήταν από το κέντρο και μπροστά, όπου υπήρχε πρόβλημα στο γκολ. Γι' αυτό και στα μεταγραφικά πλάνα, εκτός από αριστερό αμυντικό, υπάρχουν για απόκτηση δύο επιθετικά χαφ και δύο πλάγιοι αμυντικοί. Αν φύγει ο Κόντε, θα προστεθεί και η απόκτηση σέντερ φορ.

Όπως τονίσαμε και σε προηγούμενα ρεπορτάζ, οι μεταγραφές θα αργήσουν λίγο ακόμη, γιατί βολιδοσκοπούνται παίκτες από το εξωτερικό και απαιτείται χρόνος για την αξιολόγηση αρχικά όσων προτάθηκαν και για το κλείσιμο των συμφωνιών στη συνέχεια. Στόχος είναι, μέχρι αρχές Ιουλίου που θα ξεκινήσει η προετοιμασία, να έχει διαμορφωθεί κατά 80% το ρόστερ της ομάδας. Συνεπώς τα μεταγραφικά έχουν ακόμα δρόμο. Υπενθυμίζουμε ότι έχουν ήδη αποκτηθεί οι Σιόντης και Παμλίδης από ΑΟΚ Κέρκυρα, Λεό από Κισσαμικό και Λουκίνας από Α.Ε. Καραϊσκάκης Άρτας.

Για τον Κόντε, στον ΠΑΣ βρίσκονται σε αναμονή, περιμένοντας προτάσεις από ομάδες για την παραχώρησή του. Και μάλιστα με ανταλλάγματα, που θα ανταποκρίνονται στην αξία του. Ο ισπανός φορ κάνει διακοπές στην πατρίδα του, έχοντας ανοιχτή γραμμή με τα γραφεία της ομάδας και με τον μάνατζέρ του. Η αίσθηση, που επικρατεί στα Γιάννινα, είναι ότι θα καταλήξει στον ΠΑΟΚ. 

Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον και το θέμα προπονητή και ο χρόνος μετρά αντίστροφα. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα θα γίνει συνάντηση στην Αθήνα με τον Γιάννη Πετράκη με στόχο να τα βρουν, για να συνεχιστεί η πετυχημένη συνεργασία των τελευταίων 4,5 χρόνων. Προφανώς ο Πετράκης θέλει κάποιες εγγυήσεις, για τις μεταγραφές και την οργανωτική λειτουργία της ομάδας, και στη συνέχεια να αποφασίσει τι θα κάνει. Πάντως, ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει τις επόμενες ημέρες.