Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Μέχρι το 2020 ανανεώνει το συμβόλαιο και ο Νικολιάς


Ο Αλέξανδρος Νικολιάς εντός των ημερών θα υπογράψει το νέο συμβόλαιο με την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Μέσα στο Ιούνιο, θα έχει κλείσει και το θέμα με τον Αλέξανδρο Νικολιά, όσον αφορά την ανανέωση του συμβολαίου του που λήγει στις 31/12/2018. Ήδη έγιναν οι πρώτες συζητήσεις και σύντομα θα υπάρξει ανανέωση για άλλα δύο χρόνια.
Ο Νικολιάς είχε αποκτηθεί από τον Ιανουάριο 2016 από τον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά στάθηκε άτυχος, καθώς τρεις φορές τραυματίστηκε και έμεινε για μεγάλα διαστήματα εκτός αγωνιστικής δράσης. Ωστόσο είναι ένας παίκτης με ιδιαίτερα προσόντα και προοπτική, που τον πιστεύει ο Πετράκης και είναι βέβαιο, ότι αν δεν έχει άλλες ατυχίες, με την προετοιμασία που θα κάνει το καλοκαίρι, θα είναι βασικός τη νέα σεζόν.  

Και ο Νικολιάς, που παράλληλα είναι και φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, βλέπει θετικά την παραμονή του στον ΠΑΣ, γιατί στις δύσκολες στιγμές που πέρασε με τους τραυματισμούς όλοι του φέρθηκαν ανθρώπινα και ένιωθε σαν στο σπίτι του και τώρα που είναι καλά, η ομάδα θα του δώσει την ευκαιρία να παίξει ποδόσφαιρο και να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για την επέκταση της συνεργασίας μέχρι 30/6/2020. 

Με τον Νικολιά κλείνει και το θέμα των ανανεώσεων. Όσους παίκτες που έληγαν τα συμβόλαιά τους, ήθελε να κρατήσει στο ρόστερ ο ΠΑΣ, τους κράτησε, όπως τους Περιστερίδη, Τζημόπουλο, Μιχαήλ, Σκόνδρα, Μπουκουβάλα, Αποστολόπουλο. 

Οι προσπάθειες επεκτείνονται σε άλλα μέτωπα για την εξεύρεση των κατάλληλων παικτών που θα καλύψουν νευραλγικές θέσεις στην ενδεκάδα και θα δώσουν καλύτερη ποιότητα στην ομάδα τη νέα σεζόν. Έχουν προταθεί πάρα πολλοί παίκτες από Ελλάδα και εξωτερικό από γραφεία μάνατζερ, αλλά ο ΠΑΣ έχει από καιρό με δικούς του ανθρώπους κάνει το σκάουτιγκ και έχουν εντοπιστεί παίκτες που είναι εν δυνάμει μεταγραφικοί στόχοι. Μάλιστα δύο είναι κλεισμένοι και θα ανακοινωθούν από την ΠΑΕ. 

Ανοιχτή γραμμή υπάρχει και με τον Κόντε, που κάνει διακοπές στην Ισπανία και ετοιμάζεται να παντρευτεί την καλή του. Χθεσινές πληροφορίες ανέφεραν ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τον ΠΑΟΚ, αλλά όχι στο ποσό της ρήτρας (900.000 ευρώ). Μάλλον στον Δικέφαλο περιμένουν να ρίξει τις απαιτήσεις του ο ΠΑΣ για να κάνει επίσημη πρόταση. Έτσι το θέμα με τη μεταγραφή του Ισπανού άσου παραμένει ανοιχτό και θα είναι ανοιχτό και για μεγαλύτερο διάστημα, αφού στα μεταγραφικά υπάρχουν οι διαπραγματεύσεις και οι κινήσεις τακτικής. Οι εντολές που έχει ο Κόντε είναι να κάνει κανονικά τις διακοπές του, να ξεκουραστεί και τέλη Ιουνίου που θα γίνει η πρώτη συγκέντρωση να είναι κανονικά στα Γιάννινα. Αν μέχρι τότε προκύψει κάτι άλλο, ασφαλώς θα ειδοποιηθεί, ενώ υπάρχει και ο εκπρόσωπός του στην Ελλάδα που παρακολουθεί καθημερινά το θέμα.

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΚΟΝΤΕ

Το χθεσινό ρεπορτάζ του «Η.Α» ότι ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρεται για τον Κόντε αλλά θέλει να τον αγοράσει με λιγότερα χρήματα από τη ρήτρα (900.000 ευρώ) επιβεβαιώθηκε χθες και από απογευματινή ανάρτηση της ιστοσελίδας στην Αθήνα του αθλητικού ραδιοφώνου ΣΠΟΡ FM. Το ρεπορτάζ τόνισε και τα εξής: «Και πάλι είναι ανοικτό το ενδεχόμενο απόκτησης του Κόντε για τον ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, καθοριστικό ρόλο σε αυτό έχει παίξει το γεγονός ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα φέρεται να είναι πια διαλλακτικός στο θέμα καταβολής της ρήτρας για να παραχωρήσει τον Ισπανό επιθετικό. Το ποσό αυτό ανερχόταν στις 900.000 ευρώ, αλλά οι Γιαννιώτες πια φέρονται να είναι θετικοί εάν προκύψει κάποια πρόταση με καλό οικονομικό αντίτιμο ή έστω που θα μπορούσε να κριθεί συμφέρουσα. Στον ΠΑΟΚ πλέον σκέφτονται και τη λύση του Ισπανού, τον οποίο γνωρίζουν αρκετά καλά από το ελληνικό πρωτάθλημα, χωρίς όμως να εγκαταλείπουν την περίπτωση του Πούκι».

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΔΑΚΗΣ ΓΙΑ ΠΕΤΡΑΚΗ

Ο γνωστός δημοσιογράφος Φαίδων Κωνσταντουδάκης στην ιστορική στήλη του «Α-Ω» που βγαίνει τώρα από την ιστοσελίδα a-sports.gr έγραψε για τη συμφωνία Πετράκη και ΠΑΣ τα εξής: «ΥΠΗΡΞΕ αναφορά στο όνομα του Γιάννη Πετράκη, ότι ο Νταμπίζας τον είχε υπόψη του, αν ο Δώνης πετούσε στον αέρα την εξαιρετική ευκαιρία, για τον «πράσινο» πάγκο. Τελικά ο Κρητικός θα συνεχίσει στον ΠΑΣ Γιάννινα, για 5η συνεχόμενη σεζόν. Πάει για ρεκόρ. ΄Όπως του αξίζει. Συνδυάζει χαρακτήρα και προπονητικές γνώσεις. Αθόρυβος, μετρημένος, κόσμημα και για την γενιά που εκπροσωπεί και από την οποία έχουν απομείνει ελάχιστοι. Ο κύριος Γιάννης τιμάει στο έπακρον ό,τι αντιπροσωπεύει. Μακάρι να του μοιάσει στα μισά ο γιος του, που διακρίθηκε εφέτος στον πάγκο του ΑΟΧ-Κισσαμικού».

Ο ΓΙΑΝΝΙΚΟΓΛΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΑΕΚ

Γενικώς το πρότζεκτ της ΑΕΚ από τότε που επέστρεψε μετά την περιπέτεια της Γ’ και Β’ εθνικής, βασίζεται στον ελληνικό κορμό. Ειδικώς πολύ περισσότερο, στις θέσεις κάτω από τα δοκάρια της ομάδας. Με εξαίρεση την πρώτη σεζόν στη Superleague που η ΑΕΚ είχε αποκτήσει τον Αλάιν Μπαρόχα, όλες τις υπόλοιπες, είχε αμιγώς ελληνική τριάδα στους τερματοφύλακες. Και θα συνεχίσει έτσι και την επόμενη σεζόν. Παρά τις δυο αποχωρήσεις. Μετά τον Γιάννη Ανέστη, που δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιο του, αποχωρεί και ο Παναγιώτης Ντούνης, που είχε την θέση του τρίτου τερματοφύλακα. Χωρίς να έχει πάρει καθόλου χρόνο συμμετοχής. Θέση στην τριάδα θα πάρει οριστικά ο Μάκης Γιαννίκογλου που έφυγε από τον ΠΑΣ καθώς είναι σε προφορική συμφωνία με την Ένωση που θα γίνει και γραπτή. Πλέον επιλογή Γιαννίκογλου είναι δεδομένη και απομένουν μόνο οι υπογραφές. Ο Γιαννίκογλου έρχεται να συμπληρώσει την τριάδα, μαζί με τον Βασίλη Μπάρκα και τον Παναγιώτη Τσιντώτα.

ΟΙ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Ο Απόλλων Σμύρνης θα αποκτήσει δανεικό για δυο χρόνια τον 23χρονο Αργεντινό, Λουίς Μακί Σάλσες, έχοντας τν συνεχεία οψιόν αγοράς.
- Την απόκτηση του 27χρονου γκολκίπερ, Ζερεμί Μαλέρμπ, ανακοίνωσε ο Πανιώνιος με τον νεοαποκτηθέντα τερματοφύλακα να προέρχεται από την Σκωτία και την Νταντί.
- Ο ΠΑΟΚ παραχώρησε εκ νέου δανεικό στη Λαμία τον 25χρονο τερματοφύλακα, Νίκο Μελίσσα, ο οποίος αποτελεί την τέταρτη προσθήκη των Φθιωτών.
- Ο μάνατζερ του Έργκους Κάτσε, Νίκος Καγιούλης, υποστήριξε ότι προτεραιότητα είναι η συνέχιση δανεισμού στον Παναθηναϊκό με οψιόν αγοράς του από τον ΠΑΟΚ, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι οι δύο πλευρές δεν βρίσκονται μακριά.
-Ο τερματοφύλακας Βασίλης Μπάρκας επέκτεινε τη συνεργασία του με την ΑΕΚ έως το καλοκαίρι του 2022 ύστερα από γρήγορες και αποτελεσματικές ενέργειες της ομάδας.
- Σύμφωνα με βελγικό δημοσίευμα, ο τεχνικός της Άντερλεχτ, Χάιν Βανχάεζενμπρουκ παραμένει... οπαδός του Όγκνιεν Βράνιες και δεν αποκλείεται να υπάρξει νέα κίνηση για την απόκτησή του.