Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Τι είπαν χθες Πετράκης και Χριστοβασίλης στην Αθήνα


Για να δούμε πότε θα υπάρξουν οριστικές ανακοινώσεις

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Μετά την ήττα της Κέρκυρας στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΣ σφράγισε και μαθηματικά την παραμονή του στην κατηγορία. Αυτό σημαίνει ότι θα παίξει απελευθερωμένος από πίεση και άγχος στα τρία τελευταία παιχνίδια (ΑΕΛ, Ολυμπιακό εντός, Λαμία εκτός) και παράλληλα μπορεί από τώρα να κάνει τον προγραμματισμό για τη νέα σεζόν. Ειδικά ο φετινός προγραμματισμός θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και κλειδί για τα επόμενα χρόνια, γιατί λήγουν πολλά συμβόλαια, η ομάδα δεν πήγε καλά φέτος και χρειάζεται ριζική αναδιάρθρωση. 

Ήδη στον ΠΑΣ άρχισαν από χθες να τρέχουν οι εξελίξεις, καθώς στην Αθήνα ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης είχε συνάντηση με τον προπονητή Γιάννη Πετράκη, με την παρουσία του τεχνικού διευθυντή Δημήτρη Νιαρχάκου και των γιών του μεγαλομετόχου που είναι και μέλη της διοίκησης, Παναγιώτη και Γιάννη Χριστοβασίλη. Η ΠΑΕ ανακοίνωσε ότι συζήτησαν τον σχεδιασμό της νέας σεζόν, αλλά τι σχεδιασμός μπορεί να γίνει, από τη στιγμή που είναι ανοιχτό το θέμα Πετράκη και δεν συμφώνησε ακόμα για τη συνεργασία την επόμενη σεζόν; 

Είναι αυτονόητο, ότι ο Χριστοβασίλης κάλεσε τον Πετράκη βασικά για να διερευνήσει τις προθέσεις του και να κάνουν την πρώτη κουβέντα για ανανέωση της συνεργασίας τους, όπως και έγινε. Μπορεί τα προηγούμενα χρόνια, αυτές οι συζητήσεις να γίνονταν μετά το τέλος των αγώνων, αλλά φέτος, επειδή υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα, θέλουν από τώρα να τρέξουν οι εξελίξεις. Ήταν η πρώτη διερευνητική κουβέντα με τον Πετράκη και θα ακολουθήσουν άλλες μέχρι να παρθούν οριστικές αποφάσεις. Όχι μόνο με τον Πετράκη, αλλά και με τους υπόλοιπους του πετυχημένου τεχνικού τιμ.

Παράλληλα έγινε και συζήτηση για τα υπόλοιπα ζητήματα, ποιοι παίκτες να μείνουν από αυτούς που λήγουν τα συμβόλαιά τους, ποιοι να φύγουν, σε ποιους θα ζητηθεί λύση της συνεργασίας και σε ποια κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούν στη μεταγραφική αγορά, για να βρουν καλούς παίκτες και να ενισχύσουν την ομάδα, που φέτος έδειξε σημεία κόπωσης, φθοράς, με πτωτική πορεία. Είναι νωρίς για οριστικές αποφάσεις, αλλά από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι συζητήσεις, αναμένεται με το τέλος του πρωταθλήματος να ξεκαθαρίσει αν μείνει ή όχι ο Πετράκης. Και αυτό θα εξαρτηθεί από τον ίδιο, καθώς ο Χριστοβασίλης έχει πρόταση ανανέωσης της συνεργασίας. 

Επίσης χθες ήταν ημέρα και άλλων ανακοινώσεων. Ένα δημοσίευμα ιστοσελίδας στο οποίο φέρονταν να είπε ο πρόεδρος της Χαλκίδας ότι ο Γιώργος Χριστοβασίλης ενδιαφέρεται να ασχοληθεί διοικητικά με την ομάδα της Εύβοιας, άναψε φωτιές στα Γιάννινα. Η ΠΑΕ διέψευσε αυτά και τα έβαλε με τοπικούς δημοσιογράφους γιατί στο διαδίκτυο αναπαρήγαγαν αυτή την ιστορία. Παράλληλα εκδόθηκε ανακοίνωση που αναφέρονται τα εξής: «Μας έχουν εντυπωσιάσει οι αγοραπωλησίες που έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες μέσω δημοσιευμάτων από «δημοσιογράφους» της χώρας μας… Όσοι έχουν ενδιαφέρον να γίνουν μεσίτες πωλήσεων ομάδων και παικτών ας φροντίσουν να αλλάξουν επαγγελματική δραστηριότητα και να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα.. Στην πραγματικότητα ούτε υπήρχε, ούτε υπάρχει ενδιαφέρον για αγορά άλλων ομάδων από τον Πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ούτε υπάρχει προγραμματισμός για την πώληση του ΠΑΣ… 
Σημείωση για τους τοπικούς δημοσιογράφους: «Οι αναδημοσιεύσεις δεν σε κάνουν δημοσιογράφο, το ρεπορτάζ και η έρευνα είναι αυτά που σε κάνουν…». 

Τέλος στην παρουσία του VAR στα γραφεία της ΕΠΟ, την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα εκπροσώπησε ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος Δημήτρης Νιαρχάκος. Η ομάδα χθες είχε ρεπό και από σήμερα ξεκινά προπονήσεις, με στόχο τη νίκη στο ματς της Κυριακής με τη Λάρισα στα Γιάννινα. Παράλληλα ο Πετράκης, θα έχει την ευκαιρία να «κατασκοπεύσει» την ΑΕΛ στο σημερινό παιχνίδι Κυπέλλου με την ΑΕΚ.

………………………..