Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Το ματς με Ξάνθη και το προσωπικό στοίχημα του Κόντε


Θα σπάσει το ρεκόρ του Τσιριμώκου ο Πέδρο Κόντε;

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Με προπόνηση που έγινε το πρωί στο ΠΕΑΚΙ συνεχίστηκε και χθες η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον εκτός έδρας αγώνα της Κυριακής με την Ξάνθη.
Ο Γιάννης Πετράκης στο δίτερμα που έγινε ανακάτεψε την τράπουλα και κράτησε κλειστά τα χαρτιά του, για το πώς σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα στα Πηγάδια με στόχο να πάρει θετικό αποτέλεσμα.

Με την ομάδα των βασικών άλλαξε πολλούς παίκτες, κάτι που σημαίνει ότι ακόμα δεν έχει κατασταλάξει ως προς το σχήμα που έχει στα πλάνα για αυτή την δύσκολη αναμέτρηση. Θα απουσιάσουν οι τιμωρημένοι Βιδάλ, Γαρουφαλιάς, Αποστολόπουλος και οι τραυματίες Μπετρά και Σολτάνι. Όλοι αυτοί απουσίαζαν και στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης τη Μεγάλη Τετάρτη, πλην του Βιδάλ που συμπλήρωσε κάρτες και επειδή είναι και τραυματίας, δηλώθηκε να μη παίξει στην Ξάνθη. 

Ουσιαστικά δηλαδή ο Πετράκης θα προσπαθήσει να καλύψει το κενό του Βιδάλ, είτε να ξεκινήσει από την αρχή τον Νικολιά, είτε να παίξει με έναν επιθετικό (Κόντε) και να γυρίσει πίσω τον Γιάκο, στη γραμμή του κέντρου μαζί με τον Χαλκιαδάκη. Είναι σκέψεις που απασχολούν τον Κρητικό τεχνικό, που λογικά σήμερα που θα είναι και η πιο ουσιαστική προπόνηση της εβδομάδας με την ολοκλήρωση της προετοιμασίας, θα κάνει τις τελικές δοκιμές. 

Αύριο θα γίνει ελαφρά προπόνηση και στη συνέχεια θα αναχωρήσει η αποστολή για την Ξάνθη, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο, θα καθοριστεί σήμερα, να φύγει πρωί για την ακριτική πόλη η ομάδα και να προπονηθεί το απόγευμα σε γήπεδο της περιοχής. Ο ΠΑΣ προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες, με Παναιτωλικό (εκτός), Απόλλωνα Σμύρνης (εντός), που όπως είπε ο Πετράκης, θα μπορούσε να τις αποφύγει, γιατί οι εμφανίσεις και οι ευκαιρίες που δημιούργησε, είναι δυσανάλογες με τα αποτελέσματα. 

Τώρα που χάθηκε ο στόχος της Ευρώπης, ο «Άγιαξ» θα παίξει χωρίς άγχος και πίεση και αυτό μπορεί να του βγει σε καλό, καθώς οι παίκτες θα έχουν καθαρότερη σκέψη και όχι βαριά πόδια. Ο Πετράκης ζητά να γίνονται καλύτερα τελειώματα των φάσεων, για να γίνει πάλι παραγωγικός και ο Κόντε, που έχει να σκοράρει από το ματς με τον Πλατανιά, ενώ στα τελευταία παιχνίδια με Λεβαδειακό, Κέρκυρα, Παναιτωλικό, Απόλλωνα Σμύρνης, δεν βρήκε τον δρόμο για τα δίχτυα. 

Ο Ισπανός επιθετικός έχει και προσωπικό στοίχημα μπροστά του, να παλέψει για την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ, αφού έχει 13 γκολ στο πρωτάθλημα, έναντι 14 γκολ των Πρίγιοβιτς (ΠΑΟΚ), Ανσαριφάρντ (Ολυμπιακού) και παράλληλα να σπάσει και το ρεκόρ που έχει στον ΠΑΣ ο Θαλής Τσιριμώκος, που την αγωνιστική σεζόν 1979-80 είχε σημειώσει 16 γκολ. Στο ματς με τον Απόλλωνα του δόθηκε η ευκαιρία να πιάσει στην πρώτη σειρά του πίνακα τους Πρίγιοβιτς και Ανσαριφάρντ, αλλά στάθηκε άτυχος, καθώς το πέναλτι που εκτέλεσε απέκρουσε ο γκολκίπερ της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» Χουάντερσον.