Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Ο ΠΑΣ θέλει να κερδίσει τις τελευταίες εντυπώσεις


Θα το παλέψει μέχρι τέλος για την καλύτερη δυνατή θέση ο ΠΑΣ (φωτο Λ. ΣΤΑΜΟΥΛΗ)

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Μέχρι πριν από τον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης, ο ΠΑΣ είχε ελπίδες να διεκδικήσει την 5η θέση με όνειρα Ευρώπης. Όμως μετά την ήττα αυτή με σκορ 1-0 στο στάδιο «Ζωσιμάδες», εκτιμάται ότι είναι τρομερά δύσκολο να καλυφθεί η διαφορά των 6 βαθμών στις τέσσερις αγωνιστικές που απέμειναν. Για τον λόγο αυτό, τίθεται τώρα σε εφαρμογή ο δεύτερος στόχος που είναι να τερματίσει μεταξύ 6ης και 8ης θέσης, δηλαδή πάνω από τη μέση του βαθμολογικού πίνακα, για να κερδίσει τις τελευταίες εντυπώσεις και να κλείσει πάλι με θετικό πρόσημο την αγωνιστική σεζόν. 

Έτσι, όχι μόνο δεν ανακόπτεται η πορεία των κυανόλευκων μετά την ήττα που υπέστησαν τη Μεγάλη Τετάρτη από την «Ελαφρά Ταξιαρχία» στα Γιάννινα, αλλά τουναντίον η προσπάθεια θα συνεχιστεί με το ίδιο πείσμα και πάθος, για να τερματίσει η ομάδα τους όσο το δυνατόν ψηλότερα. Το πρόγραμμα θεωρείται ισορροπημένο, με Λάρισα, Ολυμπιακό στα Γιάννινα και Ξάνθη, Λαμία εκτός έδρας. Η αρχή της τελευταίας τετράδας θα γίνει την Κυριακή του Θωμά (ώρα 17.15) στα Πηγάδια Ξάνθης, όπου θα γίνει ο αγώνας με την τοπική ομάδα. Στόχος του ΠΑΣ είναι θετικό αποτέλεσμα, σε μια έδρα που έφερε πολλές φορές καλά αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια. 

Οι διακοπές του Πάσχα πλέον τελείωσαν για τον ΠΑΣ, όπου παίκτες και τεχνική ηγεσία ήταν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους και τώρα το σύνθημα που υπάρχει είναι «τα κεφάλια μέσα για να κερδίσουμε τις τελευταίες εντυπώσεις». Ενδεχομένως ο Κρητικός τεχνικός να κάνει κάποιες αλλαγές σε σχέση με τα προ του Πάσχα παιχνίδια με Παναιτωλικό και Απόλλωνα τα οποία σφραγίστηκαν με ήττες. 

Παράλληλα αυτές τις μέρες θα γίνουν και συζητήσεις με παίκτες που λήγουν τα συμβόλαιά τους, ώστε να ξέρει ο Χριστοβασίλης που κυμαίνονται οι απαιτήσεις τους και πως θα κινηθεί στη συνέχεια. Υπενθυμίζεται ότι τέλος Ιουνίου τρέχοντος έτους μένουν ελεύθεροι οι Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Περιστερίδης, Γιαννίκογλου, Σκόνδρας, Σολτάνι, Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος, Καρανίκας, Γαρουφαλιάς, Τσικάρσκι, Χέλκβιστ και τέλος Δεκεμβρίου μένει ελεύθερος ο Νικολιάς. Όπως τονίσαμε και άλλες φορές, αρκετοί από τους παραπάνω θα μείνουν ελεύθεροι, καθότι θα γίνει ανανέωση της ομάδας και περαιτέρω ενίσχυσή της, αφού τη φετινή σεζόν δεν είναι σε τόσο καλή κατάσταση και είχε πτωτική πορεία. 

Για τον λόγο αυτό από μέρες έχει ενεργοποιηθεί και το τμήμα σκάουτιγκ. Με τον Πετράκη και τους συνεργάτες του θα γίνουν συζητήσεις μετά το τελευταίο ματς με τον Ολυμπιακό, με προοπτική ανανέωσης της συνεργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, έκλεισε και το θέμα με τον Τσάβεζ για να μη έχει καμία συνέπεια η ομάδα από το Διαιτητικό Δικαστήριο. Τέλος, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Απόλλωνα Λάρισας Παναγιώτη Μαντζανά, ο ΠΑΣ ενδιαφέρεται για την απόκτηση του 22χρονου στόπερ Χρήστου Αγροδήμου και του 20χρονου τερματοφύλακα Παναγιώτη Παϊτέρη. Πόσο αληθεύουν αυτά, θα φανεί στην πορεία.