Τρίτη 10 Απριλίου 2018

"Έφυγε" ο Πρόεδρος που έκανε μεγάλο τον ΠΑΣ Γιάννινα


Πάνδημος έγινε η κηδεία στα Γιάννινα του γιατρού και παλιού προέδρου του ΠΑΣ Σάκη Τσουκανέλη (φωτο)


«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών ο γιατρός Σάκης Τσουκανέλης, από τους κορυφαίους προέδρους στην ιστορία του ΠΑΣ Γιάννινα.
Επί δικής του προεδρίας (1971-73),  εντάχθηκαν στον ΠΑΣ οι έξι Αργεντινοί ποδοσφαιριστές Παστερνάκης, Γκλασμάνης, Κοντογιωργάκης, Μοντέζ, Αλβαρέζ, Λίσσα. Αυτοί μαζί με μια φουρνιά σημαντικών Ελλήνων ποδοσφαιριστών, δημιούργησαν τη μεγάλη ομάδα και τον θρύλο του «Άγιαξ της Ηπείρου». 

Εκείνη την εποχή ήταν μια εποποιία για τα Γιάννινα να έχουν έξι μεγάλους παίκτες από το εξωτερικό που άλλαξαν το σκηνικό, όχι μόνο στο Γιαννιώτικο ποδόσφαιρο, αλλά και στην Ελλάδα. Με πρόεδρο τον Αθανάσιο (Σάκη) Τσουκανέλη και με προπονητή τον Αυγουστίνο Γκομέζ Ντε Φαρία, άλλαξε επίπεδα ο ΠΑΣ, έγινε μεγάλη ομάδα και ξεκίνησε η μεγάλη πορεία με χρυσές σελίδες ιστορίας.

Ο Σάκης Τσουκανέλης επίσης είχε μεγάλη προσφορά στην κοινωνία και την ιατρική επιστήμη, ενώ διετέλεσε και Αντιδήμαρχος στον Δήμο Ιωαννιτών. 

Η εξόδιος ακολουθία εψάλη σήμερα στις 11 το πρωί στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου Ιωαννίνων και η ταφή έγινε στο Κοιμητήριο του Αγίου Νικολάου Κοπάνης. Τον αποχαιρέτησαν η οικογένειά του, συγγενείς, ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων Σταυρούλα Τσιάρα και πολλοί συμπολίτες. 

Αντί στεφάνου η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα κατέθεσε χρηματικό ποσό στην Ιερά Μονή Δουραχάνης.


Η συλλυπητήριος ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα

Με λύπη πληροφορηθήκαμε χθες ότι έφυγε από κοντά μας μία σημαντική προσωπικότητα της ιστορίας του ΠΑΣ Γιάννινα, ο Σάκης Τσουκανέλης. Επί προεδρίας του δημιουργήθηκε η μεγάλη ομάδα του Άγιαξ της Ηπείρου και ήταν μία από τις φυσιογνωμίες που άφησαν το στίγμα τους στην πόλη και στην ομάδα.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και η διοίκηση της ομάδα εκφράζουν δημόσια τα θερμά τους συλλυπητήρια και αντί στεφάνου η ομάδα μας θα προσφέρει ένα ποσό βοήθειας στην Ιερά Μονή Παναγίας Ντουραχάνη στη μνήμη του εκλιπόντος.