Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Το πάλεψε ο ΠΑΣ αλλά έφυγε με άδεια χέρια από το Αγρίνιο


Στιγμιότυπο από τον αγώνα Παναιτωλικός - ΠΑΣ (ΦΩΤΟ agriniopress.gr)


Ένα γκολ που σημείωσε ο Πάουλο στο 14’ ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη με σκορ 1-0 στον Παναιτωλικό, στο ματς με τον ΠΑΣ που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στο Αγρίνιο.
Τα «καναρίνια» πέτυχαν αυτό το γκολ και μετά περισσότερο προσπάθησαν να διασφαλίσουν αυτό το σκορ, παρά τα πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα, καθώς έπαιξαν με σφιχτή άμυνα. Και αυτό τους βγήκε, αφού άντεξαν μέχρι το τέλος και πήραν ένα πολύτιμο τρίποντο.

Ο ΠΑΣ που από το 53’ έπαιζε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Αποστολόπουλου (κινήθηκε να χτυπήσει εκτός φάσης τον Μπράβο και ο Σέζος τιμώρησε με κόκκινη την πρόθεση), προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι, αλλά παρά τις προσπάθειες μπορούσε σε κάποιες φάσεις να πετύχει γκολ και να πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία. Ίσως το «Χ» να ήταν δίκαιο αποτέλεσμα, αφού ο ΠΑΣ, χωρίς να φτάσει σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, ήταν καλύτερος από τον Παναιτωλικό, ή αν θέλετε περισσότερο επικίνδυνος και με περισσότερες φάσεις μπροστά από την εστία του Κυριακίδη σε σχέση με τις φάσεις που έγιναν στην εστία του Βελλίδη. Αυτό δείχνει και η στατιστική απεικόνιση έχοντας 3 τελικές προσπάθειες ο Παναιτωλικός και 7 ο ΠΑΣ!

Στο 47’ ο Μάζουρεκ του Παναιτωλικού απέκρουσε με το χέρι, ενώ πατούσε μέσα στην περιοχή, αλλά ο ρέφερι από το Κιλκίς καταλόγισε φάουλ υπέρ του ΠΑΣ, ενώ οι κυανόλευκοι ζήτησαν πέναλτι. Πέναλτι ζήτησε και ο Παναιτωλικός στο 19' σε χέρι του Αποστολόπουλου μετά από σέντρα του Ντίας, αλλά ο Σέζος το θεώρησε ακούσιο. Κατά τα άλλα ήταν ένα μέτριο σε γενικές γραμμές παιχνίδι, όπου ο Παναιτωλικός χωρίς να είναι καλύτερος από τον ΠΑΣ πήρε την πολύτιμη νίκη. Και αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες. Με την ήττα αυτή ο ΠΑΣ περιόρισε ακόμα περισσότερο τις λιγοστές ελπίδες για την κατάληψη της 5ης θέσης. Τουλάχιστον να κερδίσει την Τετάρτη τον Απόλλωνα Σμύρνης στα Γιάννινα, για να τερματίσει στην πρ’ωτη 8άδα που θα είναι και αυτό επιτυχία.

Διαιτητής του αγώνα ο Σέζος (Κιλκίς) από τον οποίο έχουν παράπονα οι Γιαννιώτες. Βοηθοί του ήταν οι: Καραβασίλης (Καβάλας), Σάββας (Σερρών). Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Μοράρ (17’), Ιταμπέλ (90’) – Γαρουφαλιάς (7’), Χαλκιαδάκης (34’). Στο 53’ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Αποστολόπουλος του ΠΑΣ.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μπράβο, Γιαννιώτης, Μάζουρεκ (63 Ιταμπέλ), Ρόσα, Ντίας (71 Κλέσιο), Μάρκος Πάουλο, Μαρινάκης, Χαντάκιας, Μιχάι, Μοράρ (74 Βακράκος).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Αποστολόπουλος, Γαρουφαλιάς (62 Λίλα), Γιάκος (73 Χέλκβιστ), Χαλκιαδάκης, Μανθάτης (57 Νικολιάς), Βιντάλ, Κόντε.