Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Βολιδοσκοπούν παίκτες από Ελλάδα και εξωτερικό


Ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης (που διακρίνεται με τον υπεύθυνο ασφαλείας Φόντα Βρόσγο) θέλει να κάνει πάλι δυνατό τον ΠΑΣ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Μπορεί να μην τελείωσε ακόμα το πρωτάθλημα και να προέχει το αγωνιστικό κομμάτι, μήπως και μπορέσει η ομάδα να διεκδικήσει την 5η θέση, αλλά επειδή θα υπάρξουν αλλαγές, οι διοικούντες την ομάδα και κυρίως ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης θέλουν από τώρα να κάνουν προεργασία για τα μεταγραφικά.
Το γεγονός ότι λήγουν συμβόλαια 11 ποδοσφαιριστών, σε συνδυασμό και με την πτωτική πορεία που είχε φέτος η ομάδα σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, προμηνύουν περαιτέρω ενίσχυσή της κατά τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Το είπε άλλωστε και ο Χριστοβασίλης σε συνέντευξη Τύπου στις αρχές Μαρτίου, ότι θα υπάρξει φρεσκάρισμα της ομάδας για να έχει καλύτερη πορεία την επόμενη σεζόν.

Κάποιοι παίκτες από τους υπάρχοντες στο ρόστερ θα αποχωρήσουν και κάποιοι θα έρθουν. Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, ήδη ξεκίνησε το ψάξιμο από πλευράς ΠΑΣ, μέσω των ανθρώπων του που είναι επωμισμένοι στον τομέα αυτό, σε συνεργασία και με γραφεία μάνατζερ, για να εντοπιστούν παίκτες από Ελλάδα και εξωτερικό που θα είναι εν δυνάμει μεταγραφικοί στόχοι της ομάδας. Μπορεί να μη γίνουν μεγάλα οικονομικά ανοίγματα που μπορούν να προκαλέσουν άλλα προβλήματα, αλλά θα γίνει προσπάθεια να βρεθούν παίκτες που θα είναι χρήσιμοι και θα βοηθήσουν την ομάδα και μάλιστα σε όλες τις θέσεις.

Και ο ΠΑΣ έδειξε ότι έχει αυτή την ικανότητα, να βρίσκει παίκτες από το εξωτερικό, από την Ελλάδα, από μικρότερες κατηγορίες και να τους αξιοποιεί σε μεγάλο βαθμό, κάνοντας και μεταπωλήσεις σε μεγαλύτερες ομάδες. Ήδη στο τμήμα σκάουτινγκ της ομάδας υπάρχει κινητικότητα, ο πρόεδρος στην Αθήνα σε καθημερινή βάση ενημερώνεται για τα δεδομένα που προκύπτουν, ώστε από τώρα να γίνει η προεργασία και όταν τελειώσει το πρωτάθλημα και γίνουν οι τελικές επιλογές, έχοντας βαρύτητα και η γνώμη του Πετράκη.

Ο κρητικός τεχνικός θα αξιολογήσει και τους υπάρχοντες παίκτες και τέλος της σεζόν θα είναι σε θέση να κάνουν τις αξιολογήσεις. Κινούνται με απόλυτη μυστικότητα από τώρα για να έχουν τον χρόνο μπροστά τους για να κάνουν τη δουλειά όπως πρέπει και χωρίς πίεση. Και ασφαλώς, όπως γίνεται κάθε χρόνο, θα δοθεί προσοχή και στους νέους παίκτες και όσοι είναι έτοιμοι θα πάρουν και τις ευκαιρίες σε παιχνίδια να δείξουν την αξία τους. Ήδη ο ΠΑΣ έχει 7 παίκτες επαγγελματίες κάτω των 20 ετών που θα αυξηθούν, καθώς θα γίνουν πάλι αξιολογήσεις από το δυναμικό των ομάδων νέων.

Χθες ο Γιώργος Χριστοβασίλης είχε συνάντηση με τον τεχνικό διευθυντή των ομάδων νέων Δημήτρη Τερεζόπουλο και ενημερώθηκε για το τουρνουά που έγινε στην Ιταλία και συμμετείχε η ομάδα Κ20 με τους 7 νεαρούς επαγγελματίες παίκτες. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Παναγιώτης Χριστοβασίλης, που είναι υπεύθυνος για την λειτουργία των ακαδημιών του ΠΑΣ που υπάρχουν στην Αθήνα. Ο ηγέτης της ΠΑΕ, επικοινώνησε τηλεφωνικά και με τον προπονητή της Κ20 Χρήστο Αγγέλη για το ίδιο θέμα. 

Αγωνιστικά, η προετοιμασία συνεχίσθηκε και χθες υπό βροχή στο γήπεδο με συνθετικό τάπητα στην Ανατολή. Συντηρητικό πρόγραμμα έκανε ο Πέδρο Κόντε, περισσότερο για προληπτικούς λόγους, αφού λόγω των συνεχόμενων βροχοπτώσεων στα γήπεδα υπάρχουν παγίδες και κίνδυνος τραυματισμού. Επειδή είχε κάποιες ενοχλήσεις από την προηγούμενη εβδομάδα, κάνει συντηρητικό πρόγραμμα, ενώ θα αγωνισθεί στο αυριανό φιλικό παιχνίδι με τον ΑΟΚ Κέρκυρα στο γήπεδο «Ζωσιμάδες». Η προετοιμασία θα συνεχισθεί και σήμερα με πρωινή προπόνηση. Επειδή στρώνεται το έδαφος για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα το αυριανό φιλικό θα είναι δυνατό τεστ για να δει ο Πετράκης την κατάσταση που είναι η ομάδα του.