Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Εντατικά η προετοιμασία για το ματς με Παναιτωλικό


Για το ματς του Σαββάτου με Παναιτωλικό ετοιμάζεται ο "Άγιαξ της Ηπείρου"

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ομόφωνα οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας αποφάσισαν χθες το μεσημέρι να ζητήσουν από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη να ξεκινήσει άμεσα το πρωτάθλημα αποδεχόμενες τους όρους του. Και μάλιστα να συνεχιστεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 31 Μαρτίου – 1 Απριλίου, από εκεί που σταμάτησε, δηλαδή από την 26η αγωνιστική, χωρίς να αλλάξει η σειρά των αγώνων. Το δε ματς ΠΑΣ Γιάννινα- Απόλλων Σμύρνης που εκκρεμεί από την 25η αγωνιστική, να γίνει κανονικά τη Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου. Αργά το απόγευμα αναμένονταν το κείμενο της Σούπερ Λίγκας να μεταβιβαστεί στον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη για την οριστική απόφαση επανέναρξης των αγώνων. Οι πρόεδροι της Σούπερ Λίγκας ειδοποίησαν τις ομάδες τους να ετοιμάζονται για το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. 

Οι χθεσινές εξελίξεις έφεραν και πάλι στις επάλξεις τους παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα. Υπάρχουν δύο δύσκολα ματς με Παναιτωλικό (εκτός), Απόλλωνα Σμύρνης (εντός), που θα κρίνουν πολλά για τη συνέχεια. Επί του παρόντος τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Αγρίνιο, καθώς το ματς με τον Παναιτωλικό είναι προγραμματισμένο να γίνει το Σάββατο 31 Μαρτίου και ώρα 15.00. Πάνω σε αυτό το πλάνο θα δουλέψει ο Πετράκης αυτές τις ημέρες. Μετά το διήμερο ρεπό του Σαββατοκύριακου, από χθες το απόγευμα οι παίκτες επέστρεψαν στο γήπεδο. Ο ρυθμός των προπονήσεων θα ενταθεί τις επόμενες ημέρες, με στόχο η ομάδα να φορτσάρει και να διεκδικήσει στο γειτονικό ντέρμπι του Αγρινίου θετικό αποτέλεσμα. Σε αυτό το ματς δεν υπολογίζεται ο Καρανίκας που είχε δηλωθεί να εκτίσει την ποινή της μιας αγωνιστικής λόγω συμπλήρωσης 4 κίτρινων καρτών. Ο Κόντε θα μπει στο κανονικό πρόγραμμα, αφού στο φιλικό παιχνίδι με την Κέρκυρα δεν αγωνίσθηκε προληπτικά λόγω της ολισθηρότητας του γηπέδου. Μέχρι την Πέμπτη θα έχουν επιστρέψει και οι διεθνείς Μανθάτης, Λλα, Τζημόπουλος. Γώγος, για να κάνει ο έμπειρος τεχνικός τα τελικά πλάνα.


ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΤΡΑΚΗ ΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑ

Ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές έμεινε ο Γιάννης Πετράκης από την απόδοση του ΠΑΣ στο φιλικό παιχνίδι με τον ΑΟΚ Κέρκυρα που έγινε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Δεν έχει τόσο σημασία γι' αυτόν το ισόπαλο αποτέλεσμα με σκορ 2-2 που έληξε το παιχνίδι, όσο η γενικότερη εικόνα που έδειξε η ομάδα, αλλά και ο κάθε παίκτης χωριστά. Μετά από αγωνιστική απραξία τριών εβδομάδων, η ομάδα στάθηκε αρκετά καλά και δεν έχασε τον παλμό και την αγωνιστικότητά της. Έπαιξε και χωρίς τον Πέδρο Κόντε, έναν παίκτη βαρόμετρο που πάντα κάνει τη διαφορά με τα γκολ που σημειώνει. Ο Ισπανός φορ λόγω των ενοχλήσεων που είχε τις προηγούμενες ημέρες δεν χρησιμοποιήθηκε για προληπτικούς λόγους.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑΣ

Για το θέμα των όρων Βασιλειάδη και για την πρόταση της ΑΕΚ να τροποποιηθεί ο κανονισμός για να μη πέφτουν οι ομάδες χωρίς αδειοδότηση, από τη Σούπερ Λίγκα ανακοινώθηκαν τα εξής: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League κατά τη σημερινή του συνεδρίαση έλαβε, μεταξύ άλλων, τις ακόλουθες αποφάσεις: 
1/ Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε ομόφωνα, αφού έλαβε υπόψη και αποδέχθηκε τις βασικές αρχές οι οποίες αναφέρονται στα από 21/3/2018 και 23/3/2018 έγγραφα του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γ. Βασιλειάδη, να υποβάλλει εντός της ποδοσφαιρικής οικογένειας συγκεκριμένες προτάσεις-τροποποιήσεις των οικείων πειθαρχικών κανόνων, με γνώμονα την πρόοδο του ποδοσφαίρου και την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων. 
2/ Αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Πρωτάθλημα SUPER LEAGUE ΣΟΥΡΩΤΗ να συνεχιστεί με τη διεξαγωγή της 26ης αγωνιστικής ημέρας. Ο εξ αναβολής αγώνας ΠΑΣ Γιάννινα-Απόλλων Σμύρνης, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος SUPER LEAGUE ΣΟΥΡΩΤΗ ορίστηκε για τη Μ. Τετάρτη 4 Απριλίου 2018. Η 27η αγωνιστική ημέρα του Πρωταθλήματος SUPER LEAGUE ΣΟΥΡΩΤΗ θα διεξαχθεί 14-16 Απριλίου 2018. 
3/ Η πρόταση της ΠΑΕ ΑΕΚ δεν έλαβε την εκ του καταστατικού απαιτούμενη πλειοψηφία των ¾». 
4/ Ο Τελικός του Πρωταθλήματος SUPER LEAGUE K15 θα διεξαχθεί στη Λαμία».


ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ Ο ΤΖΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Εν τω μεταξύ, επειδή ξεκίνησε μεταγραφολογία για παίκτες του ΠΑΣ που λήγουν τα συμβόλαιά τους το καλοκαίρι, ενδεχομένως να υπάρξει εντός των ημερών και επίσημη τοποθέτηση της ΠΑΕ, για να μην υπάρξει από προσανατολισμός ενόψει της τελικής ευθείας του πρωταθλήματος, όπου ο "Άγιαξ" θα διεκδικήσει την 5η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη. Η πρώτη διαφαινόμενη αποχώρηση είναι του Θέμη Τζημόπουλου, για καθαρά δικούς του οικογενειακούς λόγους. Στα Γιάννινα είναι από το καλοκαίρι του 2010 έχοντας συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις 222 συμμετοχές και 16 γκολ. Μετά τον Αλέξη Μιχαήλ, είναι ο παλαιότερος παίκτης της ομάδας. Το γραφείο μάνατζερ που τον εκπροσωπεί, ανάρτησε στο διαδίκτυο βίντεο με τις καλύτερες στιγμές του ποδοσφαιριστή στα Γιάννινα.