Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Περιμένουν και στον ΠΑΣ με αγωνία τις εξελίξεις


Τελευταία φορά που αγωνίσθηκε ο ΠΑΣ ήταν στην Κέρκυρα με τον ΑΟΚ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Μετά το ρεπό του Σαββατοκύριακου, στο γήπεδο επέστρεψαν από χθες στον ΠΑΣ Γιάννινα.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε απογευματινή προπόνηση, στο πλαίσιο προγράμματος μίνι προετοιμασίας που ακολουθεί η ομάδα από την περασμένη εβδομάδα, προκειμένου να διατηρηθεί σε καλά επίπεδα και να μη επηρεασθεί από τη διακοπή του πρωταθλήματος. Μια διακοπή που δεν ήθελαν με τίποτα στον ΠΑΣ με βάση τα αγωνιστικά κριτήρια, καθώς ο ΠΑΣ ήταν σε καλή κατάσταση στα τελευταία παιχνίδια και ήταν έτοιμος να φορτσάρει στην τελική ευθεία, για να διεκδικήσει με αξιώσεις την 5η θέση. Όμως αυτή η ορμή ανακόπηκε, μη επιτρέποντας να γίνει και το ματς της 25ης αγωνιστικής με τον Απόλλωνα Σμύρνης στα Γιάννινα, ενώ και οι δύο ομάδες ήταν έτοιμες να αγωνισθούν.

Υποχρεωτικά, από την προπερασμένη Δευτέρα ακολουθούν πρόγραμμα προετοιμασίας. Με την ευκαιρία να σημειωθεί ότι ο ΠΑΣ ζήτησε από τη στιγμή που θα ανακοινωθεί η επανεκκίνηση του πρωταθλήματος να γίνει πρώτα το ματς με τον Απόλλωνα για να μη υπάρχουν εκκρεμότητες από την 25η αγωνιστική και στη συνέχεια να γίνουν  τα τρέχοντας παιχνίδια, από το πώς θα καθορίσει τη σειρά των αγώνων η Σούπερ Λίγκα. 

Οι προπονήσεις θα συνεχισθούν πρωί και τις επόμενες ημέρες, ενώ την Παρασκευή 23 Μαρτίου και ώρα 16.30 θα γίνει και φιλικό κεκλεισμένων των θυρών με την Κέρκυρα στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Με τα υπάρχοντα δεδομένα, θα είναι οι πόρτες κλειστές και για τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης. 

Από αύριο στο πρόγραμμα προπονήσεων θα μπουν και οι νεαροί διεθνείς Ντόλοβατς, Βενετικίδης, Κ. Παπαδόπουλος, Λιάσος, Ζαχαρός, Ζώγκος που ήταν στο διεθνές τουρνουά Viarregio Cup της Ιταλίας με την ομάδα Νέων. Απουσιάζουν οι διεθνείς Μανθάτης (Εθνική Ελπίδων), Γώγος (Εθνική Νέων), Λίλα (Εθνική Αλβανίας), Τζημόπουλος (Εθνική Νέας Ζηλανδίας). Αυτές τις μέρες θα δουν πως θα πάει η κατάσταση και με τον Σολτάνι που έχει ενοχλήσεις στο πόδι. Οι Γιαννιώτες με αγωνία περιμένουν τις εξελίξεις για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Αν ξεκινήσει από το Σάββατο 31 Μαρτίου ο ΠΑΣ θα ετοιμασθεί για ένα πολύ κρίσιμο και αποφασιστικής σημασίας παιχνίδι για την 5η θέση, αφού θα παίξει στα Πηγάδια με την Ξάνθη. Αν όμως η Σούπερ Λίγκα αποφασίσει να ξεκινήσει από το σημείο που διακόπηκε και μετά, δηλαδή από την 26η αγωνιστική, τότε θα παίξει στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό, επίσης εξίσου δύσκολο παιχνίδι. 

Πέρα από τα αγωνιστικά θέματα, όπως αποκάλυψε ο «Η.Α» την περασμένη Παρασκευή, ο Χριστοβασίλης έχει καυτά θέματα να αντιμετωπίσει προσεχώς, καθώς στις 30/6/2018 λήγουν τα συμβόλαια των Μιχαήλ, Τζημόπουλου, Περιστερίδη, Μπουκουβάλα, Καρανίκα, Σκόνδρα, Γαρουφαλιά, Γιαννίκογλου, Αποστολόπουλου, Σολτάνι και Χέλκβιστ. Και επίσης θα πρέπει να συζητήσει και με τον Πετράκη για την ανανέωση της συνεργασίας. Είναι πολύ σημαντικά θέματα που θα «παίξουν» προσεχώς στη σκηνή του «Άγιαξ της Ηπείρου». Ενδεχομένως από τώρα ο Χριστοβασίλης θα κάνει βολιδοσκοπήσεις σε παίκτες που ενδιαφέρουν την ομάδα για να ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΣ

Την Κυριακή 25 Μαρτίου θα γίνει ο τελικός Κυπέλλου της ΕΠΣΗΠ στο εθνικό στάδιο «Ζωσιμάδες» των Ιωαννίνων. Για το λόγο αυτό ο ΠΑΣ θα κάνει το φιλικό με την Κέρκυρα την Παρασκευή, για να εξυπηρετηθεί και η διεξαγωγή του τελικού. Τα δύο σωματεία που θα μονομαχήσουν την Κυριακή για το Κύπελλο, δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα για τη συνεργασία. Η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΠΣΗΠ έχει ως εξής: «Τα διοικητικά συμβούλια των ομάδων Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά και Θριάμβου Σερβιανών νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τη διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα για τη συνεργασία σε ό,τι αφορά την παραχώρηση του γηπέδου «Ζωσιμάδες», για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου Ερασιτεχνών του Νομού μας. Το ίδιο θερμά ευχαριστούμε και τη διοίκηση του ΠΕΑΚΙ».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΣ

-Άρχισαν και τα μεταγραφικά σενάρια για παίκτες του ΠΑΣ που λήγουν τα συμβόλαιά τους το καλοκαίρι. Η αρχή έγινε από τον Γαρουφαλιά που φέρεται να κλείνει στον Ατρόμητο Περιστερίου. Ίδωμεν. Δεν σημαίνει όμως, επειδή γράφτηκε στο διαδίκτυο ότι είναι και αλήθεια.

-Βροχές άρχισαν από χθες το απόγευμα, οπότε είναι πιθανόν η σημερινή προπόνηση να γίνει σε γήπεδο με πλαστικό χόρτο, στην Ανατολή ή στη Λιμνοπούλα.

-Με το διήμερο ρεπό που έδωσε το Σαββατοκύριακο ο Πετράκης, αρκετοί παίκτες έφυγαν από τα Γιάννινα, για να ξεφύγουν λίγο από την καθημερινότητα.

-Το τουρνουά Viarregio Cup στο οποίο έλαβε μέρος η ομάδα νέων του ΠΑΣ, με 7 επαγγελματίες παίκτες, είναι ποδοσφαιρική πασαρέλα, καθώς το παρακολουθούν σκάουτερ πολλών ξένων ομάδων που ψάχνουν για λαβράκια σε μικρές ηλικίες. Γι’ αυτό και ο ΠΑΣ έστειλε όλους τους νεαρούς παίκτες που είναι επαγγελματίες (Ντόλοβατς, Βενετικίδης, Ζαχαρός, Ζώγκος, Κ. Παπαδόπουλος, Λιάσος, Γώγος) μήπως και αρέσει κάποιος σε ξένη ομάδα.