Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ: Συντριπτική υπεροχή του ΠΑΣ έναντι του Απόλλωνα


Η πρώτη νίκη του ΠΑΣ στην Α' Εθνική επι του Απόλλωνα σημειώθηκε με 2 γκολ του Πέτρου Λεβεντάκου (φωτο)


ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Μετά από 4,5 περίπου χρόνια θα συναντηθούν και πάλι στο στάδιο «Ζωσιμάδες» ο ΠΑΣ με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Η προηγούμενη φορά ήταν τη σεζόν 2013-14 και η αναμέτρηση έγινε στις 25/8/2013 και ανέδειξε νικητή τον «Άγιαξ» με σκορ 2-0.
Τα γκολ σημείωσαν οι Τσάβεζ και Ίλιτς. Προπονητής στον ΠΑΣ ήταν ο Σάββας Παντελίδης και στον Απόλλωνα ο Αλέκος Βοσνιάδης.

Η πρώτη φορά που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες για την Α’ Εθνική, ήταν τη σαιζόν 75-76 και συγκεκριμένα στις 21-12-1975, όταν ο ΠΑΣ κέρδισε 2-0 με γκολ του Πέτρου Λεβεντάκου. 

Η αναμέτρηση της Δευτέρας, στο στάδιο «Ζωσιμάδες», θα είναι η 17η στην ιστορία. Στις προηγούμενες 16 αναμετρήσεις σε Α’, Β’ Εθνική και κύπελλο καταγράφονται δέκα νίκες του ΠΑΣ, τέσσερις ισοπαλίες και δύο νίκες των φιλοξενούμενων. 

Η μεγαλύτερη κόντρα των δύο ομάδων ήταν τη σαιζόν 72-73 στη Β’ Εθνική, όπου στον α’ όμιλο (ήταν τρεις τότε οι όμιλοι) η «Ελαφρά Ταξιαρχία» στο νήμα πήρε την πρώτη θέση από τον ΠΑΣ και την άνοδο στην Α’ Εθνική. Στο δε ματς των Ιωαννίνων συνέβησαν επεισόδια, κάποια στιγμή ο ΠΑΣ είχε κατηγορηθεί για απόπειρα δωροδοκίας του ποδοσφαιριστή Πλούμπη του Απόλλωνα, αλλά δεν προέκυψαν στοιχεία.